Menu

O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN

Premiera piesei de teatru “Cerere în căsătorie”, de vineri, 7 februarie a umplut pana la refuz sala de spectacole a Casei de Cultură “George Enescu”. Adaptarea după Anton Pavlovici Cehov, jucată de actorii amatori ai trupei “Din culise”, sub bagheta regizorală a actorului profesionist Luchian Pantea şi a scenografului Măriuca Ignat, a fost una foarte reuşită. Iubitorii de teatru au descoperit că această formă de artă, încet, dar cu şanse reale, prinde din nou viaţă la Reghin. O comedie de 45 de minute în trei personaje jucată de Enea German, Remuş Cociş şi Lucia Mihuţ, a  fost la înăţime şi a reuşit să aducă în prezent o intrigă veche de când lumea. 

Aplauze diplome şi flori pentru actorii ,,Din Culise”

Spectacolul are la bază cererea în căsătorie adresată lui Stepan Stepanovici Ciubukov, interpretat de Enea German, de către tânărul Ivan Vasilievici Lomov (Remus Cociş) care cere mâna Nataliei Stepanova  interpretată de Lucia Mihuţ. O poveste aparent simplă, o banală cerere în casătorie în care Ivan  vine să o ceară pe Natalia de la tata. Acesta din urmă este fericit, dar mersul firesc al lucrurilor este perturbat de o mică neînţelegere familială mai veche.  Personajele sunt firi uşor colerice, iar povestea ia o amploare de un comic absurd. Alternaţa stărilor, de la bucurie la ceartă, de la aparenta moarte la momentele fericite, toate au făcut delicuiul publiculului care la sfârşit i-a aplaudat minute în şir pe actorii trupei ,,Din Culise” şi pe Marcel Naste, directorul Casei de Cultură ,,George Enescu” şi fondatorul  trupei. În sală s-a râs, s-a aplaudat şi s-a trăit fiecare emoţie, iar la final actorii au fost recompensaţi din partea publicului cu flori şi cu diplome oferite de primărie, pentru ,,Contribuţia excepţională adusă la creşterea şi dezvoltarea teatrului şi actelor culturale desfăşurate în Municipiul Reghin”.  

Remus Cociş, o revelaţie pentru teatrul reghinean

Dacă Enea German este cunoscut în oraş ca făcând teatru amator de circa 30 de ani alături de soţia sa Ana Maria German şi Lucia Mihuţ este cunoscută publicului reghinean din piese precum: ,,Acul cumetrei Gurton” şi  "Doctor fără voie" de Moliere, în care a făcut senzaţie cu rolul de doică în 2007,  Remus Cociş Mihai este o stea în devenire si a fost revelaţia serii la premiera ,,Cerere în Căsătorie”. Remus este un tânăr şarmant, cu o putere de autocontrol rar întâlnită, care şi-a cucerit publicul prin timbrul său vocal omogen, a cărui  ton poate fi moale precum catifeaua, la fel cum poate deveni într-o fracţiune de secundă răguşit sau usturător de tăios.  În ciuda talentului său, care spune că vine de undeva de Sus şi uşurinţei cu care se transpune în pielea personajelor pe care le interpretează, Remus are doar 18 ani, este elev la Liceul Tehnologic „Petru Maior”, profil matematică-informatică, însă recunoaşte că are o înclinaţie foarte mare spre teatru încă din copilărie. În şcoala primară a jucat în mai multe scenete şi diverse scheciuri comice alături de Asineta Cătinean. Datorită talentului său a fost cooptat în trupa Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu”, „Din Culise”, cu a cărui membri  Remus Cociş a realizat un rol remarcabil în piesa ,,Acul cumetrei Gurton”.  Datorită succesului de care s-a bucurat premiera piesei ,,Cerere în Căsătorie”,  va fi rejucată la cererea publicului în cursul lunii viitoare şi în alte locaţii, ba mai mult, actorii trupei ,,Din Culise”, au în plan un nou proiect teatral care să încânte publicul amator de teatru.

Robert MATEI

 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
Carmen Ioana Frandeș– model inspirațional
LISTA ELEVILOR REGHINENI PREMIANTI LA OLIMPIADE SAU CONCURSURI SCOLARE
1 DECEMBRIE SARBATORIT LA REGHIN
SAMBATA LA ZILELE REGHINULUI
Vant puternic si viscol pana marti
MEDIEREA SAU CUM SOLUTIONAM SIMPLU SI EFICIENT CONFLICTELE
Din 6 ianuarie se schimba modul de contact al Protectiei Consumatorului
Roxana Marian: "As poza in Playboy”
Filmul sfarsitului
S-A INTORS LA PRIMA DRAGOSTE: RADIO-UL
O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN
Ioan Contiu, omul pe care vioara l-a plimbat prin lume
Ordine si Siguranta Publica, dezideratul Politiei Locale
PRIMUL AVION SMURD DE ASTAZI OPERABIL
ZILELE BIBLIOTECII
PROGRAMUL DE DUMUNICA A ZILELOR REGHINULUI
Fiti frumoase, doamnelor.
IULIA IUONAŞ, UN COPIL CARE OFERĂ VIAŢĂ SPAŢIULUI PUBLIC
ACCIDENT GRAV LA SUSENI
ELENA TODERIC O PREOTEASA MODEL
Arestari in cazul furturilor din Breaza
 Editia a VII-a a Cupei Mirona a întregit familia dansului sportiv la Reghin
FII SATULUI IN HABIC
CONTINUA FURTURILE DE BRAZI
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
Florin Vos cel mai mediatizat artist reghinean
Editorial - Radu Tuculescu
,,Reghin orasul viorilor” asteapta creatiile elevilor reghineni
REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA
Elixirul frumusetii la "Felly"
Fumatul interzis în Reghin încă din 1780.
164 DE ANI DE LA NASTEREA LUI EMINESCU
CAMPANIE DE COLECTARE A DESEURILOR
ASTAZI: RECITAL DE PIAN
Tabara de Schi la Toplita
DORINTA DE A VISA, INSPIRATIA DE A TRAI!
MURESAN MARIA MISS TINERET VREA SA DEVINA CHIRURG CARDIOLOG
NATALIA GLIGA A CANTAT PENTRU 200 DE PRESEDINTE DE STATE
Reghin Iubirea Mea