Menu

PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.

 

Paula are 25 de ani şi suferă de leucemie acută mieloblastică. A fost diagnosticată cu această boală în toamna anului trecut. De atunci, a făcut citostatice regulat pentru a evita o metastază a cancerului și se luptă cu în continuare cu boala. A rezistat cu brio curelor îngrozitoare de chimioterapie, pentru că se încăpăţânează să trăiască. Chiar dacă are doar 1,55 cm înălţime şi cântăreşte 40 de kg, Paula nu se lasă doborâtă de boală, are nevoie de un transplant şi încă nu a găsit un donator compatibil 100% . Dar speranţa moare ultima…

Paula s-a născut într-o familie de muncitori din satul Morăreni, a crescut într-o familie cu 9 fraţi, fiind mezina familiei Albu.

A abandonat şcoala în clasa a XII-a pentru a merge la muncă în străinătate, pentru a-şi ajuta mama. A învăţat de la o vârstă fragedă cât de greu se câştigă banii prin străini. Dar nu s-a plâns niciodată pentru că a fost năpăstuită financiar. În urmă cu trei ani, Paula şi-a fracturat bazinul şi s-a ales cu o tijă metalică în picior, în urma unui accident de circulaţie. A suportat chinurile și a luptat să se vindece. După ce şi-a revenit, a luat din nou calea străinătății. A plecat din nou la muncă în Italia ca ospătar, într-o staţiune turistică în Italia în zona La Guarda. A muncit acolo timp de aproape 6 ani câte 8 luni ca sezonieră şi venea acasă în fiecare concediu. Visul ei era să îşi continue seralul şi apoi să îşi definitiveze studiile universitare. 

Sosită acasă în ţară, în toamna anului trecut, a început să se simtă tot mai rău. O serie de dureri gingivale şi abdominal nu îi dădeau pace, motiv pentru care şi-a făcut o serie de analize medicale în cadrul spitalului ,,Eugen Nicoară”, din Reghin, unde a fost suspectă de leucemie acută mieloblastică.  

În scurt timp starea de sănătate i s-a alterat şi a ajuns la urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu-Mureş, la compartimentul de Hematologie. De data aceasta, diagnosticul a fost clar: leucemie acută mieloblastică.  

Medicii hematologi i-au administrat tratamentele existente în spitalul judeţean însă investigaţiile ce urmau şi tratamentele chirurgicale care ar salva-o pe Paula nu puteau fi realizate în ţară. Familia a înţeles că şansele de viaţă a Paulei cresc dacă reuşesc să o interneze într-o clinică din străinătate şi au făcut toate diligenţele posibile pentru a o putea transfera pe fica lor în Italia, ţară în care a muncit lega. În urmă cu trei săptămâni, tânăra a internată în Roma, la Institutul de Tumori ,,Sfânta Elena”. Vestea proastă este însă, că din cei opt fraţi ai săi nici unul nu este compatibil 100%, pentru transplantul de celule stem. Se caută în continuare donatori neînrudiţi!

DE REŢINUT:

Dacă este compatibil cu un bolnav, donatorul va fi supus unui tratament pentru ca celulele stem din măduva osoasă să migreze către sângele periferic. Pe venă se montează un cateter care este conectat la un aparat care seamană cu cel dializă. Procedura nu durează mai mult de două ore şi este fară riscuri pentru donatori.Celulele stem hematopoetice extrase din organism se refac în câteva zile.

S.O.S. pentru Paula Andreea

Revista ,,Reghinul Nostru” face un apel umanitar către cititorii care nu pot fi indiferenţi la suferinţa semenilor noştri. Mână de la mână, cu puţină bunăvoinţă şi solidaritate, împreună putem ajuta fiecare dintre noi, familia Albu, pentru ca fiica lor, Paula Andreea, să supravieţuiască. Leucemia acută este un tip de leucemie care este foarte agresivă, progresează foarte repede şi durata de supravieţuire fără tratament este foarte scurtă, în care celulele albe afectate proliferează foarte repede. Leucemia acută mieloidă afectează celulele albe de tip mieloid.  

Pentru cei interesaţi să ajute familia Albu, o pot face apelând la numărul de telefon: 0746-192-734 sau depunând orice sumă de bani în contul deschis la sucursala Banca Transilvania: RO94BTRLEURCRT0242030301-Euro, sau în contul: RO47BTRLRONCRT0242030301-LEI, persoană de contact (sora), Szente Olimpia. 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
Spectacol folcloric de dragobete
ULTIMA ZI DIN FESTIVALUL VAII MURESULUI
LOREDANA BENDRIS - PE URMELE UNUI VIS
MARIA GRAMA, UN GLAS CE ARE MENIREA DE A DUCE MAI DEPARTE CEEA CE SUNTEM
 Peisaj de toamna cu miros de scoala
NAVALIREA TATARILOR LA REGHIN
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
RADU TUCULESCU CUCERESTE ITALIA
ORICE SUCCES AL UNUI REGHINEAN ESTE SUCCESUL TUTUROR REGHINENILOR
ORBAN CSABA VREA SA DEVINA COBAI PENTRU EXPERIENTE MEDICALE
Tanar aflat la o petrecere a murit înjunghiat de alt invitat
DORINTA DE A VISA, INSPIRATIA DE A TRAI!
Moment Solemn in Jandarmeria Mureseana
Un Reghin infloritor
Asociatiile de Proprietari din Cartierul Unirii executate silit datorita debitelor la RAGCL
EDUCATIA CEA MAI PUTERNICA ARMA PENTRU A SCHIMBA LUMEA
Ioan Contiu, omul pe care vioara l-a plimbat prin lume
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013
Politia Locala la Raport pe anul 2012
CRISTIAN ASZALOS O REVELATIE IN PRESA SPORTIVA
"O noapte furtunoasa" la Reghin
Elixirul frumusetii la "Felly"
SA FIE PRIMAVARA, PENTRU UN NOU INCEPUT!
TEATRUL PRINDE VIATA LA REGHIN
De astazi revine taxa de prima inmatriculare!
Tinerete fara batranete la Reghin!
PROGRAMUL DE DUMUNICA A ZILELOR REGHINULUI
CODRUTA BARBUS PREZEINTA FRUMUSETEA IN 111 DE STARI
Parteneriat politie- cetateni
Comorile din jurul Reghinului intre mit si adevar
Omagiu  ultimului om de stiinta autodidact al Transilvaniei Kohl Istvan
APIA a inceput de vizare a carnetelor agricole
CATALIN CIOBA PROMOTORUL TINERELOR SPERANTE DIN FOLCLOR
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
Rotary Club Reghin actioneaza in spirit de prietenie pentru comunitate
Ghita Zileriu  la Reghinul in direct
Trei copii bolnavi de hemofilie din Reghin condamnati sa se chinuie
ALEX NUT, REGHINEANUL CARE S-A ANTRENAT CU COREGRAFUL LUI MICHAEL JACKSON
Portret de campion, Horatiu Forgaci