Menu

O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN

Premiera piesei de teatru “Cerere în căsătorie”, de vineri, 7 februarie a umplut pana la refuz sala de spectacole a Casei de Cultură “George Enescu”. Adaptarea după Anton Pavlovici Cehov, jucată de actorii amatori ai trupei “Din culise”, sub bagheta regizorală a actorului profesionist Luchian Pantea şi a scenografului Măriuca Ignat, a fost una foarte reuşită. Iubitorii de teatru au descoperit că această formă de artă, încet, dar cu şanse reale, prinde din nou viaţă la Reghin. O comedie de 45 de minute în trei personaje jucată de Enea German, Remuş Cociş şi Lucia Mihuţ, a  fost la înăţime şi a reuşit să aducă în prezent o intrigă veche de când lumea. 

Aplauze diplome şi flori pentru actorii ,,Din Culise”

Spectacolul are la bază cererea în căsătorie adresată lui Stepan Stepanovici Ciubukov, interpretat de Enea German, de către tânărul Ivan Vasilievici Lomov (Remus Cociş) care cere mâna Nataliei Stepanova  interpretată de Lucia Mihuţ. O poveste aparent simplă, o banală cerere în casătorie în care Ivan  vine să o ceară pe Natalia de la tata. Acesta din urmă este fericit, dar mersul firesc al lucrurilor este perturbat de o mică neînţelegere familială mai veche.  Personajele sunt firi uşor colerice, iar povestea ia o amploare de un comic absurd. Alternaţa stărilor, de la bucurie la ceartă, de la aparenta moarte la momentele fericite, toate au făcut delicuiul publiculului care la sfârşit i-a aplaudat minute în şir pe actorii trupei ,,Din Culise” şi pe Marcel Naste, directorul Casei de Cultură ,,George Enescu” şi fondatorul  trupei. În sală s-a râs, s-a aplaudat şi s-a trăit fiecare emoţie, iar la final actorii au fost recompensaţi din partea publicului cu flori şi cu diplome oferite de primărie, pentru ,,Contribuţia excepţională adusă la creşterea şi dezvoltarea teatrului şi actelor culturale desfăşurate în Municipiul Reghin”.  

Remus Cociş, o revelaţie pentru teatrul reghinean

Dacă Enea German este cunoscut în oraş ca făcând teatru amator de circa 30 de ani alături de soţia sa Ana Maria German şi Lucia Mihuţ este cunoscută publicului reghinean din piese precum: ,,Acul cumetrei Gurton” şi  "Doctor fără voie" de Moliere, în care a făcut senzaţie cu rolul de doică în 2007,  Remus Cociş Mihai este o stea în devenire si a fost revelaţia serii la premiera ,,Cerere în Căsătorie”. Remus este un tânăr şarmant, cu o putere de autocontrol rar întâlnită, care şi-a cucerit publicul prin timbrul său vocal omogen, a cărui  ton poate fi moale precum catifeaua, la fel cum poate deveni într-o fracţiune de secundă răguşit sau usturător de tăios.  În ciuda talentului său, care spune că vine de undeva de Sus şi uşurinţei cu care se transpune în pielea personajelor pe care le interpretează, Remus are doar 18 ani, este elev la Liceul Tehnologic „Petru Maior”, profil matematică-informatică, însă recunoaşte că are o înclinaţie foarte mare spre teatru încă din copilărie. În şcoala primară a jucat în mai multe scenete şi diverse scheciuri comice alături de Asineta Cătinean. Datorită talentului său a fost cooptat în trupa Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu”, „Din Culise”, cu a cărui membri  Remus Cociş a realizat un rol remarcabil în piesa ,,Acul cumetrei Gurton”.  Datorită succesului de care s-a bucurat premiera piesei ,,Cerere în Căsătorie”,  va fi rejucată la cererea publicului în cursul lunii viitoare şi în alte locaţii, ba mai mult, actorii trupei ,,Din Culise”, au în plan un nou proiect teatral care să încânte publicul amator de teatru.

Robert MATEI

 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Viata lunga si multe realizari!
Din 6 ianuarie se schimba modul de contact al Protectiei Consumatorului
Antrenor nou la FCM
La Multi Ani 2013!
Reghin Iubirea Mea
,,Reghin orasul viorilor” asteapta creatiile elevilor reghineni
MESAJUL PRIMARULUI MARIA PRECUP
CONFERINTA DE INSTRUIRE A PRODUCATORILOR AGRICOLI LA REGHIN
CRISTIAN ASZALOS O REVELATIE IN PRESA SPORTIVA
Filmul sfarsitului
Asociatiile de Proprietari din Cartierul Unirii executate silit datorita debitelor la RAGCL
Prof. Ioana Crișan a 5 ani de la întoarcerea  către  strămoși
PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
REPOPULAREA REGHINULUI
CAMPANIA DE AJUTORARE PENTRU NORA CHIFOR
VLAD URSAN UN INGER FARA ARIPI
SCDCO Reghin vrea sa omologheze la Reghin o noua rasa
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
Clubul Dansul Viorilor a fost vizitat de Mos Craciun
Omagiu  ultimului om de stiinta autodidact al Transilvaniei Kohl Istvan
Doru Pop stindardul muzicii autentice romanesti
LOREDANA BENDRIS - PE URMELE UNUI VIS
Roadele toamnei scoase la iveala de Ziua Recoltei
NUNTA LA CASTEL
Astazi: deschiderea laboratorului urban EDU+
SAMBATA LA ZILELE REGHINULUI
Portret de campion, Horatiu Forgaci
Interviu cu inspiratia:Adina Pescarus
EDUCATIA CEA MAI PUTERNICA ARMA PENTRU A SCHIMBA LUMEA
DAREGHINTV CASTIGATOAREA SIMFEST 2013
Temnita Reghinului
HORATIU FORGACI - CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
KLARA EMESE POLITISTUL UNIVERSAL
"CARTEA JUNGLEI” la Reghin
ADI MOLNAR REVINE LA REGHIN
Ziua Culturii nationale la Reghin
Comorile din jurul Reghinului intre mit si adevar
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
LIVIU BOAR - CEL MAI LONGEVIV DIRECTOR DE ARHIVE DIN ROMANIA
Prognoza meteo pentru începutul lui 2013