Menu

PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.

 

Paula are 25 de ani şi suferă de leucemie acută mieloblastică. A fost diagnosticată cu această boală în toamna anului trecut. De atunci, a făcut citostatice regulat pentru a evita o metastază a cancerului și se luptă cu în continuare cu boala. A rezistat cu brio curelor îngrozitoare de chimioterapie, pentru că se încăpăţânează să trăiască. Chiar dacă are doar 1,55 cm înălţime şi cântăreşte 40 de kg, Paula nu se lasă doborâtă de boală, are nevoie de un transplant şi încă nu a găsit un donator compatibil 100% . Dar speranţa moare ultima…

Paula s-a născut într-o familie de muncitori din satul Morăreni, a crescut într-o familie cu 9 fraţi, fiind mezina familiei Albu.

A abandonat şcoala în clasa a XII-a pentru a merge la muncă în străinătate, pentru a-şi ajuta mama. A învăţat de la o vârstă fragedă cât de greu se câştigă banii prin străini. Dar nu s-a plâns niciodată pentru că a fost năpăstuită financiar. În urmă cu trei ani, Paula şi-a fracturat bazinul şi s-a ales cu o tijă metalică în picior, în urma unui accident de circulaţie. A suportat chinurile și a luptat să se vindece. După ce şi-a revenit, a luat din nou calea străinătății. A plecat din nou la muncă în Italia ca ospătar, într-o staţiune turistică în Italia în zona La Guarda. A muncit acolo timp de aproape 6 ani câte 8 luni ca sezonieră şi venea acasă în fiecare concediu. Visul ei era să îşi continue seralul şi apoi să îşi definitiveze studiile universitare. 

Sosită acasă în ţară, în toamna anului trecut, a început să se simtă tot mai rău. O serie de dureri gingivale şi abdominal nu îi dădeau pace, motiv pentru care şi-a făcut o serie de analize medicale în cadrul spitalului ,,Eugen Nicoară”, din Reghin, unde a fost suspectă de leucemie acută mieloblastică.  

În scurt timp starea de sănătate i s-a alterat şi a ajuns la urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu-Mureş, la compartimentul de Hematologie. De data aceasta, diagnosticul a fost clar: leucemie acută mieloblastică.  

Medicii hematologi i-au administrat tratamentele existente în spitalul judeţean însă investigaţiile ce urmau şi tratamentele chirurgicale care ar salva-o pe Paula nu puteau fi realizate în ţară. Familia a înţeles că şansele de viaţă a Paulei cresc dacă reuşesc să o interneze într-o clinică din străinătate şi au făcut toate diligenţele posibile pentru a o putea transfera pe fica lor în Italia, ţară în care a muncit lega. În urmă cu trei săptămâni, tânăra a internată în Roma, la Institutul de Tumori ,,Sfânta Elena”. Vestea proastă este însă, că din cei opt fraţi ai săi nici unul nu este compatibil 100%, pentru transplantul de celule stem. Se caută în continuare donatori neînrudiţi!

DE REŢINUT:

Dacă este compatibil cu un bolnav, donatorul va fi supus unui tratament pentru ca celulele stem din măduva osoasă să migreze către sângele periferic. Pe venă se montează un cateter care este conectat la un aparat care seamană cu cel dializă. Procedura nu durează mai mult de două ore şi este fară riscuri pentru donatori.Celulele stem hematopoetice extrase din organism se refac în câteva zile.

S.O.S. pentru Paula Andreea

Revista ,,Reghinul Nostru” face un apel umanitar către cititorii care nu pot fi indiferenţi la suferinţa semenilor noştri. Mână de la mână, cu puţină bunăvoinţă şi solidaritate, împreună putem ajuta fiecare dintre noi, familia Albu, pentru ca fiica lor, Paula Andreea, să supravieţuiască. Leucemia acută este un tip de leucemie care este foarte agresivă, progresează foarte repede şi durata de supravieţuire fără tratament este foarte scurtă, în care celulele albe afectate proliferează foarte repede. Leucemia acută mieloidă afectează celulele albe de tip mieloid.  

Pentru cei interesaţi să ajute familia Albu, o pot face apelând la numărul de telefon: 0746-192-734 sau depunând orice sumă de bani în contul deschis la sucursala Banca Transilvania: RO94BTRLEURCRT0242030301-Euro, sau în contul: RO47BTRLRONCRT0242030301-LEI, persoană de contact (sora), Szente Olimpia. 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Asistenta telefonica a cetateanului
Clubul Dansul Viorilor a fost vizitat de Mos Craciun
TEATRUL PRINDE VIATA LA REGHIN
RAPORTUL ITM MURES
Club Dogma, muzica faina pentru oameni faini!
ADI MOLNAR REVINE LA REGHIN
PRIMAVARA ACEASTA ALERGAM PENTRU REGHIN
NAVALIREA TATARILOR LA REGHIN
Politia Locala la Raport pe anul 2012
CONFISCARI DE MATERIAL PIROTEHNIC LA REGHIN
RADU TUCULESCU CUCERESTE ITALIA
FURT DE ENERGIE ELECTRICA LA IDICEL
LA 28 DE ANI, BOGDAN UTA O IA DE LA ZERO IN FIECARE ZI
Numele soluţiilor de securitate privată este LEX GUARD SECURITY!
DORINTA DE A VISA, INSPIRATIA DE A TRAI!
Antrenor nou la FCM
Noul sef al Institutului National de Statistica este o mureseanca
Adio mama, adio tata. Hai liberare!
Marcel Craciunescu un cantaret "hardjock”
ZILELE REGHINULUI EDITIA 2013
Prof. Ioana Crișan a 5 ani de la întoarcerea  către  strămoși
 Editia a VII-a a Cupei Mirona a întregit familia dansului sportiv la Reghin
RODICA NEGRU DE LA CREDINTA LA INCREDERE
REPOPULAREA REGHINULUI
Idealuri
SILVA REGHIN PRIMA FABRICA DIN ROMANIA CARE A FACUT EXPORT DE BERE
De vorba cu Maria Neag
Noapte in flacari la Bistra-Muresului
REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA
ARTA FOTOGRAFICA UN ALT MOD DE A PASI IN VIATA
CONFISCARI DE BRAZI
ALEX NUT, REGHINEANUL CARE S-A ANTRENAT CU COREGRAFUL LUI MICHAEL JACKSON
CAMPANIE DE COLECTARE A DESEURILOR
UN REGHINEAN ARE SANSA SA DEVINA CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
CONTINUA FURTURILE DE BRAZI
Fumatul interzis în Reghin încă din 1780.
Fiti frumoase, doamnelor.
Ilie Frandas, protectorul cartilor vechi
Opt din zece reghineni vor face asta de Revelion!