Menu

Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici

Sfintele Sărbători de iarnă constituie un bun prilej pentru a dărui din puţinul nostru celor cu care soarta nu a fost prea generoasă. Pentru că Moş Nicolae nu îi uită niciodată pe cei care chiar au nevoie de el, în data de 5 decembrie şi-a trimis ajutoarele la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă de pe strada Pandurilor din Reghin, pentru a aduce puţină bucurie şi în această casă. Studenţi, asistenţi medicali generalişti şi asistenţi medicali de farmacie din anul I ai Şcolii Sanitare „Eugen Nicoară”, din cadrul Fundaţiei „Laurenţia” împreună cu preşedinta Laurenţia Maria Grosu, directorul Liana Pop şi profesorul de muzică Ludovic Zsigmond, au vizitat Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Reghin din strada Pandurilor. Şi, aşa cum se obişnuieşte în prag de sărbători şi la sfârşit de an, studenţii şi profesorii nu au mers cu mâna goală: au făcut o colectă comună de bani în cadrul şcolii, din care au pregătit câteva cadouri vârstnicilor precum şi un scurt recital de colinde.
Printre darurile oferite s-au numărat pături cu care să îşi încălzească genunchii, geci de iarnă, cărucioare cu rotile pentru persoanele cu handicap locomotor, pungi cu dulciuri, citrice şi medicamente analgezice,  mult solicitate în sezonul rece. „Este menirea şcolii noastre, în primul rând să ne gândim la persoanele defavorizate, la persoanele de vârsta a III-a, la persoanele cu dizabilităţi şi familile cu mai mulţi copii. De fapt, în programul şcolii avem nişte proiecte cu teme precum < O mână de ajutor bătrânilor singuri > sau < Nu uita când treci pe lângă un copil să îi acorzi un zâmbet >. Încercăm să ajungem în fiecare an la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă unde ne simţim ca acasă, pentru că organizăm periodic astfel de vizite cu asistentele medicale din anul I, astfel ca ele să înveţe pe viu ce înseamnă să trăieşti într-un centru de îngrijire şi asistenţă şi să dea piept cu realitatea vieţii. În perioada sărbătorilor de iarnă organizăm un spectacol de colinde cu care sperăm să aducem un zâmbet pe buzele vârstnicilor din acest centru” a declarat pentru revista „Reghinul Nostru” Laurenţia Maria Grosu.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Reghin funcţionează cu 9 asistente medicale şi infirmiere care lucrează la capul bolnavului şi acordă asistenţă celor 50 de persoane vârstnice sau cu handicap, cu vârste cuprinse între 20 şi 95 de ani. „Mă bucur că am reuşit să aducem o rază de speranţă în ochii acestor oameni minunaţi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Bucuria vine din lucrurile mărunte, liniştea din suflet, iar căldura din inimă. Noi am venit la acest centru cu inima deschisă, făcând un apel la umanitate, într-o perioadă atât de specială ca aceasta când tot Reghinul respiră atmosferă de basm specifică sfârşitului de an, împodobit cu brazi şi scăldat în lumini feerice, când zbuciumul sufletesc este alinat de colinde. Dorim să le arătăm vârstnicilor că nu sunt singuri, chiar dacă nu au şansa să fie alături de cei dragi în jurul mesei de Crăciun” a precizat Liana Pop, directorul Fundaţiei „Laurenţia”. 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Preotul protopop Teodor Beldean despre “Nasterea Domnului”
BISERICA DIN HABIC A FOST RESFINTITA
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
Club Dogma, muzica faina pentru oameni faini!
VASILE POP, O MARCA VERITABILA A CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE MURES
Noul sef al Institutului National de Statistica este o mureseanca
Campania "Fiindca ne pasa"
S.O.S CĂTRE AUTORITĂŢILE LOCALE: PREŢUIŢI ULTIMII 7 VETERANI DE RĂZBOI AI REGHINULUI!
Opt din zece reghineni vor face asta de Revelion!
ADI MOLNAR REVINE LA REGHIN
INFRACTIUNI RUTIERE
RADU TUCULESCU CUCERESTE ITALIA
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
CRISTIAN ASZALOS O REVELATIE IN PRESA SPORTIVA
MARIUS PORTIK SI ALEXANDRA COTOI PREZINTA ZILELE REGHINULUI
DAREGHINTV CASTIGATOAREA SIMFEST 2013
Moment Solemn in Jandarmeria Mureseana
DUPA 25 DE ANI, AU REINCEPUT SERBARILE IERNII LA REGHIN
Ghita Zileriu  la Reghinul in direct
Antoniu Rusu o noua voce speciala
Un Reghin infloritor
Prognoza meteo pentru începutul lui 2013
TARGUL MESTERILOR POPULARI SI FESTIVAL NATIONAL DE POEZIE LA REGHIN
Vant puternic si viscol pana marti
Asistenta telefonica a cetateanului
MARIA GRAMA, UN GLAS CE ARE MENIREA DE A DUCE MAI DEPARTE CEEA CE SUNTEM
Cod galben de iarna la Reghin.
Antrenor nou la FCM
Marcel Craciunescu un cantaret "hardjock”
INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE
Doctorul Liviu Moraru s-a mutat printre îngeri
Cine mai adopta cainii fara stapan ?
Temnita Reghinului
Sindicatul Pensionarilor Reghin da utilitate varstnicilor
CONFERINTA DE INSTRUIRE A PRODUCATORILOR AGRICOLI LA REGHIN
8 martie sarbatorim Ziua Internationala a Femeii
Secretul unei casnicii - familia Maior
Adio mama, adio tata. Hai liberare!
Filmul sfarsitului