Menu

ZILELE BIBLIOTECII

De 34 de ani Biblioteca ,,Petru Maior” aniversează ,,Zilele Bibliotecii”

În această lună, la Reghin, se va desfăşura cea de-a 34-a ediţie a Zilelor Bibliotecii, eveniment organizat anul acesta de Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic. Astfel, în perioada 24 februarie – 1 martie, vor avea loc concursuri de creaţie, festivităţi de premiere, tradiţii populare maghiare, spectacole, lansări de carte, vernisaje, întâlniri cu scriitori şi chiar un simpozion naţional intitulată sugestiv ,,Petru Maior şi prietenii”.

Desfăşurătorul Zilelor Bibliotecii

Zilele Bibliotecii vor debuta în data de 24 februarie 2014, ora 17,  cu un eveniment dedicat secţiei copii pentru clasele V-VIII, utilizatorii de limba maghiară, unde secţia împrumut adulţi organizează, un concurs de desen cu tema obicei popular “Farşang”, coordonat de bibliotecara Grama Imola. În data de 25 februarie sunt invitatate la ,,Zilele Bibliotecii”, două personalităţi Emil Străinu şi Angela Socolean. Emil Străinu este, general român, autor, inventator, specialist în radiolocaţie şi doctor în război geofizic.  Angela Socolean este realizator de emisiuni ştiinţifice şi spirituale la TV Bistriţa, şi împreună vor fi amfitrionii unei conferinţe intitulată “România pământ binecuvântat”. 

În data de 26 februarie Biblioteca ,,Petru Maior” organizează, o întâlnire metodică zonală, cu bibliotecarii publici, la care şi-a anunţat prezenţa dr. ing. Melania Suciu, bibliotecar metodist, din cadrul Bibliotecii Judeţene Mureş. Întâlnirea metodică va cuprinde atât expuneri cât şi dezbateri care pun în valoare rolul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în comunitate. „Întâlnirile profesionale, participările în cadrul conferinţelor, schimburile de experienţă şi dezbaterile au rolul de a lărgi şi aprofunda viziunea asupra profesiei de bibliotecar, oferindu-ne totodată dimensiunea corectă a propriilor performanţe şi a direcţiilor unde trebuie să aducem îmbunătăţiri”. a declarat directorul Biblioteci ,,Petru Maior”, Sorina Bloj. Aceasta a mai precizat faptul că în 27 februarie, la filiala bibliotecii din cartierul Apalina, va fi prezentat ,,Programul Biblionet”, se  va rula un film documentar cu tema ,,Farmacia din grădina bunicii” şi nu în ultimul rand vor fi premiaţi cei mai fideli cititori ai filialei. 

Conferinţă Naţională ,,Petru Maior” la Reghin

În intervalul, 28 februarie şi 1 martie, Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic şi Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia”, organizează Conferinţa Naţională cu titlul ,,Petru Maior şi prietenii”. ,,S-a implicat în organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea noastră, conf. univ. dr. Laura Stanciu, din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, care este reghineancă de origine şi vrem ca, excelenţa tinerimii din Reghin, să se implice în acest simpozion. Sunt foarte mulţi tineri reghineni pasionaţi de istorie, care au doctorate şi ocupă funcţii importante în instituţii de profil, la Bucureşti, Alba-Iulia, Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş, şi dorim să se întoarcă acasă pentru a susţine acest simpozion care vrem să îl facem o tradiţie şi care să se organizeze acasă în Reghinul nostru, odată la doi ani” a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii municipale.    

Robert MATEI

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Ordine si Siguranta Publica, dezideratul Politiei Locale
Astazi: deschiderea laboratorului urban EDU+
Suspect de braconaj piscicol - identificat
RAPORTUL ITM MURES
Doctorul Liviu Moraru s-a mutat printre îngeri
DORINA FRENŢ, CONTABILA CARE A DESCOPERIT ÎN AŢĂ ŞI AC O SURSĂ DE VENIT CONSTANTĂ ÎN VIAŢĂ
Prognoza meteo pentru începutul lui 2013
Filmul sfarsitului
Biblioteca Municipala cauta parteneri pentru Reghinul cultural
Gall Rozalia are nevoie de 2000 de Euro care îi pot salva vederea
BISERICA DIN HABIC A FOST RESFINTITA
 Multumim Radu Tuculescu pentru „ARS MARIS” a sasea oara
MEDIEREA SAU CUM SOLUTIONAM SIMPLU SI EFICIENT CONFLICTELE
INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE
BILANTUL ZILELOR REGHINULUI
LUCHIAN PANTEA, UN ACTOR NECONVENTIONAL
ROXANA SUCIU, REGHINEANCA CU DIMENSIUNI APROAPE DE PERFECTIUNE
Cine mai adopta cainii fara stapan ?
NUNTA LA CASTEL
MARIA GRAMA, UN GLAS CE ARE MENIREA DE A DUCE MAI DEPARTE CEEA CE SUNTEM
MESAJUL PRIMARULUI MARIA PRECUP
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
CONFISCARI DE MATERIAL PIROTEHNIC LA REGHIN
DUPA 25 DE ANI, AU REINCEPUT SERBARILE IERNII LA REGHIN
Adio mama, adio tata. Hai liberare!
ZEITA FRUMUSETII, ANCA POP, SE DESTAINUIE REGHINENILOR.
PESTE 4 MILIOANE DE INSTRUMENTE PRODUSE LA REGHIN
MARIUS PORTIK SI ALEXANDRA COTOI PREZINTA ZILELE REGHINULUI
Ziua Portilor deschise la Politia Reghin
Un Reghin mai altfel: al nostru, al tuturor
Paula Rusu
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
Anamaria  Tomolea, o eleva care poarta in privire sclipirea autenticitatii
Campania "Fiindca ne pasa"
RAGCL  Reghin are cel mai mic pret din Romania la transportul în comun
Vizi Imre "Impecabil"
Ghita Zileriu  la Reghinul in direct
PROGRAMUL FARMACIILOR REGHINENE IN AUGUST
Szocs Peter - lupta de 8 ani împotriva cancerului
Elena Costinas reghineanca ce nu lasa iconografia sa moara