Menu

REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA

Ziua Naţională a României s-a dovedit a fi şi în acest an un bun prilej de a petrece, cânta, mânca şi dansa în aer liber, chiar dacă termometrele nu indicau mai multe de 2 grade Celsius. Ziua de 1 Decembrie  a fost trăită cu intensitate de toţi reghinenii tineri şi vârstnici prezenţi în centrul municipiului la festivităţile organizate de primărie şi consiliul local. Parada militarilor la care au participat formaţiunile judeţene, uniformele, maşinile de luptă, Imnul Naţional au provocat emoţia şi mândria de a fi român în sufletele celor prezenţi. Reghinenii au ieşit în stradă înarmaţi cu insigne tricolore şi steaguri dovedind încă o dată că sunt patrioţi, că îşi respectă trecutul şi că trăiesc cu speranţa într-un viitor mai bun.La manifestări au fost prezente numeroase oficialităţi, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, parlamentari şi reprezentanţi ai instituţiilor din Reghin. După intonarea inmnului naţional cântat de îndrăgitul interpret Ciprian Istrate, un sobor de preoţi în frunte cu protopopul municipiului au oficiat un ,,Te Deum”  pentru ocrotirea poporului român, pentru pace, unitate şi credinţă şi pentru înţelepciunea cârmuitorilor”. Programul a continuat cu alocuţiunile oficialităţilor care au vorbit despre o Românie prosperă din care tinerii să nu mai plece, îndemând să privim în urmă, cu dorul după martirii neamului, dar şi în viitor.

,,Trăiesc o zi plină de emoţie şi un eveniment deosebit şi le doresc tuturor reghinenilor, indiferent de etnie să se bucure de această zi. La mulţi ani reghineni!”, a transmis  primarul municipiului ec. Maria Precup prin intermediul Revistei ,,Reghinul Nostru”. A urmat apoi mult aşteptata paradă militară în faţa parcului central unde s-au prezentat steagurile de luptă, tancurile şi maşinile de război dotate du tehnică militară de înaltă clasă. Alături de militari au fost prezente şi structurile Jandarmeriei, Detaşamentului de Pompieri Reghin şi a Poliţiei Municipiului.

Aurel Tămaş şi Connect-R au cântat pentru reghineni, la -2 Grade

La orele 15.00 a debutat spectacolul artistic dedicat reghinenilor, dedicat Zilei Naţionale a României la care au urcat pe scenă peste 30 de solişti de muzică populară şi uşoară. Artiştii care au dat tonul la cântec au fost Ciprian Istrate  şi ,,Grupul de Jandarmi Mureşeni”, au urcat pe scenă apoi : Mihaela Istrate,Leontina Pop, Dorina Oprea, Livia Harpa, Livia Sorlea, Andrei Romanică şi Ovidiu Furnea. După momentul artistic al artiştilor mureşeni a urmat Orcestra Casei de Cultură ,,Eurgen Nicoară”, condusă de dirijorul Ioan Conţiu care au susţinut un mini recital instrumental de muzică patriotică şi au asigurat acompaniamentul în premieră a grupului folcloric de tinere speranţe a Reghinului, compus din elevele: Cristina Farcaş, Maria Grama, Alexandra Crişan, Andrea Morariu, Daiana Ciurba şi Daiana Grama.

La orele 17.00 au urcat pe scenă soliştii reghineni, care au evoluat prin rotaţie pe scenă începând de la  Doru Pop, Florina Oprea, Anca Branea-Neamţu şi  Ana Crişan, continuând cu Dumitru Gliga, Mihaela Lateş Botoş, Gabriela Merdariu şi Dănuţ Pop şi încheind cu Corina-Florea Covaciu, Dan Aurelian Ştefan, David Puşcaş, Cristian Ţăran şi Sorina Pantea. 

Spectacolul dedicat Zilei de 1 Decembrie a continuat cu  artişti de talie naţională precum suceveanca Laura Lavric, o vedetă care nu mai are nevoie de nici o prezentare, o vedetă care cântă şi toarce în timp record. Iar să fie conturat perfect pe zone geografice spectacolul, a continuat cu un reprezentant al folclorului oltenesc prin celebrul Gheorghe Roşoga, care deşi a ajuns la respectabila vârstă de 67 de ani a fost pentru prima oară când şi-a descărcat sufletul prin cântec la Reghin.

La orele 20.00 a sosit rândul ardeleanului Aurel Tămaş a ridice reghinenii, la joc prin piesele sale precum: „Din Ardeal până-n Banat”, „De-oi muri m-or pune-n groapă” şi „Bate Doamne lumea rea”. Seara de 1 Decembrie s-a încheiat cu un concert exploziv al artistului Ştefan Mihalache pe numele de scenă Connect-R, interpretul şi producătorul celui mai de succes hit al anului trecutm ,,Vara nu dorm”. La final primarul Reghinului Maria Precup, i-a oferit artistului cadou o iee populară, ţesută manual pentru a-i reaminti să să fie mândru că trăieşte în România. Spectacolul  s-a încheiat cu un superb foc de artificii. La mulţi ani România, La mulţi ani Reghin!.

 

Robert Matei    

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

ZILELE REGHINULUI EDITIA 2013
ANDREEA MILASAN SAU POVESTEA FRUMUSETII CE TRECE DINCOLO DE STICLA
La Multi Ani 2013!
INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE
8 martie sarbatorim Ziua Internationala a Femeii
CONFERINTA DE INSTRUIRE A PRODUCATORILOR AGRICOLI LA REGHIN
Tinerete fara batranete la Reghin!
Ilie Frandas, protectorul cartilor vechi
Arestari in cazul furturilor din Breaza
MELINDA MOLNAR IN SLUJBA PACIENTULUI
Astazi: deschiderea laboratorului urban EDU+
MESAJUL PRIMARULUI MARIA PRECUP
Din 6 ianuarie se schimba modul de contact al Protectiei Consumatorului
DAREGHINTV CASTIGATOAREA SIMFEST 2013
BISERICA SASEASCA INTRE LEGENDA SI ADEVAR
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
Gall Rozalia are nevoie de 2000 de Euro care îi pot salva vederea
LA 28 DE ANI, BOGDAN UTA O IA DE LA ZERO IN FIECARE ZI
CAMPANIA UMANITARA NORA CHIFOR
PESTE 4 MILIOANE DE INSTRUMENTE PRODUSE LA REGHIN
REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA
TARGUL MESTERILOR POPULARI SI FESTIVAL NATIONAL DE POEZIE LA REGHIN
S.P.C.L.E.P REGHIN DESERVEŞTE 92.000 DE LOCUITORI
NUNTA LA CASTEL
Elena Costinas reghineanca ce nu lasa iconografia sa moara
Vizitele la spital permise doar intre orele 15-20
NAVALIREA TATARILOR LA REGHIN
CRISTIAN ASZALOS O REVELATIE IN PRESA SPORTIVA
 Peisaj de toamna cu miros de scoala
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
Disparitie
Doru Pop stindardul muzicii autentice romanesti
FII SATULUI IN HABIC
Ioan Contiu, omul pe care vioara l-a plimbat prin lume
S.O.S CĂTRE AUTORITĂŢILE LOCALE: PREŢUIŢI ULTIMII 7 VETERANI DE RĂZBOI AI REGHINULUI!
FURT DE ENERGIE ELECTRICA LA IDICEL
,,Reghin orasul viorilor” asteapta creatiile elevilor reghineni
FINALUL ZILELOR REGHINENE