Menu

INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE

„Profesorul mediocru vorbeste. Profesorul bun explica. Profesorul foarte bun demonstreaza. Profesorul eminent inspira", spunea la un moment dat scriitorul William Arthur Ward. Un profesor care are câte o doza dintre toate aceste calitati este cu siguranta reghineanul Stefan Molnar. Are 28 de ani si de cinci ani se straduieste în acest spatiu al tineretii fara batrânete care este scoala, sa puna aripi pentru ca fiecare generatie de elevi sa reuseasca sa îi învete zborul. Desi pare la prima vedere un tânar fragil,Stefan si-a ales una dintre cele mai importante bresle din România: cea a profesorilor si îsi asuma profesia, riscurile demnitatea si roadele la fiecare final de an. Este de parere ca omul nu poate deveni om decât daca este educat. Mai mult pe lânga profesia de dascal a reusit sa se impuna si în viata culturala si în sfera organizatorilor de evenimente din Reghin si din judetul Mures.

„Se asteapta ca profesorii sa împlineasca teluri de neatins cu instrumente neadecvate. Miracolul este ca, uneori, ei reusesc sa duca pâna la capat aceasta misiune imposibila", spunea cândva psihologul israelian Haim G. Ginott. Un astfel de cadru didactic este Cornelia Mera, un profesor de istorie esentialmente, cu o vocatie, în sensul latinesc al cuvântului. Si-a perfectat specializarea la Cluj-Napoca, unde si-a însusit formarea de dascal sub stricta supraveghere a triadei învatamântului universitar istoric românesc reprezentata prin academicianul Constantin Daicoviciu, fiul sau Hadrian Daicoviciu si Stefan Pascu. Si-a desavârsit meseria la Reghin, în ,,orasul viorilor” de care si-a legat viata foarte strâns de 35 de ani de când preda la catedra. Spune ca cele mai importante calitati ale unui profesor bun sunt tactul, talentul pedagogic si capacitatea de a forma mintea tinerilor, de a preda în mod creativ fara a te limita la un monolog plictisitor. ,,Dascalii creeaza pentru toate domeniile de activitate, modeleaza viitori angajati competenti si demni de comportamente care aduc valoare în societate. Cred ca societatea româneasca ar trebui sa tina cont de ceea ce înseamna cadru didactic. Pentru ca un popor nepregatit cu un nivel scazut de cultura este usor de manipulat”,e de parere profesorul Cornelia Mera.

,,Învatatura da omului demnitate în timp ce nestiinta e mama raului. Îmi place aceasta profesie pentru ca pot sa formez caractere si sa las în urma mea ceva palpabil. Astazi cunoastere unei limbi straine a devenit aproape obligatorie într-o lume în proces de globalizare. Iar acum poate mai mult ca oricând sunt cel mai usor de ghicit, beneficiile, care le poate aduce unui om, stapânire unui grai strain, cum este de exemplu limba engleza pe care peste 380 de milioane de oameni o vorbesc ca limba materna” declara Bianca Somesan.

Stefan Molnar, Cornelia Mera sau Bianca Somesan sunt doar cativa din profesorii de exceptie reghineni despre care puteti citi in noul numar al Revistei Reghinul Nostru ce va aparea in curand. Speram ca initiativa noastra, ca acum odata cu incheierea anului scolar, de a va prezenta cativa din cei mai iubiti dascali reghineni sa va placa si va dorim lectura placuta.

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

MARIA PRECUP - MESAJUL DE ZIUA INTERNATIONALA A FEMEI
REPOPULAREA REGHINULUI
Tinerete fara batranete la Reghin!
VASILE POP, O MARCA VERITABILA A CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE MURES
Vizitele la spital permise doar intre orele 15-20
164 DE ANI DE LA NASTEREA LUI EMINESCU
FURT DE ENERGIE ELECTRICA LA IDICEL
RODICA NEGRU DE LA CREDINTA LA INCREDERE
Noapte in flacari la Bistra-Muresului
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
INFRACTIUNI RUTIERE
Moment Solemn in Jandarmeria Mureseana
GALA SPORTULUI REGHINEAN - PREMIANTII ANULUI 2013
Din 6 ianuarie se schimba modul de contact al Protectiei Consumatorului
Biblioteca Municipala cauta parteneri pentru Reghinul cultural
Ispas Alexandru - 100 de ani sarbatoriti la Reghin
IULIA IUONAŞ, UN COPIL CARE OFERĂ VIAŢĂ SPAŢIULUI PUBLIC
LOREDANA CATANA - FEMEIA CARE GASESTE MEREU INSPIRATIE SA-SI INDEPLINEASCA VISELE
ANDREEA MILASAN SAU POVESTEA FRUMUSETII CE TRECE DINCOLO DE STICLA
Roadele toamnei scoase la iveala de Ziua Recoltei
Suspecti de furturi identificati
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
BISERICA SASEASCA INTRE LEGENDA SI ADEVAR
LOREDANA BENDRIS - PE URMELE UNUI VIS
Viata lunga si multe realizari!
ALEX NUT, REGHINEANUL CARE S-A ANTRENAT CU COREGRAFUL LUI MICHAEL JACKSON
"CARTEA JUNGLEI” la Reghin
Gall Rozalia are nevoie de 2000 de Euro care îi pot salva vederea
PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.
S.O.S CĂTRE AUTORITĂŢILE LOCALE: PREŢUIŢI ULTIMII 7 VETERANI DE RĂZBOI AI REGHINULUI!
Temnita Reghinului
BIANCA SOMESAN O "MISS TEACHER"
TEATRUL PRINDE VIATA LA REGHIN
Editorial - Radu Tuculescu
ANCA SUCIU O FRUMUSETE APARTE!
FINALUL ZILELOR REGHINENE
ELENA TODERIC O PREOTEASA MODEL
Ghita Zileriu  la Reghinul in direct