Menu

O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN

Premiera piesei de teatru “Cerere în căsătorie”, de vineri, 7 februarie a umplut pana la refuz sala de spectacole a Casei de Cultură “George Enescu”. Adaptarea după Anton Pavlovici Cehov, jucată de actorii amatori ai trupei “Din culise”, sub bagheta regizorală a actorului profesionist Luchian Pantea şi a scenografului Măriuca Ignat, a fost una foarte reuşită. Iubitorii de teatru au descoperit că această formă de artă, încet, dar cu şanse reale, prinde din nou viaţă la Reghin. O comedie de 45 de minute în trei personaje jucată de Enea German, Remuş Cociş şi Lucia Mihuţ, a  fost la înăţime şi a reuşit să aducă în prezent o intrigă veche de când lumea. 

Aplauze diplome şi flori pentru actorii ,,Din Culise”

Spectacolul are la bază cererea în căsătorie adresată lui Stepan Stepanovici Ciubukov, interpretat de Enea German, de către tânărul Ivan Vasilievici Lomov (Remus Cociş) care cere mâna Nataliei Stepanova  interpretată de Lucia Mihuţ. O poveste aparent simplă, o banală cerere în casătorie în care Ivan  vine să o ceară pe Natalia de la tata. Acesta din urmă este fericit, dar mersul firesc al lucrurilor este perturbat de o mică neînţelegere familială mai veche.  Personajele sunt firi uşor colerice, iar povestea ia o amploare de un comic absurd. Alternaţa stărilor, de la bucurie la ceartă, de la aparenta moarte la momentele fericite, toate au făcut delicuiul publiculului care la sfârşit i-a aplaudat minute în şir pe actorii trupei ,,Din Culise” şi pe Marcel Naste, directorul Casei de Cultură ,,George Enescu” şi fondatorul  trupei. În sală s-a râs, s-a aplaudat şi s-a trăit fiecare emoţie, iar la final actorii au fost recompensaţi din partea publicului cu flori şi cu diplome oferite de primărie, pentru ,,Contribuţia excepţională adusă la creşterea şi dezvoltarea teatrului şi actelor culturale desfăşurate în Municipiul Reghin”.  

Remus Cociş, o revelaţie pentru teatrul reghinean

Dacă Enea German este cunoscut în oraş ca făcând teatru amator de circa 30 de ani alături de soţia sa Ana Maria German şi Lucia Mihuţ este cunoscută publicului reghinean din piese precum: ,,Acul cumetrei Gurton” şi  "Doctor fără voie" de Moliere, în care a făcut senzaţie cu rolul de doică în 2007,  Remus Cociş Mihai este o stea în devenire si a fost revelaţia serii la premiera ,,Cerere în Căsătorie”. Remus este un tânăr şarmant, cu o putere de autocontrol rar întâlnită, care şi-a cucerit publicul prin timbrul său vocal omogen, a cărui  ton poate fi moale precum catifeaua, la fel cum poate deveni într-o fracţiune de secundă răguşit sau usturător de tăios.  În ciuda talentului său, care spune că vine de undeva de Sus şi uşurinţei cu care se transpune în pielea personajelor pe care le interpretează, Remus are doar 18 ani, este elev la Liceul Tehnologic „Petru Maior”, profil matematică-informatică, însă recunoaşte că are o înclinaţie foarte mare spre teatru încă din copilărie. În şcoala primară a jucat în mai multe scenete şi diverse scheciuri comice alături de Asineta Cătinean. Datorită talentului său a fost cooptat în trupa Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu”, „Din Culise”, cu a cărui membri  Remus Cociş a realizat un rol remarcabil în piesa ,,Acul cumetrei Gurton”.  Datorită succesului de care s-a bucurat premiera piesei ,,Cerere în Căsătorie”,  va fi rejucată la cererea publicului în cursul lunii viitoare şi în alte locaţii, ba mai mult, actorii trupei ,,Din Culise”, au în plan un nou proiect teatral care să încânte publicul amator de teatru.

Robert MATEI

 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Muzeul etnografic din Reghin, membru în Asociația Muzeelor din Aer Liber
Fumatul interzis în Reghin încă din 1780.
MEDIEREA SAU CUM SOLUTIONAM SIMPLU SI EFICIENT CONFLICTELE
Noapte in flacari la Bistra-Muresului
DORINTA DE A VISA, INSPIRATIA DE A TRAI!
 Mihnea Ionut Ognean, copilul minune campion mondial la 7 ani
In atentia persoanelor cu dizabilitati si a apartinatorilor acestora
Campania "Fiindca ne pasa"
Ordine si Siguranta Publica, dezideratul Politiei Locale
Elena Costinas reghineanca ce nu lasa iconografia sa moara
SCDCO Reghin vrea sa omologheze la Reghin o noua rasa
Gospodari şi oameni de onoare din judeţul Mureş
,,Reghin orasul viorilor” asteapta creatiile elevilor reghineni
ULTIMA ZI DIN FESTIVALUL VAII MURESULUI
CAMPANIE DE COLECTARE A DESEURILOR
REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA
Suspect de braconaj piscicol - identificat
DAREGHINTV CASTIGATOAREA SIMFEST 2013
ACTIVITATEA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA MURES
PRIMAVARA ACEASTA ALERGAM PENTRU REGHIN
Marcel Craciunescu un cantaret "hardjock”
IRUM ANGAJEAZA LUCRATOR COMERCIAL
Gall Rozalia are nevoie de 2000 de Euro care îi pot salva vederea
S-A INTORS LA PRIMA DRAGOSTE: RADIO-UL
De vorba cu Maria Neag
ORICE SUCCES AL UNUI REGHINEAN ESTE SUCCESUL TUTUROR REGHINENILOR
Sarbatoarea Soborului Sfantului Ioan Botezatorul
Anamaria  Tomolea, o eleva care poarta in privire sclipirea autenticitatii
ZEITA FRUMUSETII, ANCA POP, SE DESTAINUIE REGHINENILOR
Filmul sfarsitului
LIVIU BOAR - CEL MAI LONGEVIV DIRECTOR DE ARHIVE DIN ROMANIA
Szocs Peter - lupta de 8 ani împotriva cancerului
Ilie Frandas, protectorul cartilor vechi
ZILELE BIBLIOTECII
TEATRUL PRINDE VIATA LA REGHIN
MARIA BORZAN IN LUNA MARTIE
Spectacol folcloric de dragobete
A riscat totul ca să o ia "Delazero" în capitală
REPOPULAREA REGHINULUI