Menu

ZILELE BIBLIOTECII

De 34 de ani Biblioteca ,,Petru Maior” aniversează ,,Zilele Bibliotecii”

În această lună, la Reghin, se va desfăşura cea de-a 34-a ediţie a Zilelor Bibliotecii, eveniment organizat anul acesta de Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic. Astfel, în perioada 24 februarie – 1 martie, vor avea loc concursuri de creaţie, festivităţi de premiere, tradiţii populare maghiare, spectacole, lansări de carte, vernisaje, întâlniri cu scriitori şi chiar un simpozion naţional intitulată sugestiv ,,Petru Maior şi prietenii”.

Desfăşurătorul Zilelor Bibliotecii

Zilele Bibliotecii vor debuta în data de 24 februarie 2014, ora 17,  cu un eveniment dedicat secţiei copii pentru clasele V-VIII, utilizatorii de limba maghiară, unde secţia împrumut adulţi organizează, un concurs de desen cu tema obicei popular “Farşang”, coordonat de bibliotecara Grama Imola. În data de 25 februarie sunt invitatate la ,,Zilele Bibliotecii”, două personalităţi Emil Străinu şi Angela Socolean. Emil Străinu este, general român, autor, inventator, specialist în radiolocaţie şi doctor în război geofizic.  Angela Socolean este realizator de emisiuni ştiinţifice şi spirituale la TV Bistriţa, şi împreună vor fi amfitrionii unei conferinţe intitulată “România pământ binecuvântat”. 

În data de 26 februarie Biblioteca ,,Petru Maior” organizează, o întâlnire metodică zonală, cu bibliotecarii publici, la care şi-a anunţat prezenţa dr. ing. Melania Suciu, bibliotecar metodist, din cadrul Bibliotecii Judeţene Mureş. Întâlnirea metodică va cuprinde atât expuneri cât şi dezbateri care pun în valoare rolul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în comunitate. „Întâlnirile profesionale, participările în cadrul conferinţelor, schimburile de experienţă şi dezbaterile au rolul de a lărgi şi aprofunda viziunea asupra profesiei de bibliotecar, oferindu-ne totodată dimensiunea corectă a propriilor performanţe şi a direcţiilor unde trebuie să aducem îmbunătăţiri”. a declarat directorul Biblioteci ,,Petru Maior”, Sorina Bloj. Aceasta a mai precizat faptul că în 27 februarie, la filiala bibliotecii din cartierul Apalina, va fi prezentat ,,Programul Biblionet”, se  va rula un film documentar cu tema ,,Farmacia din grădina bunicii” şi nu în ultimul rand vor fi premiaţi cei mai fideli cititori ai filialei. 

Conferinţă Naţională ,,Petru Maior” la Reghin

În intervalul, 28 februarie şi 1 martie, Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic şi Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia”, organizează Conferinţa Naţională cu titlul ,,Petru Maior şi prietenii”. ,,S-a implicat în organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea noastră, conf. univ. dr. Laura Stanciu, din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, care este reghineancă de origine şi vrem ca, excelenţa tinerimii din Reghin, să se implice în acest simpozion. Sunt foarte mulţi tineri reghineni pasionaţi de istorie, care au doctorate şi ocupă funcţii importante în instituţii de profil, la Bucureşti, Alba-Iulia, Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş, şi dorim să se întoarcă acasă pentru a susţine acest simpozion care vrem să îl facem o tradiţie şi care să se organizeze acasă în Reghinul nostru, odată la doi ani” a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii municipale.    

Robert MATEI

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

ROXANA SUCIU, REGHINEANCA CU DIMENSIUNI APROAPE DE PERFECTIUNE
Astazi: deschiderea laboratorului urban EDU+
ULTIMA ZI DIN FESTIVALUL VAII MURESULUI
Un Reghin mai altfel: al nostru, al tuturor
CODRUTA BARBUS PREZEINTA FRUMUSETEA IN 111 DE STARI
O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN
ORBAN CSABA VREA SA DEVINA COBAI PENTRU EXPERIENTE MEDICALE
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
Portret de campion, Horatiu Forgaci
MELINDA MOLNAR IN SLUJBA PACIENTULUI
LIVIU BOAR - CEL MAI LONGEVIV DIRECTOR DE ARHIVE DIN ROMANIA
Paula Rusu
SA FIE PRIMAVARA, PENTRU UN NOU INCEPUT!
KLARA EMESE POLITISTUL UNIVERSAL
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
PROGRAMUL FARMACIILOR REGHINENE IN AUGUST
CATALIN CIOBA PROMOTORUL TINERELOR SPERANTE DIN FOLCLOR
ZILELE REGHINULUI EDITIA 2013
Tabara de Schi la Toplita
LOREDANA COFARI: AM AJUNS ACOLO UNDE AM VISAT
Ziua Culturii nationale la Reghin
Elixirul frumusetii la "Felly"
BISERICA SASEASCA INTRE LEGENDA SI ADEVAR
EDUCATIA CEA MAI PUTERNICA ARMA PENTRU A SCHIMBA LUMEA
MARIA PRECUP - MESAJUL DE ZIUA INTERNATIONALA A FEMEI
PROGRAMUL DE DUMUNICA A ZILELOR REGHINULUI
INVAZIA TATARILOR LA REGHIN
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
,,Reghin orasul viorilor” asteapta creatiile elevilor reghineni
UN REGHINEAN ARE SANSA SA DEVINA CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
SAVA ALEXANDRU FLORIN - MUZICA ESTE EFORTUL MEU DUREROS SI EUFORIC
SIGURANTA NU ESTE UN JOC DE NOROC
S.O.S CĂTRE AUTORITĂŢILE LOCALE: PREŢUIŢI ULTIMII 7 VETERANI DE RĂZBOI AI REGHINULUI!
Campania "Fiindca ne pasa"
Parteneriat politie- cetateni
Fiti frumoase, doamnelor.
Numele soluţiilor de securitate privată este LEX GUARD SECURITY!
Sandor Jozsef, reghineanul care a transformat terapiile cu sare intr-o afacere profitabila
BILANTUL ZILELOR REGHINULUI