Menu

Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici

Sfintele Sărbători de iarnă constituie un bun prilej pentru a dărui din puţinul nostru celor cu care soarta nu a fost prea generoasă. Pentru că Moş Nicolae nu îi uită niciodată pe cei care chiar au nevoie de el, în data de 5 decembrie şi-a trimis ajutoarele la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă de pe strada Pandurilor din Reghin, pentru a aduce puţină bucurie şi în această casă. Studenţi, asistenţi medicali generalişti şi asistenţi medicali de farmacie din anul I ai Şcolii Sanitare „Eugen Nicoară”, din cadrul Fundaţiei „Laurenţia” împreună cu preşedinta Laurenţia Maria Grosu, directorul Liana Pop şi profesorul de muzică Ludovic Zsigmond, au vizitat Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Reghin din strada Pandurilor. Şi, aşa cum se obişnuieşte în prag de sărbători şi la sfârşit de an, studenţii şi profesorii nu au mers cu mâna goală: au făcut o colectă comună de bani în cadrul şcolii, din care au pregătit câteva cadouri vârstnicilor precum şi un scurt recital de colinde.
Printre darurile oferite s-au numărat pături cu care să îşi încălzească genunchii, geci de iarnă, cărucioare cu rotile pentru persoanele cu handicap locomotor, pungi cu dulciuri, citrice şi medicamente analgezice,  mult solicitate în sezonul rece. „Este menirea şcolii noastre, în primul rând să ne gândim la persoanele defavorizate, la persoanele de vârsta a III-a, la persoanele cu dizabilităţi şi familile cu mai mulţi copii. De fapt, în programul şcolii avem nişte proiecte cu teme precum < O mână de ajutor bătrânilor singuri > sau < Nu uita când treci pe lângă un copil să îi acorzi un zâmbet >. Încercăm să ajungem în fiecare an la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă unde ne simţim ca acasă, pentru că organizăm periodic astfel de vizite cu asistentele medicale din anul I, astfel ca ele să înveţe pe viu ce înseamnă să trăieşti într-un centru de îngrijire şi asistenţă şi să dea piept cu realitatea vieţii. În perioada sărbătorilor de iarnă organizăm un spectacol de colinde cu care sperăm să aducem un zâmbet pe buzele vârstnicilor din acest centru” a declarat pentru revista „Reghinul Nostru” Laurenţia Maria Grosu.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Reghin funcţionează cu 9 asistente medicale şi infirmiere care lucrează la capul bolnavului şi acordă asistenţă celor 50 de persoane vârstnice sau cu handicap, cu vârste cuprinse între 20 şi 95 de ani. „Mă bucur că am reuşit să aducem o rază de speranţă în ochii acestor oameni minunaţi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Bucuria vine din lucrurile mărunte, liniştea din suflet, iar căldura din inimă. Noi am venit la acest centru cu inima deschisă, făcând un apel la umanitate, într-o perioadă atât de specială ca aceasta când tot Reghinul respiră atmosferă de basm specifică sfârşitului de an, împodobit cu brazi şi scăldat în lumini feerice, când zbuciumul sufletesc este alinat de colinde. Dorim să le arătăm vârstnicilor că nu sunt singuri, chiar dacă nu au şansa să fie alături de cei dragi în jurul mesei de Crăciun” a precizat Liana Pop, directorul Fundaţiei „Laurenţia”. 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

CONFERINTA DE INSTRUIRE A PRODUCATORILOR AGRICOLI LA REGHIN
Portret de campion, Horatiu Forgaci
Marcel Craciunescu un cantaret "hardjock”
LOREDANA BENDRIS - PE URMELE UNUI VIS
ELENA TODERIC O PREOTEASA MODEL
MARIUS PORTIK CEL CARE A RIDICAT STACHETA IN MEDIA LOCALA
Elena Costinas reghineanca ce nu lasa iconografia sa moara
Sorina Bloj o femeie din viitor care canta trecutul
NOI GRADATII DE ZIUA POLITIEI LA REGHIN
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013
Filmul sfarsitului
Romania ar putea interzice mai multe tipuri de tigari.
Roadele toamnei scoase la iveala de Ziua Recoltei
ANDREEA MORARIU, MISS ARTE, VREA SA AJUNGA O INTERPRETA DE TALIE NATIONALA
In atentia persoanelor cu dizabilitati si a apartinatorilor acestora
ADI MOLNAR REVINE LA REGHIN
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
GALA SPORTULUI REGHINEAN
ACTIVITATEA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA MURES
Florin Vos cel mai mediatizat artist reghinean
BILANTUL ZILELOR REGHINULUI
MAGDA PUSKAS
Tanar aflat la o petrecere a murit înjunghiat de alt invitat
CRISTIAN ASZALOS O REVELATIE IN PRESA SPORTIVA
Gospodari şi oameni de onoare din judeţul Mureş
Disparitie
 Multumim Radu Tuculescu pentru „ARS MARIS” a sasea oara
REPOPULAREA REGHINULUI
 Editia a VII-a a Cupei Mirona a întregit familia dansului sportiv la Reghin
REPOPULAREA REGHINULUI
MARIA PRECUP - MESAJUL DE ZIUA INTERNATIONALA A FEMEI
Campanie de prevenire a furturilor din autoturisme
Opt din zece reghineni vor face asta de Revelion!
Colindul fulgilor de nea
ULTIMA ZI DIN FESTIVALUL VAII MURESULUI
A riscat totul ca să o ia "Delazero" în capitală
Roxana Marian: "As poza in Playboy”
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA