Menu

ZILELE BIBLIOTECII

De 34 de ani Biblioteca ,,Petru Maior” aniversează ,,Zilele Bibliotecii”

În această lună, la Reghin, se va desfăşura cea de-a 34-a ediţie a Zilelor Bibliotecii, eveniment organizat anul acesta de Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic. Astfel, în perioada 24 februarie – 1 martie, vor avea loc concursuri de creaţie, festivităţi de premiere, tradiţii populare maghiare, spectacole, lansări de carte, vernisaje, întâlniri cu scriitori şi chiar un simpozion naţional intitulată sugestiv ,,Petru Maior şi prietenii”.

Desfăşurătorul Zilelor Bibliotecii

Zilele Bibliotecii vor debuta în data de 24 februarie 2014, ora 17,  cu un eveniment dedicat secţiei copii pentru clasele V-VIII, utilizatorii de limba maghiară, unde secţia împrumut adulţi organizează, un concurs de desen cu tema obicei popular “Farşang”, coordonat de bibliotecara Grama Imola. În data de 25 februarie sunt invitatate la ,,Zilele Bibliotecii”, două personalităţi Emil Străinu şi Angela Socolean. Emil Străinu este, general român, autor, inventator, specialist în radiolocaţie şi doctor în război geofizic.  Angela Socolean este realizator de emisiuni ştiinţifice şi spirituale la TV Bistriţa, şi împreună vor fi amfitrionii unei conferinţe intitulată “România pământ binecuvântat”. 

În data de 26 februarie Biblioteca ,,Petru Maior” organizează, o întâlnire metodică zonală, cu bibliotecarii publici, la care şi-a anunţat prezenţa dr. ing. Melania Suciu, bibliotecar metodist, din cadrul Bibliotecii Judeţene Mureş. Întâlnirea metodică va cuprinde atât expuneri cât şi dezbateri care pun în valoare rolul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în comunitate. „Întâlnirile profesionale, participările în cadrul conferinţelor, schimburile de experienţă şi dezbaterile au rolul de a lărgi şi aprofunda viziunea asupra profesiei de bibliotecar, oferindu-ne totodată dimensiunea corectă a propriilor performanţe şi a direcţiilor unde trebuie să aducem îmbunătăţiri”. a declarat directorul Biblioteci ,,Petru Maior”, Sorina Bloj. Aceasta a mai precizat faptul că în 27 februarie, la filiala bibliotecii din cartierul Apalina, va fi prezentat ,,Programul Biblionet”, se  va rula un film documentar cu tema ,,Farmacia din grădina bunicii” şi nu în ultimul rand vor fi premiaţi cei mai fideli cititori ai filialei. 

Conferinţă Naţională ,,Petru Maior” la Reghin

În intervalul, 28 februarie şi 1 martie, Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic şi Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia”, organizează Conferinţa Naţională cu titlul ,,Petru Maior şi prietenii”. ,,S-a implicat în organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea noastră, conf. univ. dr. Laura Stanciu, din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, care este reghineancă de origine şi vrem ca, excelenţa tinerimii din Reghin, să se implice în acest simpozion. Sunt foarte mulţi tineri reghineni pasionaţi de istorie, care au doctorate şi ocupă funcţii importante în instituţii de profil, la Bucureşti, Alba-Iulia, Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş, şi dorim să se întoarcă acasă pentru a susţine acest simpozion care vrem să îl facem o tradiţie şi care să se organizeze acasă în Reghinul nostru, odată la doi ani” a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii municipale.    

Robert MATEI

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

TARGUL MESTERILOR POPULARI SI FESTIVAL NATIONAL DE POEZIE LA REGHIN
Sindicatul Pensionarilor Reghin da utilitate varstnicilor
Asociatiile de Proprietari din Cartierul Unirii executate silit datorita debitelor la RAGCL
ACCIDENT GRAV LA SUSENI
CODRUTA BARBUS PREZEINTA FRUMUSETEA IN 111 DE STARI
Reghin Iubirea Mea
UN REGHINEAN ARE SANSA SA DEVINA CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
De vorba cu Maria Neag
Fiti frumoase, doamnelor.
 Multumim Radu Tuculescu pentru „ARS MARIS” a sasea oara
Numele soluţiilor de securitate privată este LEX GUARD SECURITY!
Campanie de prevenire a furturilor din autoturisme
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
Vizi Imre "Impecabil"
FII SATULUI IN HABIC
Disparitie
IRUM ANGAJEAZA LUCRATOR COMERCIAL
Noapte in flacari la Bistra-Muresului
PRIMAVARA ACEASTA ALERGAM PENTRU REGHIN
VASILE POP, O MARCA VERITABILA A CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE MURES
RAPORTUL ITM MURES
HORATIU FORGACI UN CAMPION FARA "DACA", "DAR" SAU "POATE"
INFRACTIUNI RUTIERE
Antrenor nou la FCM
Sarbatoarea Soborului Sfantului Ioan Botezatorul
INVAZIA TATARILOR LA REGHIN
Drepturile banesti pentru ajutorul de încalzire
Elena Costinas reghineanca ce nu lasa iconografia sa moara
PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.
O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN
BISERICA DIN HABIC A FOST RESFINTITA
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
RADU TUCULESCU CUCERESTE ITALIA
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
LOREDANA COFARI: AM AJUNS ACOLO UNDE AM VISAT
Ioan Contiu, omul pe care vioara l-a plimbat prin lume
ROXANA SUCIU, REGHINEANCA CU DIMENSIUNI APROAPE DE PERFECTIUNE
CRISTIAN ASZALOS O REVELATIE IN PRESA SPORTIVA
Parteneriat politie- cetateni