Menu

REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA

Ziua Naţională a României s-a dovedit a fi şi în acest an un bun prilej de a petrece, cânta, mânca şi dansa în aer liber, chiar dacă termometrele nu indicau mai multe de 2 grade Celsius. Ziua de 1 Decembrie  a fost trăită cu intensitate de toţi reghinenii tineri şi vârstnici prezenţi în centrul municipiului la festivităţile organizate de primărie şi consiliul local. Parada militarilor la care au participat formaţiunile judeţene, uniformele, maşinile de luptă, Imnul Naţional au provocat emoţia şi mândria de a fi român în sufletele celor prezenţi. Reghinenii au ieşit în stradă înarmaţi cu insigne tricolore şi steaguri dovedind încă o dată că sunt patrioţi, că îşi respectă trecutul şi că trăiesc cu speranţa într-un viitor mai bun.La manifestări au fost prezente numeroase oficialităţi, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, parlamentari şi reprezentanţi ai instituţiilor din Reghin. După intonarea inmnului naţional cântat de îndrăgitul interpret Ciprian Istrate, un sobor de preoţi în frunte cu protopopul municipiului au oficiat un ,,Te Deum”  pentru ocrotirea poporului român, pentru pace, unitate şi credinţă şi pentru înţelepciunea cârmuitorilor”. Programul a continuat cu alocuţiunile oficialităţilor care au vorbit despre o Românie prosperă din care tinerii să nu mai plece, îndemând să privim în urmă, cu dorul după martirii neamului, dar şi în viitor.

,,Trăiesc o zi plină de emoţie şi un eveniment deosebit şi le doresc tuturor reghinenilor, indiferent de etnie să se bucure de această zi. La mulţi ani reghineni!”, a transmis  primarul municipiului ec. Maria Precup prin intermediul Revistei ,,Reghinul Nostru”. A urmat apoi mult aşteptata paradă militară în faţa parcului central unde s-au prezentat steagurile de luptă, tancurile şi maşinile de război dotate du tehnică militară de înaltă clasă. Alături de militari au fost prezente şi structurile Jandarmeriei, Detaşamentului de Pompieri Reghin şi a Poliţiei Municipiului.

Aurel Tămaş şi Connect-R au cântat pentru reghineni, la -2 Grade

La orele 15.00 a debutat spectacolul artistic dedicat reghinenilor, dedicat Zilei Naţionale a României la care au urcat pe scenă peste 30 de solişti de muzică populară şi uşoară. Artiştii care au dat tonul la cântec au fost Ciprian Istrate  şi ,,Grupul de Jandarmi Mureşeni”, au urcat pe scenă apoi : Mihaela Istrate,Leontina Pop, Dorina Oprea, Livia Harpa, Livia Sorlea, Andrei Romanică şi Ovidiu Furnea. După momentul artistic al artiştilor mureşeni a urmat Orcestra Casei de Cultură ,,Eurgen Nicoară”, condusă de dirijorul Ioan Conţiu care au susţinut un mini recital instrumental de muzică patriotică şi au asigurat acompaniamentul în premieră a grupului folcloric de tinere speranţe a Reghinului, compus din elevele: Cristina Farcaş, Maria Grama, Alexandra Crişan, Andrea Morariu, Daiana Ciurba şi Daiana Grama.

La orele 17.00 au urcat pe scenă soliştii reghineni, care au evoluat prin rotaţie pe scenă începând de la  Doru Pop, Florina Oprea, Anca Branea-Neamţu şi  Ana Crişan, continuând cu Dumitru Gliga, Mihaela Lateş Botoş, Gabriela Merdariu şi Dănuţ Pop şi încheind cu Corina-Florea Covaciu, Dan Aurelian Ştefan, David Puşcaş, Cristian Ţăran şi Sorina Pantea. 

Spectacolul dedicat Zilei de 1 Decembrie a continuat cu  artişti de talie naţională precum suceveanca Laura Lavric, o vedetă care nu mai are nevoie de nici o prezentare, o vedetă care cântă şi toarce în timp record. Iar să fie conturat perfect pe zone geografice spectacolul, a continuat cu un reprezentant al folclorului oltenesc prin celebrul Gheorghe Roşoga, care deşi a ajuns la respectabila vârstă de 67 de ani a fost pentru prima oară când şi-a descărcat sufletul prin cântec la Reghin.

La orele 20.00 a sosit rândul ardeleanului Aurel Tămaş a ridice reghinenii, la joc prin piesele sale precum: „Din Ardeal până-n Banat”, „De-oi muri m-or pune-n groapă” şi „Bate Doamne lumea rea”. Seara de 1 Decembrie s-a încheiat cu un concert exploziv al artistului Ştefan Mihalache pe numele de scenă Connect-R, interpretul şi producătorul celui mai de succes hit al anului trecutm ,,Vara nu dorm”. La final primarul Reghinului Maria Precup, i-a oferit artistului cadou o iee populară, ţesută manual pentru a-i reaminti să să fie mândru că trăieşte în România. Spectacolul  s-a încheiat cu un superb foc de artificii. La mulţi ani România, La mulţi ani Reghin!.

 

Robert Matei    

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

MARIUS PORTIK SI ALEXANDRA COTOI PREZINTA ZILELE REGHINULUI
Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici
De vorba cu Maria Neag
Tabara de Schi la Toplita
Adio mama, adio tata. Hai liberare!
Suspect de braconaj piscicol - identificat
SAMBATA: BYRON LA TEATRUL NATIONAL
Trei copii bolnavi de hemofilie din Reghin condamnati sa se chinuie
Fumatul interzis în Reghin încă din 1780.
Portret de artist: Moldovan Simion
ANDREEA MILASAN SAU POVESTEA FRUMUSETII CE TRECE DINCOLO DE STICLA
Moment Solemn in Jandarmeria Mureseana
REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
LIVIU BOAR - CEL MAI LONGEVIV DIRECTOR DE ARHIVE DIN ROMANIA
SECRETELE MEDIERII
Gall Rozalia are nevoie de 2000 de Euro care îi pot salva vederea
CODRUTA BARBUS PREZEINTA FRUMUSETEA IN 111 DE STARI
Anamaria  Tomolea, o eleva care poarta in privire sclipirea autenticitatii
HORATIU FORGACI - CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
Tanar aflat la o petrecere a murit înjunghiat de alt invitat
COD GALBEN DE CANICULA
DUPA 25 DE ANI, AU REINCEPUT SERBARILE IERNII LA REGHIN
Vizitele la spital permise doar intre orele 15-20
S-A INTORS LA PRIMA DRAGOSTE: RADIO-UL
LOREDANA BENDRIS - PE URMELE UNUI VIS
REGHINEANCA NANCY MARIANA POP TANARA CARA VREA SA CUCEREASCA NEW-YORK-UL
ACTIVITATEA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA MURES
BIANCA SOMESAN O "MISS TEACHER"
Două echipe mureșene față în față în sferturile de finală ale Cupei României la futsal
Antoniu Rusu o noua voce speciala
,,Reghin orasul viorilor” asteapta creatiile elevilor reghineni
Ioan Contiu, omul pe care vioara l-a plimbat prin lume
INFRACTIUNI RUTIERE
Secretul unei casnicii - familia Maior
CONFERINTA DE INSTRUIRE A PRODUCATORILOR AGRICOLI LA REGHIN
Carmen Ioana Frandeș– model inspirațional
Ziua Portilor deschise la Politia Reghin
ORBAN CSABA VREA SA DEVINA COBAI PENTRU EXPERIENTE MEDICALE
EDUCATIA CEA MAI PUTERNICA ARMA PENTRU A SCHIMBA LUMEA