Menu

ZILELE BIBLIOTECII

De 34 de ani Biblioteca ,,Petru Maior” aniversează ,,Zilele Bibliotecii”

În această lună, la Reghin, se va desfăşura cea de-a 34-a ediţie a Zilelor Bibliotecii, eveniment organizat anul acesta de Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic. Astfel, în perioada 24 februarie – 1 martie, vor avea loc concursuri de creaţie, festivităţi de premiere, tradiţii populare maghiare, spectacole, lansări de carte, vernisaje, întâlniri cu scriitori şi chiar un simpozion naţional intitulată sugestiv ,,Petru Maior şi prietenii”.

Desfăşurătorul Zilelor Bibliotecii

Zilele Bibliotecii vor debuta în data de 24 februarie 2014, ora 17,  cu un eveniment dedicat secţiei copii pentru clasele V-VIII, utilizatorii de limba maghiară, unde secţia împrumut adulţi organizează, un concurs de desen cu tema obicei popular “Farşang”, coordonat de bibliotecara Grama Imola. În data de 25 februarie sunt invitatate la ,,Zilele Bibliotecii”, două personalităţi Emil Străinu şi Angela Socolean. Emil Străinu este, general român, autor, inventator, specialist în radiolocaţie şi doctor în război geofizic.  Angela Socolean este realizator de emisiuni ştiinţifice şi spirituale la TV Bistriţa, şi împreună vor fi amfitrionii unei conferinţe intitulată “România pământ binecuvântat”. 

În data de 26 februarie Biblioteca ,,Petru Maior” organizează, o întâlnire metodică zonală, cu bibliotecarii publici, la care şi-a anunţat prezenţa dr. ing. Melania Suciu, bibliotecar metodist, din cadrul Bibliotecii Judeţene Mureş. Întâlnirea metodică va cuprinde atât expuneri cât şi dezbateri care pun în valoare rolul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în comunitate. „Întâlnirile profesionale, participările în cadrul conferinţelor, schimburile de experienţă şi dezbaterile au rolul de a lărgi şi aprofunda viziunea asupra profesiei de bibliotecar, oferindu-ne totodată dimensiunea corectă a propriilor performanţe şi a direcţiilor unde trebuie să aducem îmbunătăţiri”. a declarat directorul Biblioteci ,,Petru Maior”, Sorina Bloj. Aceasta a mai precizat faptul că în 27 februarie, la filiala bibliotecii din cartierul Apalina, va fi prezentat ,,Programul Biblionet”, se  va rula un film documentar cu tema ,,Farmacia din grădina bunicii” şi nu în ultimul rand vor fi premiaţi cei mai fideli cititori ai filialei. 

Conferinţă Naţională ,,Petru Maior” la Reghin

În intervalul, 28 februarie şi 1 martie, Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic şi Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia”, organizează Conferinţa Naţională cu titlul ,,Petru Maior şi prietenii”. ,,S-a implicat în organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea noastră, conf. univ. dr. Laura Stanciu, din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, care este reghineancă de origine şi vrem ca, excelenţa tinerimii din Reghin, să se implice în acest simpozion. Sunt foarte mulţi tineri reghineni pasionaţi de istorie, care au doctorate şi ocupă funcţii importante în instituţii de profil, la Bucureşti, Alba-Iulia, Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş, şi dorim să se întoarcă acasă pentru a susţine acest simpozion care vrem să îl facem o tradiţie şi care să se organizeze acasă în Reghinul nostru, odată la doi ani” a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii municipale.    

Robert MATEI

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Numele soluţiilor de securitate privată este LEX GUARD SECURITY!
Spectacol folcloric de dragobete
In atentia persoanelor cu dizabilitati si a apartinatorilor acestora
APIA a inceput de vizare a carnetelor agricole
164 DE ANI DE LA NASTEREA LUI EMINESCU
RODICA NEGRU DE LA CREDINTA LA INCREDERE
DAREGHINTV CASTIGATOAREA SIMFEST 2013
Filmul sfarsitului
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
RAPORTUL ITM MURES
Fumatul interzis în Reghin încă din 1780.
TEATRUL PRINDE VIATA LA REGHIN
Sorina Bloj o femeie din viitor care canta trecutul
Asistenta telefonica a cetateanului
Vant puternic si viscol pana marti
Adio mama, adio tata. Hai liberare!
Maria Precup „Un intelept ia propriile sale decizii, un om ignorant urmeaza opinia publica”
LISTA ELEVILOR REGHINENI PREMIANTI LA OLIMPIADE SAU CONCURSURI SCOLARE
ZILELE BIBLIOTECII
Prognoza meteo pentru începutul lui 2013
Din 6 ianuarie se schimba modul de contact al Protectiei Consumatorului
MARIUS PORTIK SI ALEXANDRA COTOI PREZINTA ZILELE REGHINULUI
FII SATULUI IN HABIC
PROGRAMUL DE VINERI AL ZILELOR REGHINULUI
"CARTEA JUNGLEI” la Reghin
PESTE 4 MILIOANE DE INSTRUMENTE PRODUSE LA REGHIN
ORICE SUCCES AL UNUI REGHINEAN ESTE SUCCESUL TUTUROR REGHINENILOR
ZILELE REGHINULUI EDITIA 2013
VASILE POP, O MARCA VERITABILA A CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE MURES
Anamaria  Tomolea, o eleva care poarta in privire sclipirea autenticitatii
REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA
Idealuri
PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.
LA 28 DE ANI, BOGDAN UTA O IA DE LA ZERO IN FIECARE ZI
ZEITA FRUMUSETII, ANCA POP, SE DESTAINUIE REGHINENILOR.
LOREDANA BENDRIS - PE URMELE UNUI VIS
CONFERINTA DE INSTRUIRE A PRODUCATORILOR AGRICOLI LA REGHIN
S.P.C.L.E.P REGHIN DESERVEŞTE 92.000 DE LOCUITORI