Menu

ZILELE BIBLIOTECII

De 34 de ani Biblioteca ,,Petru Maior” aniversează ,,Zilele Bibliotecii”

În această lună, la Reghin, se va desfăşura cea de-a 34-a ediţie a Zilelor Bibliotecii, eveniment organizat anul acesta de Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic. Astfel, în perioada 24 februarie – 1 martie, vor avea loc concursuri de creaţie, festivităţi de premiere, tradiţii populare maghiare, spectacole, lansări de carte, vernisaje, întâlniri cu scriitori şi chiar un simpozion naţional intitulată sugestiv ,,Petru Maior şi prietenii”.

Desfăşurătorul Zilelor Bibliotecii

Zilele Bibliotecii vor debuta în data de 24 februarie 2014, ora 17,  cu un eveniment dedicat secţiei copii pentru clasele V-VIII, utilizatorii de limba maghiară, unde secţia împrumut adulţi organizează, un concurs de desen cu tema obicei popular “Farşang”, coordonat de bibliotecara Grama Imola. În data de 25 februarie sunt invitatate la ,,Zilele Bibliotecii”, două personalităţi Emil Străinu şi Angela Socolean. Emil Străinu este, general român, autor, inventator, specialist în radiolocaţie şi doctor în război geofizic.  Angela Socolean este realizator de emisiuni ştiinţifice şi spirituale la TV Bistriţa, şi împreună vor fi amfitrionii unei conferinţe intitulată “România pământ binecuvântat”. 

În data de 26 februarie Biblioteca ,,Petru Maior” organizează, o întâlnire metodică zonală, cu bibliotecarii publici, la care şi-a anunţat prezenţa dr. ing. Melania Suciu, bibliotecar metodist, din cadrul Bibliotecii Judeţene Mureş. Întâlnirea metodică va cuprinde atât expuneri cât şi dezbateri care pun în valoare rolul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în comunitate. „Întâlnirile profesionale, participările în cadrul conferinţelor, schimburile de experienţă şi dezbaterile au rolul de a lărgi şi aprofunda viziunea asupra profesiei de bibliotecar, oferindu-ne totodată dimensiunea corectă a propriilor performanţe şi a direcţiilor unde trebuie să aducem îmbunătăţiri”. a declarat directorul Biblioteci ,,Petru Maior”, Sorina Bloj. Aceasta a mai precizat faptul că în 27 februarie, la filiala bibliotecii din cartierul Apalina, va fi prezentat ,,Programul Biblionet”, se  va rula un film documentar cu tema ,,Farmacia din grădina bunicii” şi nu în ultimul rand vor fi premiaţi cei mai fideli cititori ai filialei. 

Conferinţă Naţională ,,Petru Maior” la Reghin

În intervalul, 28 februarie şi 1 martie, Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic şi Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia”, organizează Conferinţa Naţională cu titlul ,,Petru Maior şi prietenii”. ,,S-a implicat în organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea noastră, conf. univ. dr. Laura Stanciu, din cadrul Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, care este reghineancă de origine şi vrem ca, excelenţa tinerimii din Reghin, să se implice în acest simpozion. Sunt foarte mulţi tineri reghineni pasionaţi de istorie, care au doctorate şi ocupă funcţii importante în instituţii de profil, la Bucureşti, Alba-Iulia, Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş, şi dorim să se întoarcă acasă pentru a susţine acest simpozion care vrem să îl facem o tradiţie şi care să se organizeze acasă în Reghinul nostru, odată la doi ani” a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii municipale.    

Robert MATEI

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

CRISTIAN ASZALOS O REVELATIE IN PRESA SPORTIVA
LISTA ELEVILOR REGHINENI PREMIANTI LA OLIMPIADE SAU CONCURSURI SCOLARE
Biblioteca Municipala cauta parteneri pentru Reghinul cultural
Elena Costinas reghineanca ce nu lasa iconografia sa moara
164 DE ANI DE LA NASTEREA LUI EMINESCU
COD GALBEN DE CANICULA
Adio mama, adio tata. Hai liberare!
Tinerete fara batranete la Reghin!
Marcel Craciunescu un cantaret "hardjock”
Comorile din jurul Reghinului intre mit si adevar
MARIUS PORTIK CEL CARE A RIDICAT STACHETA IN MEDIA LOCALA
DORINA FRENŢ, CONTABILA CARE A DESCOPERIT ÎN AŢĂ ŞI AC O SURSĂ DE VENIT CONSTANTĂ ÎN VIAŢĂ
Doctorul Liviu Moraru s-a mutat printre îngeri
GALA SPORTULUI REGHINEAN - PREMIANTII ANULUI 2013
Ioan Contiu, omul pe care vioara l-a plimbat prin lume
INFRACTIUNI RUTIERE
 Editia a VII-a a Cupei Mirona a întregit familia dansului sportiv la Reghin
A fost odata…
LIVIU BOAR - CEL MAI LONGEVIV DIRECTOR DE ARHIVE DIN ROMANIA
Dragobetele a sarutat fetele anul acesta si la Reghin
Rotary Club Reghin actioneaza in spirit de prietenie pentru comunitate
RODICA NEGRU DE LA CREDINTA LA INCREDERE
PRIMUL AVION SMURD DE ASTAZI OPERABIL
LOREDANA BENDRIS - PE URMELE UNUI VIS
PRIMARIA REGHIN VA INVITA LA PATINOAR!
ANDREEA MILASAN SAU POVESTEA FRUMUSETII CE TRECE DINCOLO DE STICLA
Cod galben de iarna la Reghin.
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
Noul sef al Institutului National de Statistica este o mureseanca
Secretul unei casnicii - familia Maior
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
ZEITA FRUMUSETII, ANCA POP, SE DESTAINUIE REGHINENILOR
REGHINEANCA NANCY MARIANA POP TANARA CARA VREA SA CUCEREASCA NEW-YORK-UL
CODRUTA BARBUS PREZEINTA FRUMUSETEA IN 111 DE STARI
FINALUL ZILELOR REGHINENE
PROGRAMUL DE DUMUNICA A ZILELOR REGHINULUI
Idealuri
NUNTA LA CASTEL
Szocs Peter - lupta de 8 ani împotriva cancerului
Clubul Dansul Viorilor a fost vizitat de Mos Craciun