Menu

REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA

Ziua Naţională a României s-a dovedit a fi şi în acest an un bun prilej de a petrece, cânta, mânca şi dansa în aer liber, chiar dacă termometrele nu indicau mai multe de 2 grade Celsius. Ziua de 1 Decembrie  a fost trăită cu intensitate de toţi reghinenii tineri şi vârstnici prezenţi în centrul municipiului la festivităţile organizate de primărie şi consiliul local. Parada militarilor la care au participat formaţiunile judeţene, uniformele, maşinile de luptă, Imnul Naţional au provocat emoţia şi mândria de a fi român în sufletele celor prezenţi. Reghinenii au ieşit în stradă înarmaţi cu insigne tricolore şi steaguri dovedind încă o dată că sunt patrioţi, că îşi respectă trecutul şi că trăiesc cu speranţa într-un viitor mai bun.La manifestări au fost prezente numeroase oficialităţi, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, parlamentari şi reprezentanţi ai instituţiilor din Reghin. După intonarea inmnului naţional cântat de îndrăgitul interpret Ciprian Istrate, un sobor de preoţi în frunte cu protopopul municipiului au oficiat un ,,Te Deum”  pentru ocrotirea poporului român, pentru pace, unitate şi credinţă şi pentru înţelepciunea cârmuitorilor”. Programul a continuat cu alocuţiunile oficialităţilor care au vorbit despre o Românie prosperă din care tinerii să nu mai plece, îndemând să privim în urmă, cu dorul după martirii neamului, dar şi în viitor.

,,Trăiesc o zi plină de emoţie şi un eveniment deosebit şi le doresc tuturor reghinenilor, indiferent de etnie să se bucure de această zi. La mulţi ani reghineni!”, a transmis  primarul municipiului ec. Maria Precup prin intermediul Revistei ,,Reghinul Nostru”. A urmat apoi mult aşteptata paradă militară în faţa parcului central unde s-au prezentat steagurile de luptă, tancurile şi maşinile de război dotate du tehnică militară de înaltă clasă. Alături de militari au fost prezente şi structurile Jandarmeriei, Detaşamentului de Pompieri Reghin şi a Poliţiei Municipiului.

Aurel Tămaş şi Connect-R au cântat pentru reghineni, la -2 Grade

La orele 15.00 a debutat spectacolul artistic dedicat reghinenilor, dedicat Zilei Naţionale a României la care au urcat pe scenă peste 30 de solişti de muzică populară şi uşoară. Artiştii care au dat tonul la cântec au fost Ciprian Istrate  şi ,,Grupul de Jandarmi Mureşeni”, au urcat pe scenă apoi : Mihaela Istrate,Leontina Pop, Dorina Oprea, Livia Harpa, Livia Sorlea, Andrei Romanică şi Ovidiu Furnea. După momentul artistic al artiştilor mureşeni a urmat Orcestra Casei de Cultură ,,Eurgen Nicoară”, condusă de dirijorul Ioan Conţiu care au susţinut un mini recital instrumental de muzică patriotică şi au asigurat acompaniamentul în premieră a grupului folcloric de tinere speranţe a Reghinului, compus din elevele: Cristina Farcaş, Maria Grama, Alexandra Crişan, Andrea Morariu, Daiana Ciurba şi Daiana Grama.

La orele 17.00 au urcat pe scenă soliştii reghineni, care au evoluat prin rotaţie pe scenă începând de la  Doru Pop, Florina Oprea, Anca Branea-Neamţu şi  Ana Crişan, continuând cu Dumitru Gliga, Mihaela Lateş Botoş, Gabriela Merdariu şi Dănuţ Pop şi încheind cu Corina-Florea Covaciu, Dan Aurelian Ştefan, David Puşcaş, Cristian Ţăran şi Sorina Pantea. 

Spectacolul dedicat Zilei de 1 Decembrie a continuat cu  artişti de talie naţională precum suceveanca Laura Lavric, o vedetă care nu mai are nevoie de nici o prezentare, o vedetă care cântă şi toarce în timp record. Iar să fie conturat perfect pe zone geografice spectacolul, a continuat cu un reprezentant al folclorului oltenesc prin celebrul Gheorghe Roşoga, care deşi a ajuns la respectabila vârstă de 67 de ani a fost pentru prima oară când şi-a descărcat sufletul prin cântec la Reghin.

La orele 20.00 a sosit rândul ardeleanului Aurel Tămaş a ridice reghinenii, la joc prin piesele sale precum: „Din Ardeal până-n Banat”, „De-oi muri m-or pune-n groapă” şi „Bate Doamne lumea rea”. Seara de 1 Decembrie s-a încheiat cu un concert exploziv al artistului Ştefan Mihalache pe numele de scenă Connect-R, interpretul şi producătorul celui mai de succes hit al anului trecutm ,,Vara nu dorm”. La final primarul Reghinului Maria Precup, i-a oferit artistului cadou o iee populară, ţesută manual pentru a-i reaminti să să fie mândru că trăieşte în România. Spectacolul  s-a încheiat cu un superb foc de artificii. La mulţi ani România, La mulţi ani Reghin!.

 

Robert Matei    

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Preotul protopop Teodor Beldean despre “Nasterea Domnului”
Dragobetele a sarutat fetele anul acesta si la Reghin
Campania "Fiindca ne pasa"
Sindicatul Pensionarilor Reghin da utilitate varstnicilor
Drepturile banesti pentru ajutorul de încalzire
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
ADI MOLNAR REVINE LA REGHIN
INVAZIA TATARILOR LA REGHIN
ZEITA FRUMUSETII, ANCA POP, SE DESTAINUIE REGHINENILOR
Doru Pop stindardul muzicii autentice romanesti
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
 Aquaserv Reghin la raport, cu Ionut Gabriel Dumitrache
MESAJUL PRIMARULUI MARIA PRECUP
Parteneriat politie- cetateni
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
Noapte in flacari la Bistra-Muresului
CONFERINTA DE INSTRUIRE A PRODUCATORILOR AGRICOLI LA REGHIN
CODRUTA BARBUS PREZEINTA FRUMUSETEA IN 111 DE STARI
Florin Vos cel mai mediatizat artist reghinean
De astazi revine taxa de prima inmatriculare!
CONFISCARI DE MATERIAL PIROTEHNIC LA REGHIN
HORATIU FORGACI UN CAMPION FARA "DACA", "DAR" SAU "POATE"
PROGRAMUL DE VINERI AL ZILELOR REGHINULUI
Editorial - Radu Tuculescu
ELENA TODERIC O PREOTEASA MODEL
Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici
Romania ar putea interzice mai multe tipuri de tigari.
Portret de artist: Moldovan Simion
CAMPANIA DE AJUTORARE PENTRU NORA CHIFOR
SA FIE PRIMAVARA, PENTRU UN NOU INCEPUT!
DEZBATERE PUBLICA PRIVIND BUGETUL REGHINULUI
Clubul Dansul Viorilor a fost vizitat de Mos Craciun
CAMPANIA UMANITARA NORA CHIFOR
 Peisaj de toamna cu miros de scoala
VLAD URSAN UN INGER FARA ARIPI
164 DE ANI DE LA NASTEREA LUI EMINESCU
BISERICA SASEASCA INTRE LEGENDA SI ADEVAR
FII SATULUI IN HABIC
Temnita Reghinului
S-A INTORS LA PRIMA DRAGOSTE: RADIO-UL