Menu

Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici

Sfintele Sărbători de iarnă constituie un bun prilej pentru a dărui din puţinul nostru celor cu care soarta nu a fost prea generoasă. Pentru că Moş Nicolae nu îi uită niciodată pe cei care chiar au nevoie de el, în data de 5 decembrie şi-a trimis ajutoarele la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă de pe strada Pandurilor din Reghin, pentru a aduce puţină bucurie şi în această casă. Studenţi, asistenţi medicali generalişti şi asistenţi medicali de farmacie din anul I ai Şcolii Sanitare „Eugen Nicoară”, din cadrul Fundaţiei „Laurenţia” împreună cu preşedinta Laurenţia Maria Grosu, directorul Liana Pop şi profesorul de muzică Ludovic Zsigmond, au vizitat Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Reghin din strada Pandurilor. Şi, aşa cum se obişnuieşte în prag de sărbători şi la sfârşit de an, studenţii şi profesorii nu au mers cu mâna goală: au făcut o colectă comună de bani în cadrul şcolii, din care au pregătit câteva cadouri vârstnicilor precum şi un scurt recital de colinde.
Printre darurile oferite s-au numărat pături cu care să îşi încălzească genunchii, geci de iarnă, cărucioare cu rotile pentru persoanele cu handicap locomotor, pungi cu dulciuri, citrice şi medicamente analgezice,  mult solicitate în sezonul rece. „Este menirea şcolii noastre, în primul rând să ne gândim la persoanele defavorizate, la persoanele de vârsta a III-a, la persoanele cu dizabilităţi şi familile cu mai mulţi copii. De fapt, în programul şcolii avem nişte proiecte cu teme precum < O mână de ajutor bătrânilor singuri > sau < Nu uita când treci pe lângă un copil să îi acorzi un zâmbet >. Încercăm să ajungem în fiecare an la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă unde ne simţim ca acasă, pentru că organizăm periodic astfel de vizite cu asistentele medicale din anul I, astfel ca ele să înveţe pe viu ce înseamnă să trăieşti într-un centru de îngrijire şi asistenţă şi să dea piept cu realitatea vieţii. În perioada sărbătorilor de iarnă organizăm un spectacol de colinde cu care sperăm să aducem un zâmbet pe buzele vârstnicilor din acest centru” a declarat pentru revista „Reghinul Nostru” Laurenţia Maria Grosu.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Reghin funcţionează cu 9 asistente medicale şi infirmiere care lucrează la capul bolnavului şi acordă asistenţă celor 50 de persoane vârstnice sau cu handicap, cu vârste cuprinse între 20 şi 95 de ani. „Mă bucur că am reuşit să aducem o rază de speranţă în ochii acestor oameni minunaţi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Bucuria vine din lucrurile mărunte, liniştea din suflet, iar căldura din inimă. Noi am venit la acest centru cu inima deschisă, făcând un apel la umanitate, într-o perioadă atât de specială ca aceasta când tot Reghinul respiră atmosferă de basm specifică sfârşitului de an, împodobit cu brazi şi scăldat în lumini feerice, când zbuciumul sufletesc este alinat de colinde. Dorim să le arătăm vârstnicilor că nu sunt singuri, chiar dacă nu au şansa să fie alături de cei dragi în jurul mesei de Crăciun” a precizat Liana Pop, directorul Fundaţiei „Laurenţia”. 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

INFRACTIUNI RUTIERE
INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE
Trei copii bolnavi de hemofilie din Reghin condamnati sa se chinuie
 Mihnea Ionut Ognean, copilul minune campion mondial la 7 ani
Comorile din jurul Reghinului intre mit si adevar
Sindicatul Pensionarilor Reghin da utilitate varstnicilor
ZILELE REGHINULUI EDITIA 2013
MARIA BORZAN IN LUNA MARTIE
Roadele toamnei scoase la iveala de Ziua Recoltei
Anamaria  Tomolea, o eleva care poarta in privire sclipirea autenticitatii
Tinerete fara batranete la Reghin!
La Multi Ani 2013!
Din 6 ianuarie se schimba modul de contact al Protectiei Consumatorului
Gospodari şi oameni de onoare din judeţul Mureş
UNIREA PRINCIPATELOR SARBATORITA SI LA REGHIN
Numele soluţiilor de securitate privată este LEX GUARD SECURITY!
Sorina Bloj o femeie din viitor care canta trecutul
LUCHIAN PANTEA, UN ACTOR NECONVENTIONAL
Sarbatoarea Soborului Sfantului Ioan Botezatorul
Cod galben de iarna la Reghin.
Clubul Dansul Viorilor a fost vizitat de Mos Craciun
GALA SPORTULUI REGHINEAN - PREMIANTII ANULUI 2013
ROXANA SUCIU, REGHINEANCA CU DIMENSIUNI APROAPE DE PERFECTIUNE
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
MARIA PRECUP - MESAJUL DE ZIUA INTERNATIONALA A FEMEI
HORATIU FORGACI UN CAMPION FARA "DACA", "DAR" SAU "POATE"
APIA a inceput de vizare a carnetelor agricole
150 de ani de istorie
MESAJUL PRIMARULUI MARIA PRECUP
Ziua Culturii nationale la Reghin
De vorba cu Maria Neag
De astazi revine taxa de prima inmatriculare!
LOREDANA COFARI: AM AJUNS ACOLO UNDE AM VISAT
LA 28 DE ANI, BOGDAN UTA O IA DE LA ZERO IN FIECARE ZI
CONFISCARI DE MATERIAL PIROTEHNIC LA REGHIN
 Aquaserv Reghin la raport, cu Ionut Gabriel Dumitrache
BIANCA SOMESAN O "MISS TEACHER"
S.O.S CĂTRE AUTORITĂŢILE LOCALE: PREŢUIŢI ULTIMII 7 VETERANI DE RĂZBOI AI REGHINULUI!
Viata lunga si multe realizari!