Menu

BIANCA SOMESAN O "MISS TEACHER"

Bianca Someşan o ,,Miss Teacher” care nu stârneşte teamă ci impune stimă 

Nu mai este un secret faptul că, în ultima perioadă, din ce în ce mai puţini tineri, ieşind de pe băncile facultăţilor, se îndreaptă spre cariera didactică. Dintre cei care totuşi o fac, un procent destul de mare renunţă după câteva luni sau ani la meseria de profesor, în favoarea alteia, capabile să aducă satisfacţii mult mai mari din punct de vedere financiar. Totuși, încă există şi oameni însufleţiţi de un ideal profesional şi moral înalt, ce animă aspiraţiile spre mai bine ale întregii societăţi, care îşi dedică viaţa unei profesii, contribuie la transformarea în realitate a destinelor, viselor şi năzuinţelor celorlalţi. Bianca Someşan, fără îndoială face parte dintre aceşti oameni. Este un profesor fidel, dedicat meseriei, care a intrat în învăţământ după declanşarea crizei economice şi când banii în ramura educațională au devenit tot mai puţini. Bianca Someşan este o profesoară atipică care pentru a obţine rezultate bune munceşte cu inima, nu stârneşte teamă ci impune stimă, este o profesoară care nu constrânge ci convinge  şi care se străduieşte să folosească o gamă variată de metode şi resurse pentru a asigura o învăţare diferenţiată în avantajul fiecărui copil. Este în cel de al treilea an de învățământ, predă la Şcoala Gimnazială din Stânceni, face zilnic naveta 50 de km şi se pregăteşte în luna iulie să îşi dea definitivatul.,,Învăţătura dă omului demnitate în timp ce neştiinţa e mama răului. Îmi place această profesie pentru că pot să formez caractere şi să las în urma mea ceva palpabil. Astăzi cunoaşterea unei limbi străine a devenit aproape obligatorie într-o lume în proces de globalizare. Iar acum, poate mai mult ca oricând, stăpânirea unui grai străin aduce numeroase beneficii, de la cele sociale, până la cele profesionale. De exemplu limba engleză care este vorbită de peste 380 de milioane de oameni ca limbă maternă”, declară Bianca Someşan pentru Revista „Reghinul Nostru”.       

A fost în schimb de experienţă în Statele Unite ale Americii  

Bianca s-a născut la Reghin în 22 mai 1987, studiile elementare şi gimnaziale le-a făcut la Reghin, a urmat Liceul Pedagogic din Târgu-Mureş şi în 2009 a absolvit Universitatea ,,Petru Maior” la secţia filologie-engleză, dându-şi licenţa în Literatura şi Limba Engleză. Anul 2009 a fost anul primordial al reghinencei care i-a adus o serie de revelaţii profesionale şi personale. Primul său loc de muncă a fost în perioada studenţiei, un schimb de experienţă cu „Work and Travel” în 2009 peste ocean în Hyanis în apropiere de Boston, unde Bianca a avut şansa să înveţe să muncească în echipă. „Programul Work and Travel USA este un program derulat cu aprobarea Departamentului de Stat American, care permite studenţilor să lucreze şi să călătorească pe o perioadă determinată pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, în timpul vacanţei de vară. Acest program mi-a oferit posibilitatea de a mă integra pe perioada verii într-o societate nouă, oportunităţi implicite de câştig şi avantajul de a cunoaşte oameni şi locuri noi. După ce a revenit în ţară, Bianca şi-a completat studiile cu un master în Publicitate în Cluj-Napoca şi în paralel a muncit o perioadă ca ,,promoter hostess” pentru mai multe firme care aveau ca obiect de activitate comercializarea de produse de înfrumuseţare. 

Bianca se pregăteşte de definitivat 

În 1 septembrie 2010 proaspăta absolventă şi-a început activitatea didactică la Şcoala Gimnazială din Stânceni şi şcolile aferente din Ciobotani şi Meştera. Momentan, Bianca se află în cel de-al treilea an învățământ, predă la clasele I-VIII Limba Engleză şi se pregăteşte pentru ca la finalul luni iulie să îşi dea definitivatul şi să se titularizeze.  Bianca Someşan s-a remarcat ca fiind un excelent profesor, pasionat de munca educativă, cu mare dragoste faţă de elevi. Îşi stabileşte obiective grele dar realizabile, lucrează cu puterea şi voinţa totală de care este capabil un om. ,,Cea mai mare ambiţie profesională a mea, este să îmi dau gradele didactice şi să mă specializez cât mai bine în domeniul învăţământului pentru a aduce un plus valoare societăţii care m-a format ca om. Iar în plan personal, îmi doresc să îmi întemeiez o familie frumoasă”, a subliniat profesoara. Totodată din luna noiembrie a anului 2012, Bianca Someşan este editorialist şi redactor în cadrul publicaţiei „Reghinul Nostru”, revistă lunară de atitudine civică şi de promovare a valorilor locale. Bianca este o persoană cu moravuri contemporane, foarte energică care în timpul liber adoră să scrie, să citească sau să practice diferite sporturi în funcţie de sezon, cele mai frecvente fiind aqua gym şi pilates. Profesoara este pasionată de excursii în natură şi istorie şi mărturiseşte că cel mai mult se regăseşte personal în perioada victoriană, perioadă în care femeile erau cel mai adesea descrise ca un simbol al purităţii şi al inocenţei, iar societatea era în plin elan de dezvoltare

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

CAMPANIA DE AJUTORARE PENTRU NORA CHIFOR
CONFISCARI DE MATERIAL PIROTEHNIC LA REGHIN
Omagiu  ultimului om de stiinta autodidact al Transilvaniei Kohl Istvan
PROGRAMUL DE VINERI AL ZILELOR REGHINULUI
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
MURESAN MARIA MISS TINERET VREA SA DEVINA CHIRURG CARDIOLOG
PRIMAVARA ACEASTA ALERGAM PENTRU REGHIN
Suspecti de furturi identificati
Tinerete fara batranete la Reghin!
DUPA 25 DE ANI, AU REINCEPUT SERBARILE IERNII LA REGHIN
REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA
ZEITA FRUMUSETII, ANCA POP, SE DESTAINUIE REGHINENILOR
A fost odata…
La Multi Ani 2013!
KLARA EMESE POLITISTUL UNIVERSAL
Campania "Fiindca ne pasa"
GABI CRISAN, REGHINEANUL CARE SI-A GASIT IMPLINIREA IN ANGOLA
PRIMUL STRAND DE LUX LA REGHIN
Gabi Toncean aduce la Reghin Campionatul  National de Culturism si Fitness.
MELINDA MOLNAR IN SLUJBA PACIENTULUI
Ziua Culturii nationale la Reghin
O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN
Ispas Alexandru - 100 de ani sarbatoriti la Reghin
MARIA BORZAN IN LUNA MARTIE
PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
Asistenta telefonica a cetateanului
SA FIE PRIMAVARA, PENTRU UN NOU INCEPUT!
Gall Rozalia are nevoie de 2000 de Euro care îi pot salva vederea
PESTE 4 MILIOANE DE INSTRUMENTE PRODUSE LA REGHIN
In atentia persoanelor cu dizabilitati si a apartinatorilor acestora
BOGDAN STAVILA VREA SA CONFIRME LA ECHIPA MARE DE LA DINAMO BUCURESTI
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
Un Reghin mai altfel: al nostru, al tuturor
Florin Vos cel mai mediatizat artist reghinean
Sorina Bloj o femeie din viitor care canta trecutul
Vizitele la spital permise doar intre orele 15-20
Romania ar putea interzice mai multe tipuri de tigari.
PROGRAMUL FARMACIILOR REGHINENE IN AUGUST
BISERICA SASEASCA INTRE LEGENDA SI ADEVAR
Szocs Peter - lupta de 8 ani împotriva cancerului