Menu

MARIUS PORTIK CEL CARE A RIDICAT STACHETA IN MEDIA LOCALA

Dacă nu după nume, măcar după fizionomie sau voce, majoritatea reghinenilor îl ştiu pe Marius Portik. De la radio, de la televizor sau de la cele mai importante evenimente organizate în municipiul Reghin.

A început să lucreze încă de mic, atunci când muzica era pe casete, iar în oraș se auzea un singur post de radio. Acolo s-a auzit și Marius pentru prima oară în eter. Un puști de nici 14 ani, ușor graseiat. În câțiva ani a reușit să ajungă unul dintre cei mai apreciați profesionişti din media mureşeană şi unul din cei mai cunoscuţi dj locali. Apoi a trecut de la radio la televiziune şi de la muzică la design publicitar.
„Nu e vorba de ce mi-a plăcut mai mult sau mai puțin. Nici de bani sau de faimă. E vorba de faptul că la un anumit punct simți nevoia să faci mai mult. Eu aveam cam 19 ani când am trecut de la radio la televiziune, un domeniu mult mai competiv şi motivant.”
La 24 ani a luat din nou o decizie radicală. Deşi
conducea departamentul de producţie al celei mai
puternice televiziuni din Ardeal, la momentul respectiv, şi lucra ca designer pentru câteva din cele mai puternice brand-uri auto: Chevrolet, Opel, Dacia şi Hyundai, a renunţat la tot şi a decis să se mute în Bucureşti.

“In 2009, după absolvirea facultăţii de jurnalism am fost admis la cel mai bine cotat masterat din domeniul multimedia şi am decis să plec. La câteva zile după decizia mea m-a sunat cineva să îmi spună că vrea să investească într-o televiziune în Reghin și că ar vrea ca eu să mă ocup de asta. Am acceptat pe loc. Reghinul avea nevoie de așa ceva. Știam că va fi un succes. Am acceptat fără să mă gândesc a doua oară, deși știam că îmi va fi greu.”
Marius a reuşit în două luni să pună pe picioare proiectul DAReghin TV. De atunci televiziunea emite zilnic 12 ore de program local dedicat reghinenilor din patru platouri de filmare, realizează singurul jurnal de ştiri locale din Reghin şi
transmite în direct cele mai importante evenimente din oraş.

„Cred că am fost la momentul respectiv pionierii multor lucruri legate de televiziunea locală. Multă vreme am crezut că şi România va adopta modelul de media locală din SUA însă şi aici români au reuşit să inventeze o reţetă proprie bazată pe interese politice şi dorinţa celui mai puternic financiar de a închide gura concurenţei. Cu toate acestea, eu cred că există loc şi trebuie inclusiv la Reghin să existe o cuncurenţă pe această piaţă.”

TVR, MXM, FJSC. Niște litere și niște job-uri
După ce a înfiinţat şi s-a implicat în deschiderea mai multor posturi locale de radio şi televiziune în 
Transilvania, Marius s-a dedicat mai mult design-ului fiind de 3 ani designer-ul Televiziunii Române şi profesor asociat la Facultatea de Jurnalism şi Ştiintele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. În paralel coordonează MX Media, firmă ce se ocupă de design publicitar şi implementare web.  

Marius, câte ore dormi?
„A fost mai greu la început. Aproape în fiecare joi noaptea plec la Reghin. Ajung dimineață și muncesc non stop tot week-end-ul, până duminică seara, când mă urc din nou în maşină şi mă întorc la Bucureşti sau plec în călătorii. Practic, sunt zile sau nopți când nici măcar nu îmi dau seama cum trece timpul. Sunt atât de absorbit de ceea ce fac încât nu realizez. Am impresia că nu somnul mă ține în viață, ci setea de muncă.”

Trei ani de București l-au învățat multe. Cum trece timpul într-un loc care prin definiție nu are răbdare, cum e să fii singur pe lume, cum să te descurci pe cont propriu și să te lupți pentru ceea ce vrei. A venit în București pentru studii. S-a impus şi a rămas pentru că a considerat că merită. Și pentru că acolo găsea o împlinire ciudată, un amalgam de sentimente și o dorință nestăpânită de a continua.

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

ORBAN CSABA VREA SA DEVINA COBAI PENTRU EXPERIENTE MEDICALE
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
Astazi: deschiderea laboratorului urban EDU+
Portret de campion, Horatiu Forgaci
Doru Pop stindardul muzicii autentice romanesti
Moment Solemn in Jandarmeria Mureseana
Colindul fulgilor de nea
 Peisaj de toamna cu miros de scoala
Vizi Imre "Impecabil"
Biblioteca Municipala cauta parteneri pentru Reghinul cultural
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013
EDUCATIA CEA MAI PUTERNICA ARMA PENTRU A SCHIMBA LUMEA
REPOPULAREA REGHINULUI
Tabara de Schi la Toplita
Reuniune culturala
De vorba cu Maria Neag
ANCA SUCIU O FRUMUSETE APARTE!
ARTA FOTOGRAFICA UN ALT MOD DE A PASI IN VIATA
PRIMAVARA ACEASTA ALERGAM PENTRU REGHIN
SIGURANTA NU ESTE UN JOC DE NOROC
ZILELE REGHINULUI EDITIA 2013
ALEX NUT, REGHINEANUL CARE S-A ANTRENAT CU COREGRAFUL LUI MICHAEL JACKSON
ASTAZI: RECITAL DE PIAN
Viata lunga si multe realizari!
MARIA PRECUP - MESAJUL DE ZIUA INTERNATIONALA A FEMEI
SAMBATA: BYRON LA TEATRUL NATIONAL
MARIUS PORTIK CEL CARE A RIDICAT STACHETA IN MEDIA LOCALA
MURESAN MARIA MISS TINERET VREA SA DEVINA CHIRURG CARDIOLOG
Florin Vos cel mai mediatizat artist reghinean
Ordine si Siguranta Publica, dezideratul Politiei Locale
UNIREA PRINCIPATELOR SARBATORITA SI LA REGHIN
IRUM ANGAJEAZA LUCRATOR COMERCIAL
MESAJUL PRIMARULUI MARIA PRECUP
REPOPULAREA REGHINULUI
ANDREEA MILASAN SAU POVESTEA FRUMUSETII CE TRECE DINCOLO DE STICLA
SA FIE PRIMAVARA, PENTRU UN NOU INCEPUT!
BILANTUL ZILELOR REGHINULUI
Ilie Frandas, protectorul cartilor vechi
DUPA 25 DE ANI, AU REINCEPUT SERBARILE IERNII LA REGHIN
Cine mai adopta cainii fara stapan ?