Menu

Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici

Sfintele Sărbători de iarnă constituie un bun prilej pentru a dărui din puţinul nostru celor cu care soarta nu a fost prea generoasă. Pentru că Moş Nicolae nu îi uită niciodată pe cei care chiar au nevoie de el, în data de 5 decembrie şi-a trimis ajutoarele la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă de pe strada Pandurilor din Reghin, pentru a aduce puţină bucurie şi în această casă. Studenţi, asistenţi medicali generalişti şi asistenţi medicali de farmacie din anul I ai Şcolii Sanitare „Eugen Nicoară”, din cadrul Fundaţiei „Laurenţia” împreună cu preşedinta Laurenţia Maria Grosu, directorul Liana Pop şi profesorul de muzică Ludovic Zsigmond, au vizitat Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Reghin din strada Pandurilor. Şi, aşa cum se obişnuieşte în prag de sărbători şi la sfârşit de an, studenţii şi profesorii nu au mers cu mâna goală: au făcut o colectă comună de bani în cadrul şcolii, din care au pregătit câteva cadouri vârstnicilor precum şi un scurt recital de colinde.
Printre darurile oferite s-au numărat pături cu care să îşi încălzească genunchii, geci de iarnă, cărucioare cu rotile pentru persoanele cu handicap locomotor, pungi cu dulciuri, citrice şi medicamente analgezice,  mult solicitate în sezonul rece. „Este menirea şcolii noastre, în primul rând să ne gândim la persoanele defavorizate, la persoanele de vârsta a III-a, la persoanele cu dizabilităţi şi familile cu mai mulţi copii. De fapt, în programul şcolii avem nişte proiecte cu teme precum < O mână de ajutor bătrânilor singuri > sau < Nu uita când treci pe lângă un copil să îi acorzi un zâmbet >. Încercăm să ajungem în fiecare an la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă unde ne simţim ca acasă, pentru că organizăm periodic astfel de vizite cu asistentele medicale din anul I, astfel ca ele să înveţe pe viu ce înseamnă să trăieşti într-un centru de îngrijire şi asistenţă şi să dea piept cu realitatea vieţii. În perioada sărbătorilor de iarnă organizăm un spectacol de colinde cu care sperăm să aducem un zâmbet pe buzele vârstnicilor din acest centru” a declarat pentru revista „Reghinul Nostru” Laurenţia Maria Grosu.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Reghin funcţionează cu 9 asistente medicale şi infirmiere care lucrează la capul bolnavului şi acordă asistenţă celor 50 de persoane vârstnice sau cu handicap, cu vârste cuprinse între 20 şi 95 de ani. „Mă bucur că am reuşit să aducem o rază de speranţă în ochii acestor oameni minunaţi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Bucuria vine din lucrurile mărunte, liniştea din suflet, iar căldura din inimă. Noi am venit la acest centru cu inima deschisă, făcând un apel la umanitate, într-o perioadă atât de specială ca aceasta când tot Reghinul respiră atmosferă de basm specifică sfârşitului de an, împodobit cu brazi şi scăldat în lumini feerice, când zbuciumul sufletesc este alinat de colinde. Dorim să le arătăm vârstnicilor că nu sunt singuri, chiar dacă nu au şansa să fie alături de cei dragi în jurul mesei de Crăciun” a precizat Liana Pop, directorul Fundaţiei „Laurenţia”. 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Marcel Craciunescu un cantaret "hardjock”
Gabi Toncean aduce la Reghin Campionatul  National de Culturism si Fitness.
PRIMUL STRAND DE LUX LA REGHIN
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
MARIA GRAMA, UN GLAS CE ARE MENIREA DE A DUCE MAI DEPARTE CEEA CE SUNTEM
Ziua Culturii nationale la Reghin
SILVA REGHIN PRIMA FABRICA DIN ROMANIA CARE A FACUT EXPORT DE BERE
INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE
CONFERINTA DE INSTRUIRE A PRODUCATORILOR AGRICOLI LA REGHIN
Astazi: deschiderea laboratorului urban EDU+
Comorile din jurul Reghinului intre mit si adevar
MESAJUL PRIMARULUI MARIA PRECUP
NASTEREA DOMNULUI. BUCURIA CERULUI SI A PAMANTULUI.
CONTINUA FURTURILE DE BRAZI
Un Reghin mai altfel: al nostru, al tuturor
Suspect de braconaj piscicol - identificat
Dragobetele a sarutat fetele anul acesta si la Reghin
BOGDAN STAVILA VREA SA CONFIRME LA ECHIPA MARE DE LA DINAMO BUCURESTI
REGHINEANCA NANCY MARIANA POP TANARA CARA VREA SA CUCEREASCA NEW-YORK-UL
ACTIVITATEA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA MURES
NOI GRADATII DE ZIUA POLITIEI LA REGHIN
,,Reghin orasul viorilor” asteapta creatiile elevilor reghineni
Reuniune culturala
CRISTIAN ASZALOS O REVELATIE IN PRESA SPORTIVA
Vizitele la spital permise doar intre orele 15-20
Ilie Frandas, protectorul cartilor vechi
RAPORTUL ITM MURES
Preotul protopop Teodor Beldean despre “Nasterea Domnului”
Antrenor nou la FCM
 Aquaserv Reghin la raport, cu Ionut Gabriel Dumitrache
Gospodari şi oameni de onoare din judeţul Mureş
PRIMAVARA ACEASTA ALERGAM PENTRU REGHIN
ARTA FOTOGRAFICA UN ALT MOD DE A PASI IN VIATA
NAVALIREA TATARILOR LA REGHIN
De astazi revine taxa de prima inmatriculare!
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013
ALEX NUT, REGHINEANUL CARE S-A ANTRENAT CU COREGRAFUL LUI MICHAEL JACKSON
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
PROGRAMUL DE VINERI AL ZILELOR REGHINULUI