Menu

INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE

„Profesorul mediocru vorbeste. Profesorul bun explica. Profesorul foarte bun demonstreaza. Profesorul eminent inspira", spunea la un moment dat scriitorul William Arthur Ward. Un profesor care are câte o doza dintre toate aceste calitati este cu siguranta reghineanul Stefan Molnar. Are 28 de ani si de cinci ani se straduieste în acest spatiu al tineretii fara batrânete care este scoala, sa puna aripi pentru ca fiecare generatie de elevi sa reuseasca sa îi învete zborul. Desi pare la prima vedere un tânar fragil,Stefan si-a ales una dintre cele mai importante bresle din România: cea a profesorilor si îsi asuma profesia, riscurile demnitatea si roadele la fiecare final de an. Este de parere ca omul nu poate deveni om decât daca este educat. Mai mult pe lânga profesia de dascal a reusit sa se impuna si în viata culturala si în sfera organizatorilor de evenimente din Reghin si din judetul Mures.

„Se asteapta ca profesorii sa împlineasca teluri de neatins cu instrumente neadecvate. Miracolul este ca, uneori, ei reusesc sa duca pâna la capat aceasta misiune imposibila", spunea cândva psihologul israelian Haim G. Ginott. Un astfel de cadru didactic este Cornelia Mera, un profesor de istorie esentialmente, cu o vocatie, în sensul latinesc al cuvântului. Si-a perfectat specializarea la Cluj-Napoca, unde si-a însusit formarea de dascal sub stricta supraveghere a triadei învatamântului universitar istoric românesc reprezentata prin academicianul Constantin Daicoviciu, fiul sau Hadrian Daicoviciu si Stefan Pascu. Si-a desavârsit meseria la Reghin, în ,,orasul viorilor” de care si-a legat viata foarte strâns de 35 de ani de când preda la catedra. Spune ca cele mai importante calitati ale unui profesor bun sunt tactul, talentul pedagogic si capacitatea de a forma mintea tinerilor, de a preda în mod creativ fara a te limita la un monolog plictisitor. ,,Dascalii creeaza pentru toate domeniile de activitate, modeleaza viitori angajati competenti si demni de comportamente care aduc valoare în societate. Cred ca societatea româneasca ar trebui sa tina cont de ceea ce înseamna cadru didactic. Pentru ca un popor nepregatit cu un nivel scazut de cultura este usor de manipulat”,e de parere profesorul Cornelia Mera.

,,Învatatura da omului demnitate în timp ce nestiinta e mama raului. Îmi place aceasta profesie pentru ca pot sa formez caractere si sa las în urma mea ceva palpabil. Astazi cunoastere unei limbi straine a devenit aproape obligatorie într-o lume în proces de globalizare. Iar acum poate mai mult ca oricând sunt cel mai usor de ghicit, beneficiile, care le poate aduce unui om, stapânire unui grai strain, cum este de exemplu limba engleza pe care peste 380 de milioane de oameni o vorbesc ca limba materna” declara Bianca Somesan.

Stefan Molnar, Cornelia Mera sau Bianca Somesan sunt doar cativa din profesorii de exceptie reghineni despre care puteti citi in noul numar al Revistei Reghinul Nostru ce va aparea in curand. Speram ca initiativa noastra, ca acum odata cu incheierea anului scolar, de a va prezenta cativa din cei mai iubiti dascali reghineni sa va placa si va dorim lectura placuta.

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

MURESAN MARIA MISS TINERET VREA SA DEVINA CHIRURG CARDIOLOG
CAMPANIA DE AJUTORARE PENTRU NORA CHIFOR
150 de ani de istorie
S.P.C.L.E.P REGHIN DESERVEŞTE 92.000 DE LOCUITORI
ANCA SUCIU O FRUMUSETE APARTE!
Campanie de prevenire a furturilor din autoturisme
Opt din zece reghineni vor face asta de Revelion!
Rotary Club Reghin actioneaza in spirit de prietenie pentru comunitate
ACCIDENT GRAV LA SUSENI
Adio mama, adio tata. Hai liberare!
 Mihnea Ionut Ognean, copilul minune campion mondial la 7 ani
RAGCL  Reghin are cel mai mic pret din Romania la transportul în comun
CRISTIAN ASZALOS O REVELATIE IN PRESA SPORTIVA
Secretul unei casnicii - familia Maior
PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
Interviu cu inspiratia:Adina Pescarus
Sandor Jozsef, reghineanul care a transformat terapiile cu sare intr-o afacere profitabila
Arestari in cazul furturilor din Breaza
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
REPOPULAREA REGHINULUI
"CARTEA JUNGLEI” la Reghin
SAMBATA LA ZILELE REGHINULUI
PROGRAMUL FARMACIILOR REGHINENE IN AUGUST
Ispas Alexandru - 100 de ani sarbatoriti la Reghin
NATALIA GLIGA A CANTAT PENTRU 200 DE PRESEDINTE DE STATE
INVAZIA TATARILOR LA REGHIN
Dragobetele a sarutat fetele anul acesta si la Reghin
BISERICA SASEASCA INTRE LEGENDA SI ADEVAR
NOI GRADATII DE ZIUA POLITIEI LA REGHIN
Gospodari şi oameni de onoare din judeţul Mureş
 Editia a VII-a a Cupei Mirona a întregit familia dansului sportiv la Reghin
NUNTA LA CASTEL
MAGDA PUSKAS
Muzeul etnografic din Reghin, membru în Asociația Muzeelor din Aer Liber
Un Reghin mai altfel: al nostru, al tuturor
Irina Sular versus Luca Anamaria
MARIUS PORTIK SI ALEXANDRA COTOI PREZINTA ZILELE REGHINULUI
VLAD URSAN UN INGER FARA ARIPI
NASTEREA DOMNULUI. BUCURIA CERULUI SI A PAMANTULUI.
ANDREEA MORARIU, MISS ARTE, VREA SA AJUNGA O INTERPRETA DE TALIE NATIONALA