Menu

PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.

 

Paula are 25 de ani şi suferă de leucemie acută mieloblastică. A fost diagnosticată cu această boală în toamna anului trecut. De atunci, a făcut citostatice regulat pentru a evita o metastază a cancerului și se luptă cu în continuare cu boala. A rezistat cu brio curelor îngrozitoare de chimioterapie, pentru că se încăpăţânează să trăiască. Chiar dacă are doar 1,55 cm înălţime şi cântăreşte 40 de kg, Paula nu se lasă doborâtă de boală, are nevoie de un transplant şi încă nu a găsit un donator compatibil 100% . Dar speranţa moare ultima…

Paula s-a născut într-o familie de muncitori din satul Morăreni, a crescut într-o familie cu 9 fraţi, fiind mezina familiei Albu.

A abandonat şcoala în clasa a XII-a pentru a merge la muncă în străinătate, pentru a-şi ajuta mama. A învăţat de la o vârstă fragedă cât de greu se câştigă banii prin străini. Dar nu s-a plâns niciodată pentru că a fost năpăstuită financiar. În urmă cu trei ani, Paula şi-a fracturat bazinul şi s-a ales cu o tijă metalică în picior, în urma unui accident de circulaţie. A suportat chinurile și a luptat să se vindece. După ce şi-a revenit, a luat din nou calea străinătății. A plecat din nou la muncă în Italia ca ospătar, într-o staţiune turistică în Italia în zona La Guarda. A muncit acolo timp de aproape 6 ani câte 8 luni ca sezonieră şi venea acasă în fiecare concediu. Visul ei era să îşi continue seralul şi apoi să îşi definitiveze studiile universitare. 

Sosită acasă în ţară, în toamna anului trecut, a început să se simtă tot mai rău. O serie de dureri gingivale şi abdominal nu îi dădeau pace, motiv pentru care şi-a făcut o serie de analize medicale în cadrul spitalului ,,Eugen Nicoară”, din Reghin, unde a fost suspectă de leucemie acută mieloblastică.  

În scurt timp starea de sănătate i s-a alterat şi a ajuns la urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu-Mureş, la compartimentul de Hematologie. De data aceasta, diagnosticul a fost clar: leucemie acută mieloblastică.  

Medicii hematologi i-au administrat tratamentele existente în spitalul judeţean însă investigaţiile ce urmau şi tratamentele chirurgicale care ar salva-o pe Paula nu puteau fi realizate în ţară. Familia a înţeles că şansele de viaţă a Paulei cresc dacă reuşesc să o interneze într-o clinică din străinătate şi au făcut toate diligenţele posibile pentru a o putea transfera pe fica lor în Italia, ţară în care a muncit lega. În urmă cu trei săptămâni, tânăra a internată în Roma, la Institutul de Tumori ,,Sfânta Elena”. Vestea proastă este însă, că din cei opt fraţi ai săi nici unul nu este compatibil 100%, pentru transplantul de celule stem. Se caută în continuare donatori neînrudiţi!

DE REŢINUT:

Dacă este compatibil cu un bolnav, donatorul va fi supus unui tratament pentru ca celulele stem din măduva osoasă să migreze către sângele periferic. Pe venă se montează un cateter care este conectat la un aparat care seamană cu cel dializă. Procedura nu durează mai mult de două ore şi este fară riscuri pentru donatori.Celulele stem hematopoetice extrase din organism se refac în câteva zile.

S.O.S. pentru Paula Andreea

Revista ,,Reghinul Nostru” face un apel umanitar către cititorii care nu pot fi indiferenţi la suferinţa semenilor noştri. Mână de la mână, cu puţină bunăvoinţă şi solidaritate, împreună putem ajuta fiecare dintre noi, familia Albu, pentru ca fiica lor, Paula Andreea, să supravieţuiască. Leucemia acută este un tip de leucemie care este foarte agresivă, progresează foarte repede şi durata de supravieţuire fără tratament este foarte scurtă, în care celulele albe afectate proliferează foarte repede. Leucemia acută mieloidă afectează celulele albe de tip mieloid.  

Pentru cei interesaţi să ajute familia Albu, o pot face apelând la numărul de telefon: 0746-192-734 sau depunând orice sumă de bani în contul deschis la sucursala Banca Transilvania: RO94BTRLEURCRT0242030301-Euro, sau în contul: RO47BTRLRONCRT0242030301-LEI, persoană de contact (sora), Szente Olimpia. 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Viata lunga si multe realizari!
FII SATULUI IN HABIC
REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA
Suspecti de furturi identificati
LA 28 DE ANI, BOGDAN UTA O IA DE LA ZERO IN FIECARE ZI
Astazi: deschiderea laboratorului urban EDU+
NATALIA GLIGA A CANTAT PENTRU 200 DE PRESEDINTE DE STATE
Elixirul frumusetii la "Felly"
Anamaria  Tomolea, o eleva care poarta in privire sclipirea autenticitatii
Ziua Portilor deschise la Politia Reghin
1 DECEMBRIE SARBATORIT LA REGHIN
Sandor Jozsef, reghineanul care a transformat terapiile cu sare intr-o afacere profitabila
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
Suspect de braconaj piscicol - identificat
S.O.S CĂTRE AUTORITĂŢILE LOCALE: PREŢUIŢI ULTIMII 7 VETERANI DE RĂZBOI AI REGHINULUI!
NAVALIREA TATARILOR LA REGHIN
Vizitele la spital permise doar intre orele 15-20
FINALUL ZILELOR REGHINENE
REPOPULAREA REGHINULUI
Urmarit international, localizat si identificat
EDUCATIA CEA MAI PUTERNICA ARMA PENTRU A SCHIMBA LUMEA
Reuniune culturala
MEDIEREA SAU CUM SOLUTIONAM SIMPLU SI EFICIENT CONFLICTELE
DUPA 25 DE ANI, AU REINCEPUT SERBARILE IERNII LA REGHIN
Tabara de Schi la Toplita
PRIMAVARA ACEASTA ALERGAM PENTRU REGHIN
Noapte in flacari la Bistra-Muresului
Comorile din jurul Reghinului intre mit si adevar
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
Fiti frumoase, doamnelor.
FURT DE ENERGIE ELECTRICA LA IDICEL
Portret de campion, Horatiu Forgaci
"O noapte furtunoasa" la Reghin
CONTINUA FURTURILE DE BRAZI
Adio mama, adio tata. Hai liberare!
PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
164 DE ANI DE LA NASTEREA LUI EMINESCU
Colindul fulgilor de nea
Romania ar putea interzice mai multe tipuri de tigari.