Menu

ZILELE BIBLIOTECII

De 34 de ani Biblioteca ,,Petru Maior” aniversează ,,Zilele Bibliotecii”

În această lună, la Reghin, se va desfăşura cea de-a 34-a ediţie a Zilelor Bibliotecii, eveniment organizat anul acesta de Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic. Astfel, în perioada 24 februarie – 1 martie, vor avea loc concursuri de creaţie, festivităţi de premiere, tradiţii populare maghiare, spectacole, lansări de carte, vernisaje, întâlniri cu scriitori şi chiar un simpozion naţional intitulată sugestiv ,,Petru Maior şi prietenii”.

Desfăşurătorul Zilelor Bibliotecii

Zilele Bibliotecii vor debuta în data de 24 februarie 2014, ora 17,  cu un eveniment dedicat secţiei copii pentru clasele V-VIII, utilizatorii de limba maghiară, unde secţia împrumut adulţi organizează, un concurs de desen cu tema obicei popular “Farşang”, coordonat de bibliotecara Grama Imola. În data de 25 februarie sunt invitatate la ,,Zilele Bibliotecii”, două personalităţi Emil Străinu şi Angela Socolean. Emil Străinu este, general român, autor, inventator, specialist în radiolocaţie şi doctor în război geofizic.  Angela Socolean este realizator de emisiuni ştiinţifice şi spirituale la TV Bistriţa, şi împreună vor fi amfitrionii unei conferinţe intitulată “România pământ binecuvântat”. 

În data de 26 februarie Biblioteca ,,Petru Maior” organizează, o întâlnire metodică zonală, cu bibliotecarii publici, la care şi-a anunţat prezenţa dr. ing. Melania Suciu, bibliotecar metodist, din cadrul Bibliotecii Judeţene Mureş. Întâlnirea metodică va cuprinde atât expuneri cât şi dezbateri care pun în valoare rolul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în comunitate. „Întâlnirile profesionale, participările în cadrul conferinţelor, schimburile de experienţă şi dezbaterile au rolul de a lărgi şi aprofunda viziunea asupra profesiei de bibliotecar, oferindu-ne totodată dimensiunea corectă a propriilor performanţe şi a direcţiilor unde trebuie să aducem îmbunătăţiri”. a declarat directorul Biblioteci ,,Petru Maior”, Sorina Bloj. Aceasta a mai precizat faptul că în 27 februarie, la filiala bibliotecii din cartierul Apalina, va fi prezentat ,,Programul Biblionet”, se  va rula un film documentar cu tema ,,Farmacia din grădina bunicii” şi nu în ultimul rand vor fi premiaţi cei mai fideli cititori ai filialei. 

Conferinţă Naţională ,,Petru Maior” la Reghin

În intervalul, 28 februarie şi 1 martie, Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic şi Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia”, organizează Conferinţa Naţională cu titlul ,,Petru Maior şi prietenii”. ,,S-a implicat în organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea noastră, conf. univ. dr. Laura Stanciu, din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, care este reghineancă de origine şi vrem ca, excelenţa tinerimii din Reghin, să se implice în acest simpozion. Sunt foarte mulţi tineri reghineni pasionaţi de istorie, care au doctorate şi ocupă funcţii importante în instituţii de profil, la Bucureşti, Alba-Iulia, Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş, şi dorim să se întoarcă acasă pentru a susţine acest simpozion care vrem să îl facem o tradiţie şi care să se organizeze acasă în Reghinul nostru, odată la doi ani” a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii municipale.    

Robert MATEI

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Tinerete fara batranete la Reghin!
,,Reghin orasul viorilor” asteapta creatiile elevilor reghineni
HORATIU FORGACI - CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
Filmul sfarsitului
ORICE SUCCES AL UNUI REGHINEAN ESTE SUCCESUL TUTUROR REGHINENILOR
Sarbatoarea Soborului Sfantului Ioan Botezatorul
Suspect de braconaj piscicol - identificat
TEATRUL PRINDE VIATA LA REGHIN
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
REGHINEANCA NANCY MARIANA POP TANARA CARA VREA SA CUCEREASCA NEW-YORK-UL
SAVA ALEXANDRU FLORIN - MUZICA ESTE EFORTUL MEU DUREROS SI EUFORIC
REPOPULAREA REGHINULUI
MAGDA PUSKAS
1 DECEMBRIE SARBATORIT LA REGHIN
RAGCL  Reghin are cel mai mic pret din Romania la transportul în comun
Omagiu  ultimului om de stiinta autodidact al Transilvaniei Kohl Istvan
CAMPANIA DE AJUTORARE PENTRU NORA CHIFOR
Noapte in flacari la Bistra-Muresului
ANCA SUCIU O FRUMUSETE APARTE!
FURT DE ENERGIE ELECTRICA LA IDICEL
A fost odata…
PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
ARTA FOTOGRAFICA UN ALT MOD DE A PASI IN VIATA
Reghin Iubirea Mea
Urmarit international, localizat si identificat
Opt din zece reghineni vor face asta de Revelion!
NATALIA GLIGA A CANTAT PENTRU 200 DE PRESEDINTE DE STATE
EDUCATIA CEA MAI PUTERNICA ARMA PENTRU A SCHIMBA LUMEA
Reuniune culturala
Cine mai adopta cainii fara stapan ?
Club Dogma, muzica faina pentru oameni faini!
Muzeul etnografic din Reghin, membru în Asociația Muzeelor din Aer Liber
Gall Rozalia are nevoie de 2000 de Euro care îi pot salva vederea
DEZBATERE PUBLICA PRIVIND BUGETUL REGHINULUI
HORATIU FORGACI UN CAMPION FARA "DACA", "DAR" SAU "POATE"
ROXANA SUCIU, REGHINEANCA CU DIMENSIUNI APROAPE DE PERFECTIUNE