Menu

ZILELE BIBLIOTECII

De 34 de ani Biblioteca ,,Petru Maior” aniversează ,,Zilele Bibliotecii”

În această lună, la Reghin, se va desfăşura cea de-a 34-a ediţie a Zilelor Bibliotecii, eveniment organizat anul acesta de Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic. Astfel, în perioada 24 februarie – 1 martie, vor avea loc concursuri de creaţie, festivităţi de premiere, tradiţii populare maghiare, spectacole, lansări de carte, vernisaje, întâlniri cu scriitori şi chiar un simpozion naţional intitulată sugestiv ,,Petru Maior şi prietenii”.

Desfăşurătorul Zilelor Bibliotecii

Zilele Bibliotecii vor debuta în data de 24 februarie 2014, ora 17,  cu un eveniment dedicat secţiei copii pentru clasele V-VIII, utilizatorii de limba maghiară, unde secţia împrumut adulţi organizează, un concurs de desen cu tema obicei popular “Farşang”, coordonat de bibliotecara Grama Imola. În data de 25 februarie sunt invitatate la ,,Zilele Bibliotecii”, două personalităţi Emil Străinu şi Angela Socolean. Emil Străinu este, general român, autor, inventator, specialist în radiolocaţie şi doctor în război geofizic.  Angela Socolean este realizator de emisiuni ştiinţifice şi spirituale la TV Bistriţa, şi împreună vor fi amfitrionii unei conferinţe intitulată “România pământ binecuvântat”. 

În data de 26 februarie Biblioteca ,,Petru Maior” organizează, o întâlnire metodică zonală, cu bibliotecarii publici, la care şi-a anunţat prezenţa dr. ing. Melania Suciu, bibliotecar metodist, din cadrul Bibliotecii Judeţene Mureş. Întâlnirea metodică va cuprinde atât expuneri cât şi dezbateri care pun în valoare rolul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în comunitate. „Întâlnirile profesionale, participările în cadrul conferinţelor, schimburile de experienţă şi dezbaterile au rolul de a lărgi şi aprofunda viziunea asupra profesiei de bibliotecar, oferindu-ne totodată dimensiunea corectă a propriilor performanţe şi a direcţiilor unde trebuie să aducem îmbunătăţiri”. a declarat directorul Biblioteci ,,Petru Maior”, Sorina Bloj. Aceasta a mai precizat faptul că în 27 februarie, la filiala bibliotecii din cartierul Apalina, va fi prezentat ,,Programul Biblionet”, se  va rula un film documentar cu tema ,,Farmacia din grădina bunicii” şi nu în ultimul rand vor fi premiaţi cei mai fideli cititori ai filialei. 

Conferinţă Naţională ,,Petru Maior” la Reghin

În intervalul, 28 februarie şi 1 martie, Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic şi Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia”, organizează Conferinţa Naţională cu titlul ,,Petru Maior şi prietenii”. ,,S-a implicat în organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea noastră, conf. univ. dr. Laura Stanciu, din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, care este reghineancă de origine şi vrem ca, excelenţa tinerimii din Reghin, să se implice în acest simpozion. Sunt foarte mulţi tineri reghineni pasionaţi de istorie, care au doctorate şi ocupă funcţii importante în instituţii de profil, la Bucureşti, Alba-Iulia, Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş, şi dorim să se întoarcă acasă pentru a susţine acest simpozion care vrem să îl facem o tradiţie şi care să se organizeze acasă în Reghinul nostru, odată la doi ani” a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii municipale.    

Robert MATEI

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

GALA SPORTULUI REGHINEAN
Fiti frumoase, doamnelor.
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
In atentia persoanelor cu dizabilitati si a apartinatorilor acestora
La Multi Ani 2013!
Politia Locala la Raport pe anul 2012
 Multumim Radu Tuculescu pentru „ARS MARIS” a sasea oara
A fost odata…
FII SATULUI IN HABIC
Portret de campion, Horatiu Forgaci
SAMBATA LA ZILELE REGHINULUI
Trei copii bolnavi de hemofilie din Reghin condamnati sa se chinuie
Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale
Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici
ARTA FOTOGRAFICA UN ALT MOD DE A PASI IN VIATA
CAMPANIE DE COLECTARE A DESEURILOR
Ispas Alexandru - 100 de ani sarbatoriti la Reghin
ZILELE REGHINULUI EDITIA 2013
ACCIDENT GRAV LA SUSENI
Suspecti de furturi identificati
ACTIVITATEA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA MURES
Un Reghin infloritor
De astazi revine taxa de prima inmatriculare!
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
GALA SPORTULUI REGHINEAN - PREMIANTII ANULUI 2013
PROGRAMUL FARMACIILOR REGHINENE IN AUGUST
CONTINUA FURTURILE DE BRAZI
INVAZIA TATARILOR LA REGHIN
ASTAZI: RECITAL DE PIAN
REGHINEANCA NANCY MARIANA POP TANARA CARA VREA SA CUCEREASCA NEW-YORK-UL
PRIMUL AVION SMURD DE ASTAZI OPERABIL
RAGCL  Reghin are cel mai mic pret din Romania la transportul în comun
CODRUTA BARBUS PREZEINTA FRUMUSETEA IN 111 DE STARI
ORICE SUCCES AL UNUI REGHINEAN ESTE SUCCESUL TUTUROR REGHINENILOR
Editorial - Radu Tuculescu
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013
Filmul sfarsitului
"CARTEA JUNGLEI” la Reghin
 Mihnea Ionut Ognean, copilul minune campion mondial la 7 ani
ANDREEA MILASAN SAU POVESTEA FRUMUSETII CE TRECE DINCOLO DE STICLA