Menu

ZILELE BIBLIOTECII

De 34 de ani Biblioteca ,,Petru Maior” aniversează ,,Zilele Bibliotecii”

În această lună, la Reghin, se va desfăşura cea de-a 34-a ediţie a Zilelor Bibliotecii, eveniment organizat anul acesta de Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic. Astfel, în perioada 24 februarie – 1 martie, vor avea loc concursuri de creaţie, festivităţi de premiere, tradiţii populare maghiare, spectacole, lansări de carte, vernisaje, întâlniri cu scriitori şi chiar un simpozion naţional intitulată sugestiv ,,Petru Maior şi prietenii”.

Desfăşurătorul Zilelor Bibliotecii

Zilele Bibliotecii vor debuta în data de 24 februarie 2014, ora 17,  cu un eveniment dedicat secţiei copii pentru clasele V-VIII, utilizatorii de limba maghiară, unde secţia împrumut adulţi organizează, un concurs de desen cu tema obicei popular “Farşang”, coordonat de bibliotecara Grama Imola. În data de 25 februarie sunt invitatate la ,,Zilele Bibliotecii”, două personalităţi Emil Străinu şi Angela Socolean. Emil Străinu este, general român, autor, inventator, specialist în radiolocaţie şi doctor în război geofizic.  Angela Socolean este realizator de emisiuni ştiinţifice şi spirituale la TV Bistriţa, şi împreună vor fi amfitrionii unei conferinţe intitulată “România pământ binecuvântat”. 

În data de 26 februarie Biblioteca ,,Petru Maior” organizează, o întâlnire metodică zonală, cu bibliotecarii publici, la care şi-a anunţat prezenţa dr. ing. Melania Suciu, bibliotecar metodist, din cadrul Bibliotecii Judeţene Mureş. Întâlnirea metodică va cuprinde atât expuneri cât şi dezbateri care pun în valoare rolul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în comunitate. „Întâlnirile profesionale, participările în cadrul conferinţelor, schimburile de experienţă şi dezbaterile au rolul de a lărgi şi aprofunda viziunea asupra profesiei de bibliotecar, oferindu-ne totodată dimensiunea corectă a propriilor performanţe şi a direcţiilor unde trebuie să aducem îmbunătăţiri”. a declarat directorul Biblioteci ,,Petru Maior”, Sorina Bloj. Aceasta a mai precizat faptul că în 27 februarie, la filiala bibliotecii din cartierul Apalina, va fi prezentat ,,Programul Biblionet”, se  va rula un film documentar cu tema ,,Farmacia din grădina bunicii” şi nu în ultimul rand vor fi premiaţi cei mai fideli cititori ai filialei. 

Conferinţă Naţională ,,Petru Maior” la Reghin

În intervalul, 28 februarie şi 1 martie, Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic şi Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia”, organizează Conferinţa Naţională cu titlul ,,Petru Maior şi prietenii”. ,,S-a implicat în organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea noastră, conf. univ. dr. Laura Stanciu, din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, care este reghineancă de origine şi vrem ca, excelenţa tinerimii din Reghin, să se implice în acest simpozion. Sunt foarte mulţi tineri reghineni pasionaţi de istorie, care au doctorate şi ocupă funcţii importante în instituţii de profil, la Bucureşti, Alba-Iulia, Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş, şi dorim să se întoarcă acasă pentru a susţine acest simpozion care vrem să îl facem o tradiţie şi care să se organizeze acasă în Reghinul nostru, odată la doi ani” a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii municipale.    

Robert MATEI

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

 Multumim Radu Tuculescu pentru „ARS MARIS” a sasea oara
ANDREEA MORARIU, MISS ARTE, VREA SA AJUNGA O INTERPRETA DE TALIE NATIONALA
Trei copii bolnavi de hemofilie din Reghin condamnati sa se chinuie
RADU TUCULESCU CUCERESTE ITALIA
ULTIMA ZI DIN FESTIVALUL VAII MURESULUI
"O noapte furtunoasa" la Reghin
LUCHIAN PANTEA, UN ACTOR NECONVENTIONAL
CATALIN CIOBA PROMOTORUL TINERELOR SPERANTE DIN FOLCLOR
Fiti frumoase, doamnelor.
BISERICA SASEASCA INTRE LEGENDA SI ADEVAR
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
Roxana Marian: "As poza in Playboy”
INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE
INVAZIA TATARILOR LA REGHIN
SECRETELE MEDIERII
Ghita Zileriu  la Reghinul in direct
Viata lunga si multe realizari!
BOGDAN STAVILA VREA SA CONFIRME LA ECHIPA MARE DE LA DINAMO BUCURESTI
Ordine si Siguranta Publica, dezideratul Politiei Locale
Reuniune culturala
LA 28 DE ANI, BOGDAN UTA O IA DE LA ZERO IN FIECARE ZI
APIA a inceput de vizare a carnetelor agricole
TEATRUL PRINDE VIATA LA REGHIN
Elixirul frumusetii la "Felly"
Astazi: deschiderea laboratorului urban EDU+
164 DE ANI DE LA NASTEREA LUI EMINESCU
Un Reghin infloritor
Rotary Club Reghin actioneaza in spirit de prietenie pentru comunitate
LOREDANA COFARI: AM AJUNS ACOLO UNDE AM VISAT
DEZBATERE PUBLICA PRIVIND BUGETUL REGHINULUI
De astazi revine taxa de prima inmatriculare!
DAREGHINTV CASTIGATOAREA SIMFEST 2013
NUNTA LA CASTEL
SAMBATA LA ZILELE REGHINULUI
Florin Vos cel mai mediatizat artist reghinean
Vizitele la spital permise doar intre orele 15-20
CAMPANIE DE COLECTARE A DESEURILOR
ALEX NUT, REGHINEANUL CARE S-A ANTRENAT CU COREGRAFUL LUI MICHAEL JACKSON
MARIUS PORTIK CEL CARE A RIDICAT STACHETA IN MEDIA LOCALA