Menu

ZILELE BIBLIOTECII

De 34 de ani Biblioteca ,,Petru Maior” aniversează ,,Zilele Bibliotecii”

În această lună, la Reghin, se va desfăşura cea de-a 34-a ediţie a Zilelor Bibliotecii, eveniment organizat anul acesta de Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic. Astfel, în perioada 24 februarie – 1 martie, vor avea loc concursuri de creaţie, festivităţi de premiere, tradiţii populare maghiare, spectacole, lansări de carte, vernisaje, întâlniri cu scriitori şi chiar un simpozion naţional intitulată sugestiv ,,Petru Maior şi prietenii”.

Desfăşurătorul Zilelor Bibliotecii

Zilele Bibliotecii vor debuta în data de 24 februarie 2014, ora 17,  cu un eveniment dedicat secţiei copii pentru clasele V-VIII, utilizatorii de limba maghiară, unde secţia împrumut adulţi organizează, un concurs de desen cu tema obicei popular “Farşang”, coordonat de bibliotecara Grama Imola. În data de 25 februarie sunt invitatate la ,,Zilele Bibliotecii”, două personalităţi Emil Străinu şi Angela Socolean. Emil Străinu este, general român, autor, inventator, specialist în radiolocaţie şi doctor în război geofizic.  Angela Socolean este realizator de emisiuni ştiinţifice şi spirituale la TV Bistriţa, şi împreună vor fi amfitrionii unei conferinţe intitulată “România pământ binecuvântat”. 

În data de 26 februarie Biblioteca ,,Petru Maior” organizează, o întâlnire metodică zonală, cu bibliotecarii publici, la care şi-a anunţat prezenţa dr. ing. Melania Suciu, bibliotecar metodist, din cadrul Bibliotecii Judeţene Mureş. Întâlnirea metodică va cuprinde atât expuneri cât şi dezbateri care pun în valoare rolul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în comunitate. „Întâlnirile profesionale, participările în cadrul conferinţelor, schimburile de experienţă şi dezbaterile au rolul de a lărgi şi aprofunda viziunea asupra profesiei de bibliotecar, oferindu-ne totodată dimensiunea corectă a propriilor performanţe şi a direcţiilor unde trebuie să aducem îmbunătăţiri”. a declarat directorul Biblioteci ,,Petru Maior”, Sorina Bloj. Aceasta a mai precizat faptul că în 27 februarie, la filiala bibliotecii din cartierul Apalina, va fi prezentat ,,Programul Biblionet”, se  va rula un film documentar cu tema ,,Farmacia din grădina bunicii” şi nu în ultimul rand vor fi premiaţi cei mai fideli cititori ai filialei. 

Conferinţă Naţională ,,Petru Maior” la Reghin

În intervalul, 28 februarie şi 1 martie, Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic şi Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia”, organizează Conferinţa Naţională cu titlul ,,Petru Maior şi prietenii”. ,,S-a implicat în organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea noastră, conf. univ. dr. Laura Stanciu, din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, care este reghineancă de origine şi vrem ca, excelenţa tinerimii din Reghin, să se implice în acest simpozion. Sunt foarte mulţi tineri reghineni pasionaţi de istorie, care au doctorate şi ocupă funcţii importante în instituţii de profil, la Bucureşti, Alba-Iulia, Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş, şi dorim să se întoarcă acasă pentru a susţine acest simpozion care vrem să îl facem o tradiţie şi care să se organizeze acasă în Reghinul nostru, odată la doi ani” a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii municipale.    

Robert MATEI

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
MEDIEREA SAU CUM SOLUTIONAM SIMPLU SI EFICIENT CONFLICTELE
LOREDANA CATANA - FEMEIA CARE GASESTE MEREU INSPIRATIE SA-SI INDEPLINEASCA VISELE
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
Un Reghin mai altfel: al nostru, al tuturor
Irina Sular versus Luca Anamaria
ZILELE REGHINULUI EDITIA 2013
BIANCA SOMESAN O "MISS TEACHER"
ARTA FOTOGRAFICA UN ALT MOD DE A PASI IN VIATA
FINALUL ZILELOR REGHINENE
CONFISCARI DE MATERIAL PIROTEHNIC LA REGHIN
Club Dogma, muzica faina pentru oameni faini!
Campanie de prevenire a furturilor din autoturisme
BISERICA DIN HABIC A FOST RESFINTITA
 Aquaserv Reghin la raport, cu Ionut Gabriel Dumitrache
Portret de artist: Moldovan Simion
Marcel Craciunescu un cantaret "hardjock”
IRUM ANGAJEAZA LUCRATOR COMERCIAL
Doru Pop stindardul muzicii autentice romanesti
NATALIA GLIGA A CANTAT PENTRU 200 DE PRESEDINTE DE STATE
SA FIE PRIMAVARA, PENTRU UN NOU INCEPUT!
Un Reghin infloritor
Ziua Portilor deschise la Politia Reghin
Preotul protopop Teodor Beldean despre “Nasterea Domnului”
ALEX NUT, REGHINEANUL CARE S-A ANTRENAT CU COREGRAFUL LUI MICHAEL JACKSON
Gall Rozalia are nevoie de 2000 de Euro care îi pot salva vederea
Obiective... demarare...  rezultate... start
Disparitie
SAVA ALEXANDRU FLORIN - MUZICA ESTE EFORTUL MEU DUREROS SI EUFORIC
Ordine si Siguranta Publica, dezideratul Politiei Locale
Paula Rusu
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
BILANTUL ZILELOR REGHINULUI
Dragobetele a sarutat fetele anul acesta si la Reghin
MARIUS PORTIK CEL CARE A RIDICAT STACHETA IN MEDIA LOCALA
8 martie sarbatorim Ziua Internationala a Femeii
S-A INTORS LA PRIMA DRAGOSTE: RADIO-UL
Drepturile banesti pentru ajutorul de încalzire
Fumatul interzis în Reghin încă din 1780.
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA