Menu

INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE

„Profesorul mediocru vorbeste. Profesorul bun explica. Profesorul foarte bun demonstreaza. Profesorul eminent inspira", spunea la un moment dat scriitorul William Arthur Ward. Un profesor care are câte o doza dintre toate aceste calitati este cu siguranta reghineanul Stefan Molnar. Are 28 de ani si de cinci ani se straduieste în acest spatiu al tineretii fara batrânete care este scoala, sa puna aripi pentru ca fiecare generatie de elevi sa reuseasca sa îi învete zborul. Desi pare la prima vedere un tânar fragil,Stefan si-a ales una dintre cele mai importante bresle din România: cea a profesorilor si îsi asuma profesia, riscurile demnitatea si roadele la fiecare final de an. Este de parere ca omul nu poate deveni om decât daca este educat. Mai mult pe lânga profesia de dascal a reusit sa se impuna si în viata culturala si în sfera organizatorilor de evenimente din Reghin si din judetul Mures.

„Se asteapta ca profesorii sa împlineasca teluri de neatins cu instrumente neadecvate. Miracolul este ca, uneori, ei reusesc sa duca pâna la capat aceasta misiune imposibila", spunea cândva psihologul israelian Haim G. Ginott. Un astfel de cadru didactic este Cornelia Mera, un profesor de istorie esentialmente, cu o vocatie, în sensul latinesc al cuvântului. Si-a perfectat specializarea la Cluj-Napoca, unde si-a însusit formarea de dascal sub stricta supraveghere a triadei învatamântului universitar istoric românesc reprezentata prin academicianul Constantin Daicoviciu, fiul sau Hadrian Daicoviciu si Stefan Pascu. Si-a desavârsit meseria la Reghin, în ,,orasul viorilor” de care si-a legat viata foarte strâns de 35 de ani de când preda la catedra. Spune ca cele mai importante calitati ale unui profesor bun sunt tactul, talentul pedagogic si capacitatea de a forma mintea tinerilor, de a preda în mod creativ fara a te limita la un monolog plictisitor. ,,Dascalii creeaza pentru toate domeniile de activitate, modeleaza viitori angajati competenti si demni de comportamente care aduc valoare în societate. Cred ca societatea româneasca ar trebui sa tina cont de ceea ce înseamna cadru didactic. Pentru ca un popor nepregatit cu un nivel scazut de cultura este usor de manipulat”,e de parere profesorul Cornelia Mera.

,,Învatatura da omului demnitate în timp ce nestiinta e mama raului. Îmi place aceasta profesie pentru ca pot sa formez caractere si sa las în urma mea ceva palpabil. Astazi cunoastere unei limbi straine a devenit aproape obligatorie într-o lume în proces de globalizare. Iar acum poate mai mult ca oricând sunt cel mai usor de ghicit, beneficiile, care le poate aduce unui om, stapânire unui grai strain, cum este de exemplu limba engleza pe care peste 380 de milioane de oameni o vorbesc ca limba materna” declara Bianca Somesan.

Stefan Molnar, Cornelia Mera sau Bianca Somesan sunt doar cativa din profesorii de exceptie reghineni despre care puteti citi in noul numar al Revistei Reghinul Nostru ce va aparea in curand. Speram ca initiativa noastra, ca acum odata cu incheierea anului scolar, de a va prezenta cativa din cei mai iubiti dascali reghineni sa va placa si va dorim lectura placuta.

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

SAVA ALEXANDRU FLORIN - MUZICA ESTE EFORTUL MEU DUREROS SI EUFORIC
REPOPULAREA REGHINULUI
Elena Costinas reghineanca ce nu lasa iconografia sa moara
Sindicatul Pensionarilor Reghin da utilitate varstnicilor
Vant puternic si viscol pana marti
Portret de campion, Horatiu Forgaci
BISERICA DIN HABIC A FOST RESFINTITA
"O noapte furtunoasa" la Reghin
VLAD URSAN UN INGER FARA ARIPI
NASTEREA DOMNULUI. BUCURIA CERULUI SI A PAMANTULUI.
Ghita Zileriu  la Reghinul in direct
CONFERINTA DE INSTRUIRE A PRODUCATORILOR AGRICOLI LA REGHIN
Secretul unei casnicii - familia Maior
INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE
Gabi Toncean aduce la Reghin Campionatul  National de Culturism si Fitness.
FURT DE ENERGIE ELECTRICA LA IDICEL
Reghin Iubirea Mea
RAGCL  Reghin are cel mai mic pret din Romania la transportul în comun
Astazi: deschiderea laboratorului urban EDU+
Politia Locala la Raport pe anul 2012
ASTAZI: RECITAL DE PIAN
FII SATULUI IN HABIC
 Mihnea Ionut Ognean, copilul minune campion mondial la 7 ani
8 martie sarbatorim Ziua Internationala a Femeii
LA 28 DE ANI, BOGDAN UTA O IA DE LA ZERO IN FIECARE ZI
Preotul protopop Teodor Beldean despre “Nasterea Domnului”
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
LIVIU BOAR - CEL MAI LONGEVIV DIRECTOR DE ARHIVE DIN ROMANIA
INVAZIA TATARILOR LA REGHIN
PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013
MURESAN MARIA MISS TINERET VREA SA DEVINA CHIRURG CARDIOLOG
MARIUS PORTIK CEL CARE A RIDICAT STACHETA IN MEDIA LOCALA
SA FIE PRIMAVARA, PENTRU UN NOU INCEPUT!
Sarbatoarea Soborului Sfantului Ioan Botezatorul
Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale
O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN
SIGURANTA NU ESTE UN JOC DE NOROC
Vizi Imre "Impecabil"