Menu

PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.

 

Paula are 25 de ani şi suferă de leucemie acută mieloblastică. A fost diagnosticată cu această boală în toamna anului trecut. De atunci, a făcut citostatice regulat pentru a evita o metastază a cancerului și se luptă cu în continuare cu boala. A rezistat cu brio curelor îngrozitoare de chimioterapie, pentru că se încăpăţânează să trăiască. Chiar dacă are doar 1,55 cm înălţime şi cântăreşte 40 de kg, Paula nu se lasă doborâtă de boală, are nevoie de un transplant şi încă nu a găsit un donator compatibil 100% . Dar speranţa moare ultima…

Paula s-a născut într-o familie de muncitori din satul Morăreni, a crescut într-o familie cu 9 fraţi, fiind mezina familiei Albu.

A abandonat şcoala în clasa a XII-a pentru a merge la muncă în străinătate, pentru a-şi ajuta mama. A învăţat de la o vârstă fragedă cât de greu se câştigă banii prin străini. Dar nu s-a plâns niciodată pentru că a fost năpăstuită financiar. În urmă cu trei ani, Paula şi-a fracturat bazinul şi s-a ales cu o tijă metalică în picior, în urma unui accident de circulaţie. A suportat chinurile și a luptat să se vindece. După ce şi-a revenit, a luat din nou calea străinătății. A plecat din nou la muncă în Italia ca ospătar, într-o staţiune turistică în Italia în zona La Guarda. A muncit acolo timp de aproape 6 ani câte 8 luni ca sezonieră şi venea acasă în fiecare concediu. Visul ei era să îşi continue seralul şi apoi să îşi definitiveze studiile universitare. 

Sosită acasă în ţară, în toamna anului trecut, a început să se simtă tot mai rău. O serie de dureri gingivale şi abdominal nu îi dădeau pace, motiv pentru care şi-a făcut o serie de analize medicale în cadrul spitalului ,,Eugen Nicoară”, din Reghin, unde a fost suspectă de leucemie acută mieloblastică.  

În scurt timp starea de sănătate i s-a alterat şi a ajuns la urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu-Mureş, la compartimentul de Hematologie. De data aceasta, diagnosticul a fost clar: leucemie acută mieloblastică.  

Medicii hematologi i-au administrat tratamentele existente în spitalul judeţean însă investigaţiile ce urmau şi tratamentele chirurgicale care ar salva-o pe Paula nu puteau fi realizate în ţară. Familia a înţeles că şansele de viaţă a Paulei cresc dacă reuşesc să o interneze într-o clinică din străinătate şi au făcut toate diligenţele posibile pentru a o putea transfera pe fica lor în Italia, ţară în care a muncit lega. În urmă cu trei săptămâni, tânăra a internată în Roma, la Institutul de Tumori ,,Sfânta Elena”. Vestea proastă este însă, că din cei opt fraţi ai săi nici unul nu este compatibil 100%, pentru transplantul de celule stem. Se caută în continuare donatori neînrudiţi!

DE REŢINUT:

Dacă este compatibil cu un bolnav, donatorul va fi supus unui tratament pentru ca celulele stem din măduva osoasă să migreze către sângele periferic. Pe venă se montează un cateter care este conectat la un aparat care seamană cu cel dializă. Procedura nu durează mai mult de două ore şi este fară riscuri pentru donatori.Celulele stem hematopoetice extrase din organism se refac în câteva zile.

S.O.S. pentru Paula Andreea

Revista ,,Reghinul Nostru” face un apel umanitar către cititorii care nu pot fi indiferenţi la suferinţa semenilor noştri. Mână de la mână, cu puţină bunăvoinţă şi solidaritate, împreună putem ajuta fiecare dintre noi, familia Albu, pentru ca fiica lor, Paula Andreea, să supravieţuiască. Leucemia acută este un tip de leucemie care este foarte agresivă, progresează foarte repede şi durata de supravieţuire fără tratament este foarte scurtă, în care celulele albe afectate proliferează foarte repede. Leucemia acută mieloidă afectează celulele albe de tip mieloid.  

Pentru cei interesaţi să ajute familia Albu, o pot face apelând la numărul de telefon: 0746-192-734 sau depunând orice sumă de bani în contul deschis la sucursala Banca Transilvania: RO94BTRLEURCRT0242030301-Euro, sau în contul: RO47BTRLRONCRT0242030301-LEI, persoană de contact (sora), Szente Olimpia. 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Colindul fulgilor de nea
In atentia persoanelor cu dizabilitati si a apartinatorilor acestora
Antoniu Rusu o noua voce speciala
Temnita Reghinului
PRIMUL STRAND DE LUX LA REGHIN
NOI GRADATII DE ZIUA POLITIEI LA REGHIN
ZILELE BIBLIOTECII
Clubul Dansul Viorilor a fost vizitat de Mos Craciun
REGHINEANCA NANCY MARIANA POP TANARA CARA VREA SA CUCEREASCA NEW-YORK-UL
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
DEZBATERE PUBLICA PRIVIND BUGETUL REGHINULUI
Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale
COD GALBEN DE CANICULA
Antrenor nou la FCM
Anamaria  Tomolea, o eleva care poarta in privire sclipirea autenticitatii
ZEITA FRUMUSETII, ANCA POP, SE DESTAINUIE REGHINENILOR
ZILELE REGHINULUI EDITIA 2013
ANDREEA MILASAN SAU POVESTEA FRUMUSETII CE TRECE DINCOLO DE STICLA
MURESAN MARIA MISS TINERET VREA SA DEVINA CHIRURG CARDIOLOG
Cod galben de iarna la Reghin.
SAMBATA: BYRON LA TEATRUL NATIONAL
Filmul sfarsitului
De vorba cu Maria Neag
Ghita Zileriu  la Reghinul in direct
Ordine si Siguranta Publica, dezideratul Politiei Locale
Biblioteca Municipala cauta parteneri pentru Reghinul cultural
Roadele toamnei scoase la iveala de Ziua Recoltei
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
ADI MOLNAR REVINE LA REGHIN
 Aquaserv Reghin la raport, cu Ionut Gabriel Dumitrache
LISTA ELEVILOR REGHINENI PREMIANTI LA OLIMPIADE SAU CONCURSURI SCOLARE
ORICE SUCCES AL UNUI REGHINEAN ESTE SUCCESUL TUTUROR REGHINENILOR
Prof. Ioana Crișan a 5 ani de la întoarcerea  către  strămoși
PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.
IRUM ANGAJEAZA LUCRATOR COMERCIAL
BISERICA DIN HABIC A FOST RESFINTITA
Editorial - Radu Tuculescu
BIANCA SOMESAN O "MISS TEACHER"
1 DECEMBRIE SARBATORIT LA REGHIN
GALA SPORTULUI REGHINEAN - PREMIANTII ANULUI 2013