Menu

REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA

Ziua Naţională a României s-a dovedit a fi şi în acest an un bun prilej de a petrece, cânta, mânca şi dansa în aer liber, chiar dacă termometrele nu indicau mai multe de 2 grade Celsius. Ziua de 1 Decembrie  a fost trăită cu intensitate de toţi reghinenii tineri şi vârstnici prezenţi în centrul municipiului la festivităţile organizate de primărie şi consiliul local. Parada militarilor la care au participat formaţiunile judeţene, uniformele, maşinile de luptă, Imnul Naţional au provocat emoţia şi mândria de a fi român în sufletele celor prezenţi. Reghinenii au ieşit în stradă înarmaţi cu insigne tricolore şi steaguri dovedind încă o dată că sunt patrioţi, că îşi respectă trecutul şi că trăiesc cu speranţa într-un viitor mai bun.La manifestări au fost prezente numeroase oficialităţi, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, parlamentari şi reprezentanţi ai instituţiilor din Reghin. După intonarea inmnului naţional cântat de îndrăgitul interpret Ciprian Istrate, un sobor de preoţi în frunte cu protopopul municipiului au oficiat un ,,Te Deum”  pentru ocrotirea poporului român, pentru pace, unitate şi credinţă şi pentru înţelepciunea cârmuitorilor”. Programul a continuat cu alocuţiunile oficialităţilor care au vorbit despre o Românie prosperă din care tinerii să nu mai plece, îndemând să privim în urmă, cu dorul după martirii neamului, dar şi în viitor.

,,Trăiesc o zi plină de emoţie şi un eveniment deosebit şi le doresc tuturor reghinenilor, indiferent de etnie să se bucure de această zi. La mulţi ani reghineni!”, a transmis  primarul municipiului ec. Maria Precup prin intermediul Revistei ,,Reghinul Nostru”. A urmat apoi mult aşteptata paradă militară în faţa parcului central unde s-au prezentat steagurile de luptă, tancurile şi maşinile de război dotate du tehnică militară de înaltă clasă. Alături de militari au fost prezente şi structurile Jandarmeriei, Detaşamentului de Pompieri Reghin şi a Poliţiei Municipiului.

Aurel Tămaş şi Connect-R au cântat pentru reghineni, la -2 Grade

La orele 15.00 a debutat spectacolul artistic dedicat reghinenilor, dedicat Zilei Naţionale a României la care au urcat pe scenă peste 30 de solişti de muzică populară şi uşoară. Artiştii care au dat tonul la cântec au fost Ciprian Istrate  şi ,,Grupul de Jandarmi Mureşeni”, au urcat pe scenă apoi : Mihaela Istrate,Leontina Pop, Dorina Oprea, Livia Harpa, Livia Sorlea, Andrei Romanică şi Ovidiu Furnea. După momentul artistic al artiştilor mureşeni a urmat Orcestra Casei de Cultură ,,Eurgen Nicoară”, condusă de dirijorul Ioan Conţiu care au susţinut un mini recital instrumental de muzică patriotică şi au asigurat acompaniamentul în premieră a grupului folcloric de tinere speranţe a Reghinului, compus din elevele: Cristina Farcaş, Maria Grama, Alexandra Crişan, Andrea Morariu, Daiana Ciurba şi Daiana Grama.

La orele 17.00 au urcat pe scenă soliştii reghineni, care au evoluat prin rotaţie pe scenă începând de la  Doru Pop, Florina Oprea, Anca Branea-Neamţu şi  Ana Crişan, continuând cu Dumitru Gliga, Mihaela Lateş Botoş, Gabriela Merdariu şi Dănuţ Pop şi încheind cu Corina-Florea Covaciu, Dan Aurelian Ştefan, David Puşcaş, Cristian Ţăran şi Sorina Pantea. 

Spectacolul dedicat Zilei de 1 Decembrie a continuat cu  artişti de talie naţională precum suceveanca Laura Lavric, o vedetă care nu mai are nevoie de nici o prezentare, o vedetă care cântă şi toarce în timp record. Iar să fie conturat perfect pe zone geografice spectacolul, a continuat cu un reprezentant al folclorului oltenesc prin celebrul Gheorghe Roşoga, care deşi a ajuns la respectabila vârstă de 67 de ani a fost pentru prima oară când şi-a descărcat sufletul prin cântec la Reghin.

La orele 20.00 a sosit rândul ardeleanului Aurel Tămaş a ridice reghinenii, la joc prin piesele sale precum: „Din Ardeal până-n Banat”, „De-oi muri m-or pune-n groapă” şi „Bate Doamne lumea rea”. Seara de 1 Decembrie s-a încheiat cu un concert exploziv al artistului Ştefan Mihalache pe numele de scenă Connect-R, interpretul şi producătorul celui mai de succes hit al anului trecutm ,,Vara nu dorm”. La final primarul Reghinului Maria Precup, i-a oferit artistului cadou o iee populară, ţesută manual pentru a-i reaminti să să fie mândru că trăieşte în România. Spectacolul  s-a încheiat cu un superb foc de artificii. La mulţi ani România, La mulţi ani Reghin!.

 

Robert Matei    

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Cine mai adopta cainii fara stapan ?
Fiti frumoase, doamnelor.
PROGRAMUL DE DUMUNICA A ZILELOR REGHINULUI
Obiective... demarare...  rezultate... start
Asociatiile de Proprietari din Cartierul Unirii executate silit datorita debitelor la RAGCL
Roxana Marian: "As poza in Playboy”
Club Dogma, muzica faina pentru oameni faini!
UN REGHINEAN ARE SANSA SA DEVINA CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
Florin Vos cel mai mediatizat artist reghinean
LA 28 DE ANI, BOGDAN UTA O IA DE LA ZERO IN FIECARE ZI
Ordine si Siguranta Publica, dezideratul Politiei Locale
EDUCATIA CEA MAI PUTERNICA ARMA PENTRU A SCHIMBA LUMEA
"CARTEA JUNGLEI” la Reghin
ADI MOLNAR REVINE LA REGHIN
ANDREEA MORARIU, MISS ARTE, VREA SA AJUNGA O INTERPRETA DE TALIE NATIONALA
HORATIU FORGACI - CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
Un Reghin infloritor
RADU TUCULESCU CUCERESTE ITALIA
CATALIN CIOBA PROMOTORUL TINERELOR SPERANTE DIN FOLCLOR
S.P.C.L.E.P REGHIN DESERVEŞTE 92.000 DE LOCUITORI
S-A INTORS LA PRIMA DRAGOSTE: RADIO-UL
Numele soluţiilor de securitate privată este LEX GUARD SECURITY!
BOGDAN STAVILA VREA SA CONFIRME LA ECHIPA MARE DE LA DINAMO BUCURESTI
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
Antrenor nou la FCM
Tanar aflat la o petrecere a murit înjunghiat de alt invitat
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013
Secretul unei casnicii - familia Maior
CAMPANIA DE AJUTORARE PENTRU NORA CHIFOR
Biblioteca Municipala cauta parteneri pentru Reghinul cultural
Din 6 ianuarie se schimba modul de contact al Protectiei Consumatorului
ALEX NUT, REGHINEANUL CARE S-A ANTRENAT CU COREGRAFUL LUI MICHAEL JACKSON
FINALUL ZILELOR REGHINENE
Romania ar putea interzice mai multe tipuri de tigari.
VLAD URSAN UN INGER FARA ARIPI
VASILE POP, O MARCA VERITABILA A CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE MURES
Irina Sular versus Luca Anamaria
MAGDA PUSKAS
Portret de campion, Horatiu Forgaci