Menu

PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.

 

Paula are 25 de ani şi suferă de leucemie acută mieloblastică. A fost diagnosticată cu această boală în toamna anului trecut. De atunci, a făcut citostatice regulat pentru a evita o metastază a cancerului și se luptă cu în continuare cu boala. A rezistat cu brio curelor îngrozitoare de chimioterapie, pentru că se încăpăţânează să trăiască. Chiar dacă are doar 1,55 cm înălţime şi cântăreşte 40 de kg, Paula nu se lasă doborâtă de boală, are nevoie de un transplant şi încă nu a găsit un donator compatibil 100% . Dar speranţa moare ultima…

Paula s-a născut într-o familie de muncitori din satul Morăreni, a crescut într-o familie cu 9 fraţi, fiind mezina familiei Albu.

A abandonat şcoala în clasa a XII-a pentru a merge la muncă în străinătate, pentru a-şi ajuta mama. A învăţat de la o vârstă fragedă cât de greu se câştigă banii prin străini. Dar nu s-a plâns niciodată pentru că a fost năpăstuită financiar. În urmă cu trei ani, Paula şi-a fracturat bazinul şi s-a ales cu o tijă metalică în picior, în urma unui accident de circulaţie. A suportat chinurile și a luptat să se vindece. După ce şi-a revenit, a luat din nou calea străinătății. A plecat din nou la muncă în Italia ca ospătar, într-o staţiune turistică în Italia în zona La Guarda. A muncit acolo timp de aproape 6 ani câte 8 luni ca sezonieră şi venea acasă în fiecare concediu. Visul ei era să îşi continue seralul şi apoi să îşi definitiveze studiile universitare. 

Sosită acasă în ţară, în toamna anului trecut, a început să se simtă tot mai rău. O serie de dureri gingivale şi abdominal nu îi dădeau pace, motiv pentru care şi-a făcut o serie de analize medicale în cadrul spitalului ,,Eugen Nicoară”, din Reghin, unde a fost suspectă de leucemie acută mieloblastică.  

În scurt timp starea de sănătate i s-a alterat şi a ajuns la urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu-Mureş, la compartimentul de Hematologie. De data aceasta, diagnosticul a fost clar: leucemie acută mieloblastică.  

Medicii hematologi i-au administrat tratamentele existente în spitalul judeţean însă investigaţiile ce urmau şi tratamentele chirurgicale care ar salva-o pe Paula nu puteau fi realizate în ţară. Familia a înţeles că şansele de viaţă a Paulei cresc dacă reuşesc să o interneze într-o clinică din străinătate şi au făcut toate diligenţele posibile pentru a o putea transfera pe fica lor în Italia, ţară în care a muncit lega. În urmă cu trei săptămâni, tânăra a internată în Roma, la Institutul de Tumori ,,Sfânta Elena”. Vestea proastă este însă, că din cei opt fraţi ai săi nici unul nu este compatibil 100%, pentru transplantul de celule stem. Se caută în continuare donatori neînrudiţi!

DE REŢINUT:

Dacă este compatibil cu un bolnav, donatorul va fi supus unui tratament pentru ca celulele stem din măduva osoasă să migreze către sângele periferic. Pe venă se montează un cateter care este conectat la un aparat care seamană cu cel dializă. Procedura nu durează mai mult de două ore şi este fară riscuri pentru donatori.Celulele stem hematopoetice extrase din organism se refac în câteva zile.

S.O.S. pentru Paula Andreea

Revista ,,Reghinul Nostru” face un apel umanitar către cititorii care nu pot fi indiferenţi la suferinţa semenilor noştri. Mână de la mână, cu puţină bunăvoinţă şi solidaritate, împreună putem ajuta fiecare dintre noi, familia Albu, pentru ca fiica lor, Paula Andreea, să supravieţuiască. Leucemia acută este un tip de leucemie care este foarte agresivă, progresează foarte repede şi durata de supravieţuire fără tratament este foarte scurtă, în care celulele albe afectate proliferează foarte repede. Leucemia acută mieloidă afectează celulele albe de tip mieloid.  

Pentru cei interesaţi să ajute familia Albu, o pot face apelând la numărul de telefon: 0746-192-734 sau depunând orice sumă de bani în contul deschis la sucursala Banca Transilvania: RO94BTRLEURCRT0242030301-Euro, sau în contul: RO47BTRLRONCRT0242030301-LEI, persoană de contact (sora), Szente Olimpia. 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

RAPORTUL ITM MURES
Rotary Club Reghin actioneaza in spirit de prietenie pentru comunitate
UNIREA PRINCIPATELOR SARBATORITA SI LA REGHIN
Suspect de braconaj piscicol - identificat
NOI GRADATII DE ZIUA POLITIEI LA REGHIN
Noapte in flacari la Bistra-Muresului
Numele soluţiilor de securitate privată este LEX GUARD SECURITY!
De vorba cu Maria Neag
Vizitele la spital permise doar intre orele 15-20
ANDREEA MILASAN SAU POVESTEA FRUMUSETII CE TRECE DINCOLO DE STICLA
COD GALBEN DE CANICULA
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
ASTAZI: RECITAL DE PIAN
Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici
Ghita Zileriu  la Reghinul in direct
CATALIN CIOBA PROMOTORUL TINERELOR SPERANTE DIN FOLCLOR
FII SATULUI IN HABIC
ANDREEA MORARIU, MISS ARTE, VREA SA AJUNGA O INTERPRETA DE TALIE NATIONALA
Interviu cu inspiratia:Adina Pescarus
150 de ani de istorie
INVAZIA TATARILOR LA REGHIN
Paula Rusu
 Editia a VII-a a Cupei Mirona a întregit familia dansului sportiv la Reghin
O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN
SCDCO Reghin vrea sa omologheze la Reghin o noua rasa
ADI MOLNAR REVINE LA REGHIN
Ioan Contiu, omul pe care vioara l-a plimbat prin lume
Temnita Reghinului
ACTIVITATEA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA MURES
Disparitie
Cod galben de iarna la Reghin.
APIA a inceput de vizare a carnetelor agricole
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
SIGURANTA NU ESTE UN JOC DE NOROC
Sarbatoarea Soborului Sfantului Ioan Botezatorul
PROGRAMUL DE DUMUNICA A ZILELOR REGHINULUI
Sandor Jozsef, reghineanul care a transformat terapiile cu sare intr-o afacere profitabila
A riscat totul ca să o ia "Delazero" în capitală
REGHINEANCA NANCY MARIANA POP TANARA CARA VREA SA CUCEREASCA NEW-YORK-UL