Menu

MARIUS PORTIK CEL CARE A RIDICAT STACHETA IN MEDIA LOCALA

Dacă nu după nume, măcar după fizionomie sau voce, majoritatea reghinenilor îl ştiu pe Marius Portik. De la radio, de la televizor sau de la cele mai importante evenimente organizate în municipiul Reghin.

A început să lucreze încă de mic, atunci când muzica era pe casete, iar în oraș se auzea un singur post de radio. Acolo s-a auzit și Marius pentru prima oară în eter. Un puști de nici 14 ani, ușor graseiat. În câțiva ani a reușit să ajungă unul dintre cei mai apreciați profesionişti din media mureşeană şi unul din cei mai cunoscuţi dj locali. Apoi a trecut de la radio la televiziune şi de la muzică la design publicitar.
„Nu e vorba de ce mi-a plăcut mai mult sau mai puțin. Nici de bani sau de faimă. E vorba de faptul că la un anumit punct simți nevoia să faci mai mult. Eu aveam cam 19 ani când am trecut de la radio la televiziune, un domeniu mult mai competiv şi motivant.”
La 24 ani a luat din nou o decizie radicală. Deşi
conducea departamentul de producţie al celei mai
puternice televiziuni din Ardeal, la momentul respectiv, şi lucra ca designer pentru câteva din cele mai puternice brand-uri auto: Chevrolet, Opel, Dacia şi Hyundai, a renunţat la tot şi a decis să se mute în Bucureşti.

“In 2009, după absolvirea facultăţii de jurnalism am fost admis la cel mai bine cotat masterat din domeniul multimedia şi am decis să plec. La câteva zile după decizia mea m-a sunat cineva să îmi spună că vrea să investească într-o televiziune în Reghin și că ar vrea ca eu să mă ocup de asta. Am acceptat pe loc. Reghinul avea nevoie de așa ceva. Știam că va fi un succes. Am acceptat fără să mă gândesc a doua oară, deși știam că îmi va fi greu.”
Marius a reuşit în două luni să pună pe picioare proiectul DAReghin TV. De atunci televiziunea emite zilnic 12 ore de program local dedicat reghinenilor din patru platouri de filmare, realizează singurul jurnal de ştiri locale din Reghin şi
transmite în direct cele mai importante evenimente din oraş.

„Cred că am fost la momentul respectiv pionierii multor lucruri legate de televiziunea locală. Multă vreme am crezut că şi România va adopta modelul de media locală din SUA însă şi aici români au reuşit să inventeze o reţetă proprie bazată pe interese politice şi dorinţa celui mai puternic financiar de a închide gura concurenţei. Cu toate acestea, eu cred că există loc şi trebuie inclusiv la Reghin să existe o cuncurenţă pe această piaţă.”

TVR, MXM, FJSC. Niște litere și niște job-uri
După ce a înfiinţat şi s-a implicat în deschiderea mai multor posturi locale de radio şi televiziune în 
Transilvania, Marius s-a dedicat mai mult design-ului fiind de 3 ani designer-ul Televiziunii Române şi profesor asociat la Facultatea de Jurnalism şi Ştiintele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. În paralel coordonează MX Media, firmă ce se ocupă de design publicitar şi implementare web.  

Marius, câte ore dormi?
„A fost mai greu la început. Aproape în fiecare joi noaptea plec la Reghin. Ajung dimineață și muncesc non stop tot week-end-ul, până duminică seara, când mă urc din nou în maşină şi mă întorc la Bucureşti sau plec în călătorii. Practic, sunt zile sau nopți când nici măcar nu îmi dau seama cum trece timpul. Sunt atât de absorbit de ceea ce fac încât nu realizez. Am impresia că nu somnul mă ține în viață, ci setea de muncă.”

Trei ani de București l-au învățat multe. Cum trece timpul într-un loc care prin definiție nu are răbdare, cum e să fii singur pe lume, cum să te descurci pe cont propriu și să te lupți pentru ceea ce vrei. A venit în București pentru studii. S-a impus şi a rămas pentru că a considerat că merită. Și pentru că acolo găsea o împlinire ciudată, un amalgam de sentimente și o dorință nestăpânită de a continua.

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Campania "Fiindca ne pasa"
ELENA TODERIC O PREOTEASA MODEL
Colindul fulgilor de nea
S.P.C.L.E.P REGHIN DESERVEŞTE 92.000 DE LOCUITORI
GALA SPORTULUI REGHINEAN
Un Reghin infloritor
Anamaria  Tomolea, o eleva care poarta in privire sclipirea autenticitatii
Ziua Portilor deschise la Politia Reghin
O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN
PESTE 4 MILIOANE DE INSTRUMENTE PRODUSE LA REGHIN
DORINTA DE A VISA, INSPIRATIA DE A TRAI!
PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
LOREDANA BENDRIS - PE URMELE UNUI VIS
Ziua Culturii nationale la Reghin
Paula Rusu
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
Filmul sfarsitului
SILVA REGHIN PRIMA FABRICA DIN ROMANIA CARE A FACUT EXPORT DE BERE
Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici
8 martie sarbatorim Ziua Internationala a Femeii
MARIUS PORTIK CEL CARE A RIDICAT STACHETA IN MEDIA LOCALA
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
MARIA BORZAN IN LUNA MARTIE
ARTA FOTOGRAFICA UN ALT MOD DE A PASI IN VIATA
ACTIVITATEA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA MURES
NATALIA GLIGA A CANTAT PENTRU 200 DE PRESEDINTE DE STATE
Editorial - Radu Tuculescu
Prof. Ioana Crișan a 5 ani de la întoarcerea  către  strămoși
150 de ani de istorie
 Peisaj de toamna cu miros de scoala
Elena Costinas reghineanca ce nu lasa iconografia sa moara
RAPORTUL ITM MURES
A riscat totul ca să o ia "Delazero" în capitală
MELINDA MOLNAR IN SLUJBA PACIENTULUI
FURT DE ENERGIE ELECTRICA LA IDICEL
Fiti frumoase, doamnelor.
Ispas Alexandru - 100 de ani sarbatoriti la Reghin
Muzeul etnografic din Reghin, membru în Asociația Muzeelor din Aer Liber
Sindicatul Pensionarilor Reghin da utilitate varstnicilor
Biblioteca Municipala cauta parteneri pentru Reghinul cultural