Menu

INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE

„Profesorul mediocru vorbeste. Profesorul bun explica. Profesorul foarte bun demonstreaza. Profesorul eminent inspira", spunea la un moment dat scriitorul William Arthur Ward. Un profesor care are câte o doza dintre toate aceste calitati este cu siguranta reghineanul Stefan Molnar. Are 28 de ani si de cinci ani se straduieste în acest spatiu al tineretii fara batrânete care este scoala, sa puna aripi pentru ca fiecare generatie de elevi sa reuseasca sa îi învete zborul. Desi pare la prima vedere un tânar fragil,Stefan si-a ales una dintre cele mai importante bresle din România: cea a profesorilor si îsi asuma profesia, riscurile demnitatea si roadele la fiecare final de an. Este de parere ca omul nu poate deveni om decât daca este educat. Mai mult pe lânga profesia de dascal a reusit sa se impuna si în viata culturala si în sfera organizatorilor de evenimente din Reghin si din judetul Mures.

„Se asteapta ca profesorii sa împlineasca teluri de neatins cu instrumente neadecvate. Miracolul este ca, uneori, ei reusesc sa duca pâna la capat aceasta misiune imposibila", spunea cândva psihologul israelian Haim G. Ginott. Un astfel de cadru didactic este Cornelia Mera, un profesor de istorie esentialmente, cu o vocatie, în sensul latinesc al cuvântului. Si-a perfectat specializarea la Cluj-Napoca, unde si-a însusit formarea de dascal sub stricta supraveghere a triadei învatamântului universitar istoric românesc reprezentata prin academicianul Constantin Daicoviciu, fiul sau Hadrian Daicoviciu si Stefan Pascu. Si-a desavârsit meseria la Reghin, în ,,orasul viorilor” de care si-a legat viata foarte strâns de 35 de ani de când preda la catedra. Spune ca cele mai importante calitati ale unui profesor bun sunt tactul, talentul pedagogic si capacitatea de a forma mintea tinerilor, de a preda în mod creativ fara a te limita la un monolog plictisitor. ,,Dascalii creeaza pentru toate domeniile de activitate, modeleaza viitori angajati competenti si demni de comportamente care aduc valoare în societate. Cred ca societatea româneasca ar trebui sa tina cont de ceea ce înseamna cadru didactic. Pentru ca un popor nepregatit cu un nivel scazut de cultura este usor de manipulat”,e de parere profesorul Cornelia Mera.

,,Învatatura da omului demnitate în timp ce nestiinta e mama raului. Îmi place aceasta profesie pentru ca pot sa formez caractere si sa las în urma mea ceva palpabil. Astazi cunoastere unei limbi straine a devenit aproape obligatorie într-o lume în proces de globalizare. Iar acum poate mai mult ca oricând sunt cel mai usor de ghicit, beneficiile, care le poate aduce unui om, stapânire unui grai strain, cum este de exemplu limba engleza pe care peste 380 de milioane de oameni o vorbesc ca limba materna” declara Bianca Somesan.

Stefan Molnar, Cornelia Mera sau Bianca Somesan sunt doar cativa din profesorii de exceptie reghineni despre care puteti citi in noul numar al Revistei Reghinul Nostru ce va aparea in curand. Speram ca initiativa noastra, ca acum odata cu incheierea anului scolar, de a va prezenta cativa din cei mai iubiti dascali reghineni sa va placa si va dorim lectura placuta.

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

SCDCO Reghin vrea sa omologheze la Reghin o noua rasa
MAGDA PUSKAS
ACCIDENT GRAV LA SUSENI
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
MARIUS PORTIK SI ALEXANDRA COTOI PREZINTA ZILELE REGHINULUI
"O noapte furtunoasa" la Reghin
NASTEREA DOMNULUI. BUCURIA CERULUI SI A PAMANTULUI.
 Aquaserv Reghin la raport, cu Ionut Gabriel Dumitrache
Vant puternic si viscol pana marti
Romania ar putea interzice mai multe tipuri de tigari.
Din 6 ianuarie se schimba modul de contact al Protectiei Consumatorului
Preotul protopop Teodor Beldean despre “Nasterea Domnului”
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
Arestari in cazul furturilor din Breaza
O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN
Secretul unei casnicii - familia Maior
LOREDANA CATANA - FEMEIA CARE GASESTE MEREU INSPIRATIE SA-SI INDEPLINEASCA VISELE
Adio mama, adio tata. Hai liberare!
ORICE SUCCES AL UNUI REGHINEAN ESTE SUCCESUL TUTUROR REGHINENILOR
Campanie de prevenire a furturilor din autoturisme
SECRETELE MEDIERII
TARGUL MESTERILOR POPULARI SI FESTIVAL NATIONAL DE POEZIE LA REGHIN
S.P.C.L.E.P REGHIN DESERVEŞTE 92.000 DE LOCUITORI
Elixirul frumusetii la "Felly"
MURESAN MARIA MISS TINERET VREA SA DEVINA CHIRURG CARDIOLOG
PROGRAMUL FARMACIILOR REGHINENE IN AUGUST
HORATIU FORGACI - CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
Idealuri
DORINA FRENŢ, CONTABILA CARE A DESCOPERIT ÎN AŢĂ ŞI AC O SURSĂ DE VENIT CONSTANTĂ ÎN VIAŢĂ
ZILELE REGHINULUI EDITIA 2013
Fumatul interzis în Reghin încă din 1780.
COD GALBEN DE CANICULA
Ispas Alexandru - 100 de ani sarbatoriti la Reghin
REPOPULAREA REGHINULUI
INVAZIA TATARILOR LA REGHIN
CONFISCARI DE MATERIAL PIROTEHNIC LA REGHIN
Rotary Club Reghin actioneaza in spirit de prietenie pentru comunitate
CONFISCARI DE BRAZI