Menu

O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN

Premiera piesei de teatru “Cerere în căsătorie”, de vineri, 7 februarie a umplut pana la refuz sala de spectacole a Casei de Cultură “George Enescu”. Adaptarea după Anton Pavlovici Cehov, jucată de actorii amatori ai trupei “Din culise”, sub bagheta regizorală a actorului profesionist Luchian Pantea şi a scenografului Măriuca Ignat, a fost una foarte reuşită. Iubitorii de teatru au descoperit că această formă de artă, încet, dar cu şanse reale, prinde din nou viaţă la Reghin. O comedie de 45 de minute în trei personaje jucată de Enea German, Remuş Cociş şi Lucia Mihuţ, a  fost la înăţime şi a reuşit să aducă în prezent o intrigă veche de când lumea. 

Aplauze diplome şi flori pentru actorii ,,Din Culise”

Spectacolul are la bază cererea în căsătorie adresată lui Stepan Stepanovici Ciubukov, interpretat de Enea German, de către tânărul Ivan Vasilievici Lomov (Remus Cociş) care cere mâna Nataliei Stepanova  interpretată de Lucia Mihuţ. O poveste aparent simplă, o banală cerere în casătorie în care Ivan  vine să o ceară pe Natalia de la tata. Acesta din urmă este fericit, dar mersul firesc al lucrurilor este perturbat de o mică neînţelegere familială mai veche.  Personajele sunt firi uşor colerice, iar povestea ia o amploare de un comic absurd. Alternaţa stărilor, de la bucurie la ceartă, de la aparenta moarte la momentele fericite, toate au făcut delicuiul publiculului care la sfârşit i-a aplaudat minute în şir pe actorii trupei ,,Din Culise” şi pe Marcel Naste, directorul Casei de Cultură ,,George Enescu” şi fondatorul  trupei. În sală s-a râs, s-a aplaudat şi s-a trăit fiecare emoţie, iar la final actorii au fost recompensaţi din partea publicului cu flori şi cu diplome oferite de primărie, pentru ,,Contribuţia excepţională adusă la creşterea şi dezvoltarea teatrului şi actelor culturale desfăşurate în Municipiul Reghin”.  

Remus Cociş, o revelaţie pentru teatrul reghinean

Dacă Enea German este cunoscut în oraş ca făcând teatru amator de circa 30 de ani alături de soţia sa Ana Maria German şi Lucia Mihuţ este cunoscută publicului reghinean din piese precum: ,,Acul cumetrei Gurton” şi  "Doctor fără voie" de Moliere, în care a făcut senzaţie cu rolul de doică în 2007,  Remus Cociş Mihai este o stea în devenire si a fost revelaţia serii la premiera ,,Cerere în Căsătorie”. Remus este un tânăr şarmant, cu o putere de autocontrol rar întâlnită, care şi-a cucerit publicul prin timbrul său vocal omogen, a cărui  ton poate fi moale precum catifeaua, la fel cum poate deveni într-o fracţiune de secundă răguşit sau usturător de tăios.  În ciuda talentului său, care spune că vine de undeva de Sus şi uşurinţei cu care se transpune în pielea personajelor pe care le interpretează, Remus are doar 18 ani, este elev la Liceul Tehnologic „Petru Maior”, profil matematică-informatică, însă recunoaşte că are o înclinaţie foarte mare spre teatru încă din copilărie. În şcoala primară a jucat în mai multe scenete şi diverse scheciuri comice alături de Asineta Cătinean. Datorită talentului său a fost cooptat în trupa Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu”, „Din Culise”, cu a cărui membri  Remus Cociş a realizat un rol remarcabil în piesa ,,Acul cumetrei Gurton”.  Datorită succesului de care s-a bucurat premiera piesei ,,Cerere în Căsătorie”,  va fi rejucată la cererea publicului în cursul lunii viitoare şi în alte locaţii, ba mai mult, actorii trupei ,,Din Culise”, au în plan un nou proiect teatral care să încânte publicul amator de teatru.

Robert MATEI

 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

 Aquaserv Reghin la raport, cu Ionut Gabriel Dumitrache
Temnita Reghinului
Comorile din jurul Reghinului intre mit si adevar
Sorina Bloj o femeie din viitor care canta trecutul
Preotul protopop Teodor Beldean despre “Nasterea Domnului”
REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA
Moment Solemn in Jandarmeria Mureseana
Spectacol folcloric de dragobete
S.P.C.L.E.P REGHIN DESERVEŞTE 92.000 DE LOCUITORI
SILVA REGHIN PRIMA FABRICA DIN ROMANIA CARE A FACUT EXPORT DE BERE
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
Disparitie
Florin Vos cel mai mediatizat artist reghinean
 Multumim Radu Tuculescu pentru „ARS MARIS” a sasea oara
Portret de campion, Horatiu Forgaci
In atentia persoanelor cu dizabilitati si a apartinatorilor acestora
Carmen Ioana Frandeș– model inspirațional
GALA SPORTULUI REGHINEAN - PREMIANTII ANULUI 2013
Gospodari şi oameni de onoare din judeţul Mureş
MARIUS PORTIK CEL CARE A RIDICAT STACHETA IN MEDIA LOCALA
LIVIU BOAR - CEL MAI LONGEVIV DIRECTOR DE ARHIVE DIN ROMANIA
Opt din zece reghineni vor face asta de Revelion!
Numele soluţiilor de securitate privată este LEX GUARD SECURITY!
ARTA FOTOGRAFICA UN ALT MOD DE A PASI IN VIATA
INVAZIA TATARILOR LA REGHIN
8 martie sarbatorim Ziua Internationala a Femeii
KLARA EMESE POLITISTUL UNIVERSAL
PRIMUL AVION SMURD DE ASTAZI OPERABIL
LOREDANA BENDRIS - PE URMELE UNUI VIS
MARIA GRAMA, UN GLAS CE ARE MENIREA DE A DUCE MAI DEPARTE CEEA CE SUNTEM
TEATRUL PRINDE VIATA LA REGHIN
ANCA SUCIU O FRUMUSETE APARTE!
Romania ar putea interzice mai multe tipuri de tigari.
Biblioteca Municipala cauta parteneri pentru Reghinul cultural
Tanar aflat la o petrecere a murit înjunghiat de alt invitat
Noapte in flacari la Bistra-Muresului
Suspecti de furturi identificati
Dragobetele a sarutat fetele anul acesta si la Reghin
Rotary Club Reghin actioneaza in spirit de prietenie pentru comunitate
De astazi revine taxa de prima inmatriculare!