Menu

ZILELE BIBLIOTECII

De 34 de ani Biblioteca ,,Petru Maior” aniversează ,,Zilele Bibliotecii”

În această lună, la Reghin, se va desfăşura cea de-a 34-a ediţie a Zilelor Bibliotecii, eveniment organizat anul acesta de Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic. Astfel, în perioada 24 februarie – 1 martie, vor avea loc concursuri de creaţie, festivităţi de premiere, tradiţii populare maghiare, spectacole, lansări de carte, vernisaje, întâlniri cu scriitori şi chiar un simpozion naţional intitulată sugestiv ,,Petru Maior şi prietenii”.

Desfăşurătorul Zilelor Bibliotecii

Zilele Bibliotecii vor debuta în data de 24 februarie 2014, ora 17,  cu un eveniment dedicat secţiei copii pentru clasele V-VIII, utilizatorii de limba maghiară, unde secţia împrumut adulţi organizează, un concurs de desen cu tema obicei popular “Farşang”, coordonat de bibliotecara Grama Imola. În data de 25 februarie sunt invitatate la ,,Zilele Bibliotecii”, două personalităţi Emil Străinu şi Angela Socolean. Emil Străinu este, general român, autor, inventator, specialist în radiolocaţie şi doctor în război geofizic.  Angela Socolean este realizator de emisiuni ştiinţifice şi spirituale la TV Bistriţa, şi împreună vor fi amfitrionii unei conferinţe intitulată “România pământ binecuvântat”. 

În data de 26 februarie Biblioteca ,,Petru Maior” organizează, o întâlnire metodică zonală, cu bibliotecarii publici, la care şi-a anunţat prezenţa dr. ing. Melania Suciu, bibliotecar metodist, din cadrul Bibliotecii Judeţene Mureş. Întâlnirea metodică va cuprinde atât expuneri cât şi dezbateri care pun în valoare rolul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în comunitate. „Întâlnirile profesionale, participările în cadrul conferinţelor, schimburile de experienţă şi dezbaterile au rolul de a lărgi şi aprofunda viziunea asupra profesiei de bibliotecar, oferindu-ne totodată dimensiunea corectă a propriilor performanţe şi a direcţiilor unde trebuie să aducem îmbunătăţiri”. a declarat directorul Biblioteci ,,Petru Maior”, Sorina Bloj. Aceasta a mai precizat faptul că în 27 februarie, la filiala bibliotecii din cartierul Apalina, va fi prezentat ,,Programul Biblionet”, se  va rula un film documentar cu tema ,,Farmacia din grădina bunicii” şi nu în ultimul rand vor fi premiaţi cei mai fideli cititori ai filialei. 

Conferinţă Naţională ,,Petru Maior” la Reghin

În intervalul, 28 februarie şi 1 martie, Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic şi Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia”, organizează Conferinţa Naţională cu titlul ,,Petru Maior şi prietenii”. ,,S-a implicat în organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea noastră, conf. univ. dr. Laura Stanciu, din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, care este reghineancă de origine şi vrem ca, excelenţa tinerimii din Reghin, să se implice în acest simpozion. Sunt foarte mulţi tineri reghineni pasionaţi de istorie, care au doctorate şi ocupă funcţii importante în instituţii de profil, la Bucureşti, Alba-Iulia, Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş, şi dorim să se întoarcă acasă pentru a susţine acest simpozion care vrem să îl facem o tradiţie şi care să se organizeze acasă în Reghinul nostru, odată la doi ani” a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii municipale.    

Robert MATEI

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

 Multumim Radu Tuculescu pentru „ARS MARIS” a sasea oara
PROGRAMUL FARMACIILOR REGHINENE IN AUGUST
ELENA TODERIC O PREOTEASA MODEL
Secretul unei casnicii - familia Maior
Fiti frumoase, doamnelor.
Antoniu Rusu o noua voce speciala
Tabara de Schi la Toplita
Opt din zece reghineni vor face asta de Revelion!
PROGRAMUL DE DUMUNICA A ZILELOR REGHINULUI
MELINDA MOLNAR IN SLUJBA PACIENTULUI
BOGDAN STAVILA VREA SA CONFIRME LA ECHIPA MARE DE LA DINAMO BUCURESTI
BIANCA SOMESAN O "MISS TEACHER"
VLAD URSAN UN INGER FARA ARIPI
Cod galben de iarna la Reghin.
Disparitie
REGHINEANCA NANCY MARIANA POP TANARA CARA VREA SA CUCEREASCA NEW-YORK-UL
Maria Precup „Un intelept ia propriile sale decizii, un om ignorant urmeaza opinia publica”
In atentia persoanelor cu dizabilitati si a apartinatorilor acestora
CONFERINTA DE INSTRUIRE A PRODUCATORILOR AGRICOLI LA REGHIN
Sorina Bloj o femeie din viitor care canta trecutul
Paula Rusu
CAMPANIA DE AJUTORARE PENTRU NORA CHIFOR
NATALIA GLIGA A CANTAT PENTRU 200 DE PRESEDINTE DE STATE
CONFISCARI DE BRAZI
DORINTA DE A VISA, INSPIRATIA DE A TRAI!
De astazi revine taxa de prima inmatriculare!
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
Anamaria  Tomolea, o eleva care poarta in privire sclipirea autenticitatii
Arestari in cazul furturilor din Breaza
LIVIU BOAR - CEL MAI LONGEVIV DIRECTOR DE ARHIVE DIN ROMANIA
NASTEREA DOMNULUI. BUCURIA CERULUI SI A PAMANTULUI.
Vant puternic si viscol pana marti
Campanie de prevenire a furturilor din autoturisme
HORATIU FORGACI UN CAMPION FARA "DACA", "DAR" SAU "POATE"
PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.
Gabi Toncean aduce la Reghin Campionatul  National de Culturism si Fitness.
BISERICA SASEASCA INTRE LEGENDA SI ADEVAR
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
S-A INTORS LA PRIMA DRAGOSTE: RADIO-UL
Asociatiile de Proprietari din Cartierul Unirii executate silit datorita debitelor la RAGCL