Menu

GALA SPORTULUI REGHINEAN

Asociaţia Sportul pentru Toti a premiat sportivii anului 2013 
Asociaţia ,,Sportul pentru Toţi” Reghin, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local au organizat în data de 18 ianuarie, la orele 16.00, cea de-a V-a ediţie a Galei Sportului Reghinean 2013. Evenimentul s-a desfăşurat şi în acest an în incinta Casei de Cultură ,,Eugen Nicoară”, iar moderatorul evenimentului a fost şi la această ediţie, prezentatorul de la Radio Târgu-Mureş, Aurel Raţiu. Printre personalităţiile care au luat parte la eveniment şi care au susţinut alocuţiuni sau numărat: Maria Precup, primarul municipiului, Mircea Oltean director general al S.C. IRUM Reghin S.A. şi Anca Şandru director D.J.S.T Mureş. 


La Secţiunea I-,,Echipe evidenţiate” au fost premiate patru cluburi din municipiu: C.S. Dansul Viorilor Reghin, care funcţionează pe lângă firmele Gliga Company şi Gimnaziul Mirona cu sportivi fruntaşi în cadrul mai multor competiţii pe plan mondial sau naţional. Dintre sportivii care sau remarcat de-a lungul anilor la clubul ,,Dansul Viorilor” şi au scris istorie pe ringul de dans îi amintim pe: Mirona Gliga, Rareş Cojoc, Mureşan Tudor şi Suciu Andreea. 
C.S. Master Karate DO, un club de arte marţiale condus de antrenorul Ioan Boga, cu multe performanţe şi participări în plan internaţional şi naţional. Lotul cuprinde sportivii: Boga Adriana, Boga Delia, Cif Silvia, Merdar Irina, Elvedi Rareş, Elvedi Raul, Crişan Flavius, Ognean Dragoş, Mare Andrei, Cotoi Ana, Oltean David şi Alexandru Rareş.
F.C.M. Viitorul Reghin – Fotbal Feminin: Echipa evoluează de 3 ani în Liga I. Lotul cuprinde jucătoare de valoare, Pop Cristina şi Pop Carmen fiind componente ale lotului naţional. Antrenorul echipei Costan Vasile se bazează pe lotul format din: Korpoş Izabella, Pop Cristina, Pop Carmen, Luca Mădălina, Alina Casoni, Ileana Matei, Andreea Lupei, Bianca Butiurcă, Gyorfi Eugenia, Brighit Schindler, Lutean Andreea, Crişan Alexandra, Hrişcă Cornelia şi Gyoke Bianca. 
C.S.S. Alexandru Ceuşianu: Baschet fete în campionat republican şcolar: a deţinut de-a lungul anilor numeroase rezultate valoroase. Multe componente ale echipei de bază au fost pregătite de profesorii:
Vass Ioan şi Răzvan Moldovan, exemplu: Vultur Florina sau Pop Alina, făcând chiar parte din lotul naţional.


La Secţiunea II-a a galei au fost premiaţi ,,Ambasadorii (stranieri) ai sportului Reghinean
Gemenii: Doczi Vasile şi Marius: Lupte Libere C.S. Mureşul Târgu-Mureş şi S.U.A., cu rezultate deosebite de campioni professional division. 
Gliga Mirona: reprezintă Clubul Sportiv Dansul Viorilor Reghin, deţine în palmares 25 de titluri naţionale şi o bogată colecţie de succese în plan mondial. În prezent antrenează şi peste hotare cu success. 
Mera Ioan: jucător de fotbal fundaş central. A activat la ASA, Poli Timişoara, în prezent activează la Săgeata Năvodari Divizia A, Liga I. 
Uţă Rareş: baschet masculin C.S.S. Reghin, B.C. Mureş, momentan transferat la Malagam (Spania).
Adela Paula Florea: gimnasta în vârstă de 14 ani este legitimată la CNS Cetate Deva. Sportiva a înregistrat o serie de rezultate foarte bune în 2012 şi 2013. (Locul I la Campionatul Naţional Şcolar cu echipa CNS Cetate Deva, locul I la sărituri şi paralele şi locul II la bârnă).
Pop Emil Pavel: luptătorul de kik-boxing şi full-contact, evoluează în Spania şi deţine titlul mondial de la Malagon-Spania. Debutul şi l-a făcut la Clubul Voinţa Reghin, a ajuns apoi la Electro Mureş Târgu-Mureş şi acum aspiră la titlul internaţional de box TWBA. 
Anton Teodor: şahistul reghinean legitimat la C.S. Medicina Timişoara, deţine numeroase rezultate de campion şi vicecampion pe plan internaţional cât şi naţional.
Sasebeş Alexandra: baschetbalista reghineancă, legitimată la C.S. Elba Timişoara. A fost lansată la C.S.S. Reghin de profesoara Vass Georgeta momentan este componentă a lotului naţional de junioare. 
Gabor Raul: fotbalistul reghinean, de la Dinamo Bucureşti, a debutat acasă în ,,oraşul viorilor” apoi s-a transferat la KINDER SING MUREŞ, este un jucător de perspectivă cu reale calităţi dovedite.
Bacoş Antonia şi Cioloca Paul: ex.dansatori la Dans Sportiv ,,Clubul Dans Art Târgu-Mureş, deţinători a două titluri de campioni naţionali.
Aszalos Cristian: redactor şef sport la postul ,,Transilvania TV” şi autor a unor cărţi tematice de sport.
Luca Anamaria: revelaţia momentului la tenis de câmp, legitimată la CSU Târgu-Mureş, la doar 12 ani a câştigat numeroase turnee în ţară şi străinătate. A fost descoperită de prof. Bazsa Elod de la liceul ,,Ioan Bojor” din municipiu şi în viitorul apropiat reghineanca se va muta la Bucureşti pentru a-şi desăvârşi cariera la un alt nivel. 
Schuler Cristian: prof. de sport, directorul Academiei de Fotbal „Româno-Americană” de la Montreal. 


La secţiunea III-a galei sau premiat personalităţile sportive ale Reghinului
Toncean Gabriel: preşedinte Federaţiei de Culturism şi Fitness din România, un promotor al sportului şi mişcării sportive în oraş, realizând o serie de campionate şi competiţii sportive în scop caritabil. În 2012 a realizat la Reghin Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness şi anual organizează pentru Reghin, Cupa Sebastiano, unde participă cei mai buni culturişti ai momentului şi sunt invitaţi culturişti de talie internaţională, cel mai recent a fost Michael Kefalianos, multiplu campion internaţional. 
Bîndilă Claudiu: profesor de sport, şef de catedră de sport şcolar cu o bogată activitate didactică gradul I.
Moldovan Răzvan: profesor de sport, specializarea baschet cu rezultate deosebite la C.S.S. Gimnaziul „Alexandru Ceuşianu” în campionatul naţional şi în prezent antrenor al Lotului Naţional U15. 
Vass Ioan: profesor de sport, antrenor de baschet C.S.S. Gimnaziul „Alexandru Ceuşianu”, cu bune rezultate în plan naţional, cu băieţii campioni judeţeni, vicecampioană zonală la sport şcolar.
Alin Romulus Păcurar: medaliat la C.M., C.E. şi Balcaniade, a obţinut aproape 50 de medali la Campionate Internaţionale de Grand Slem. Este considerat cel mai bun sportiv al tuturor timpurilor din C.S.S. Reghin. 
Boga Ioan: antrenor emerit în arte marţiale, cu rezultate deosebite în plan naţional şi internaţional. A promovat tinere talente care au obţinut titluri mondaile şi europene.
Kantor Imre: promotorul no. 1 al tenisului de masă la Reghin prin SPORT KOMBAT. Este un înfocat susţinător al jocului de tenis, organizând cu succes numeroase turnee din ciclul „Amator” şi „Memorial”, anul 2013 a fost cel mai bun an al sportivului reghinean ca poziţionare în clasamentele de specialitate. 
Cif Adrian Aurel: amator al sportului, preşedinte al Asociaţiei Sportive Forestierul Reghin, a elaborat şi implementat proiecte pentru Asociaţia Judeţeană de Fotbal Mureş şi a demarat implementarea unui proiect pentru o bază sportivă şi teren de golf.
Enyedyi Andrei: antrenor de fotbal la Avântul Reghin. A evoluat ca jucător în Lotul UEFA 91, Gloria-Bistriţa, Chimica-Târnăveni, A.S.A. Târgu-Mureş, Libery Oradea.
Costan Vasile: antrenor de fotbal feminin Liga I din anul 2011, la echipa „Viitorul Reghin”. Ca jucător a evoluat la C.F.R. Cluj, Oţelul Reghin, A.S.A. Târgu-Mureş şi Ceahlăul Piatra-Neamţ. 
Gyori Tiberiu: antrenor de Jiu-Jitsu, preşedinte fondator al C.S.Red Dragon Fight, unde antrenează aproape 30 de sportivi cu care a obţinut numeroase distincţii şi medalii în plan naţional şi internaţional, ex. Szabo Alex şi Gyori Norbert.
Gyorfi Ştefan: sportiv amator de ciclism. Este un mare pasionat al ciclismului şi sporturilor de iarnă. A organizat şi coordonat ,,Ziua Mobilităţii” cu zeci de tineri şi adulţi pe biciclete, role şi scheibord şi a adus ,,Turul României” la ciclism cu escala la Reghin.
Borbely Zsolt: promovează proiecte baby baschet în grădiniţe şi şcoli şi descoperă tinere talente în sportul şcolar cu rezultate bune în plan naţional. 
Pereş Mikloş: antrenor de lupte libere C.S.S. Reghin, unde a obţinut rezultate foarte bune în plan naţional cât şi internaţional sau memoriale unde a descoperit talente locale precum: Luca Valentin, Cotoi Paul, Bota Nicolae, Târnăveanu Paul care au ajuns pe podiumul multor competiţii de prestigiu. 
Mărginean Ovidiu: antrenor de fotbal activează în prezent în Liga IV-a Mureşul Ruşii-Munţi la copii şi juniori unde realizează o selecţie riguroasă. A implementat cu succes proiectul ,,Sport şi Sănătate” alături de profesoara Popa Claudia la nivelul şcoliilor generale de pe Valea Gurghiului. 
Moldovan Dan: profesor de sport la Gimnaziul „Florea Bogdan”, promovează hambalul şi deţine succese cu elevi în cadrul patrulei de circulaţiei.
Ghita Zileriu: reporter DAReghin TV în cadrul emisiunii SPORT PLUS, promovează talentele sportive cât şi succesele echipelor sau ale sportivilor. 
Inţa Adina: instructor fitnes şi kangojumps cu rezultate bune în promovarea sportului ca mijloc de întreţinere a sănătăţii.
Ambruş Ioan: asistent medical sportiv cu vechime la echipe de fotbal precum: Cetatea Neamţ, Mureşul Topliţa şi în prezent activează la Avântul Reghin. 
Bendorfean Traian: a practicat fotbal de performanţă, ca portar la echipe precum: Avântul Reghin, A.S.A. Târgu-Mureş, U. Cluj-Napoca, în prezent este liderul unei formaţiuni politice şi este un om de afaceri.
Boszoki Zoltan: profesor de sport cu vechime în domeniu. A pregătit generaţii de elevi sportivi promovând înotul în rândul amatorilor şi a copiilor, fotbalul cu rezultate bune. sus
Maior Emil: veteran al sportului reghinean, arbitru de fotbal în tinereţe şi un susţinător permanent al sportului. 


Secţiunea a IV-a a galei a premiat doi veterani: Gherghel Mihai: atlet, participant la numeroase competiţii de cros şi maraton. Are 73 de ani şi este câştigătorul unor competiţii de maraton în Sovata, Zalău, Alba-Iulia şi recent câştigător al ,,Crosului de pe Valea Gurghiului,, la proba de 4 km. 
Ormenişan Ioan: tenis de câmp veteran, campion naţional şi judeţean, sponsor şi organizator de evenimente sportive pe raza judeţului Mureş.


La secţiunea a V-a au fost premiaţi 7 ,,Sportivi Evidenţiaţi” la categoria seniori 
Stoica Vimoş: fotbalist senior la Avântul Reghin, însă în cariera sa a evoluat şi în Liga I la Ceahlăul Piatra Neamţ, Gaz Metan Mediaş, Gloria-Bistriţa, în prezent antrenor la copii şi juniori.
Dogaru Florin: culturist de performanţă, câştigător a mai multor turnee interne şi internaţionale. Cel mai recent titlu fiind locul I la Mister Napoca şi o participare la C.M. din Germania.
Marian Florian: este unul dintre cei mai buni şi apreciaţi jucători de tenis de masă. Recent a obţinut locul II la Cupa Naţională Romsilva. 
Forgaci Horaţiu: culturist legitimat la Clubul „Sebastiano”, este 
deţinătorul primului titlu de campion naţional la culturism, din istoria Reghinului, la categoria 100 kg. 
Boga Adriana: reghineanca legitimată la Clubul Master Karate-Do Reghin şi Sportul Studenţesc Bucureşti. O sportivă cu mari calităţi sportive care a reprezentat Reghinul la numeroase competiţii mondiale europene şi naţionale pe care le-a câştigat. Ex.: Turcia, Bucureşti, Africa de Sud unde a obţinut titlul de Campioană Mondială şi Individual şi Kumite echipe locul I.
Szabo Alex: practicant de Jiu-Jitsu, legitimat la Clubul Red Dragon Fight, este antrenat de Gyori Tiberiu şi are în palmares două titluri de campion naţional cu lotul naţional şi un loc 10 la Campionatul Mondial din Bucureşti.
Rareş Cojoc: legitimat la C.S. Dansul Viorilor, este un sportiv de performanţă cu rezultate excelente în plan mondial, european sau naţional. 
La categoria Tineret-Juniori au fost evidenţiaţi 6 sportivi 
Pop Cristina: fotbalista echipei FCM Viitorul Reghin, componentă a lotului naţional U17 cu reale perspective pentru o carieră de succes.
Vultur Florina şi Pop Alina: baschetbalistele de la C.S.S ,,Alexandru Ceuşianu” U16 cu rezultate remarcabile şi în străinătate. Campioane naţionale la sportul şcolar gimnazial desfăşurat la Râmnicu-Vâlcea.
Moldovan Andrei: fundaşul central legitimat la C.S.S. Reghin, este căpitan de echipă şi component de bază al echipei de juniori republicani 97. 
Şuteu Casandra: practicantă de lupte-libere, legitimată la C.S.S. Reghin, are în palmares un loc II la Campionatul Naţional Şcolar, bronz la campionatul naţional de cadeţi şi locul I la Turneul de la Bistriţa-Năsăud.
Fulop Andraş: juniorul de la Avântul Reghin, antrenat de Stoica Vimoş, este vârf de atac pe 2013 a fost desemnat golgheterul echipei şi un fotbalist cu reale calităţi fizice şi perspectiva de dezvoltare şi promovare.
Suciu Andreea: frumoasa blondă legitimată la C.S. ,,Dansul Viorilor”, a obţinut titlul de campioană naţională la Iaşi în 2013. 
La categoria copii au fost premiaţi la cea de a V-a ediţie a Galei Sportului reghinean 6 sportivi:
Boga Delia: karatista în vârstă de 9 ani, legitimată la C.S. Master Karate-Do, care a obţinut titlul de campioană europeană la Bursa-Turcia, la categoria 30 de kg, locul I la Campionatul MAI 2013, locul I la Cupa Tuşnad etc.
Mureşan Tudor: dansatorul legitimat la C.S. ,,Dansul Viorilor” cat. 12-13 ani a obţinut locul II la Cupa României, categoria standard, locul I la Cupa Mirona în luna septembrie a anului 2013. 
Pop Sergiu: reghineanul legitimat la CSS Reghin şi antrenat de Pereş Mikloş, este un luptător de perspectivă fiind câştigător al locului I la Concursul Hercule din Carpaţi competiţie desfăşurată în luna noiembrie a anului 2013 la care sau concurat 300 de participanţi. 
Cif Silvia Brianna: karatista de doar 9 ani legitimată la C.S. Master Karate DO, deţine titlul de campioană naţională MAI în 2013, locul I la Cupa Master Karate DO locul I la Făgăraş şi locul II la Sfântul Gheorghe.
Merdar Irina: legitimată la C.S.Master Karate DO, a obţinut locul I la Campionatul European pentru copii şi juniori de la Bursa-Turcia, locul I la Cupa Shoto Team MAI 2013 şi locul I la Cupa Crişul Oradea. 
Ognean Mihnea Ionuţ: este şahistul de doar 10 ani, legitimat la C.S.S Târgu-Mureş, care a înebunit lumea după ce a obţinut în 2011 titlul de campion mondial în Polonia, mai deţine totodată în palmares un titluri precum: vicecampion şcolar, dublu campion european în 2013 participant la C.M. Şcolar din Arabia Saudită. 


La secţiunea Post-Mortem au fost omagiaţi 22 de foste glorii ale sportului plecate prea devreme dintre noi
Maior Liviu-preşedinte Asociaţia Voinţa Reghin
Andreica Ioan- preşedinte Asociaţia Voinţa Reghin
Kocsis Francisc-preşedinte -COM SPORT
Burian Simion- preşedinte –COM SPORT
Vaida Ioan- preşedinte Avântul Reghin
Butiurcă Ioan- profesor de sport
Maiogan Gheorghe- antrenor de fotbal
Fogorosi Laszlo- fotograf sportiv
Constantinescu Mihai-jucător de fotbal la Avântul 
Budai Alexandru- sportiv Tir cu arcul
Bonţiu Ioan-preşedinte COM SPORT
Pop Pavel- jucător de fotbal la echipa Voinţa
Greab Alexandru- portar de fotbal la echipa Voinţa
Olariu Ionel- portar de fotbal la echipa Metalul
Covaci Mircea- medic sportiv
Solyom Anton- profesor de sport
Egyed Andraş- profesor de sport
Fărcaş Iului-jucător de hochei pe gheaţă
Răduţ Dumitru-arbitru de fotbal
Serfozo Norbert-arbitru de fotbal
Bartha Iosif- jucător de fotbal
Stanciu Vasile- arbitru de fotbal


A consemnat Robert Matei

 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Anamaria  Tomolea, o eleva care poarta in privire sclipirea autenticitatii
DORINTA DE A VISA, INSPIRATIA DE A TRAI!
DORINA FRENŢ, CONTABILA CARE A DESCOPERIT ÎN AŢĂ ŞI AC O SURSĂ DE VENIT CONSTANTĂ ÎN VIAŢĂ
LISTA ELEVILOR REGHINENI PREMIANTI LA OLIMPIADE SAU CONCURSURI SCOLARE
BISERICA DIN HABIC A FOST RESFINTITA
Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici
Dragobetele a sarutat fetele anul acesta si la Reghin
Cod galben de iarna la Reghin.
LA 28 DE ANI, BOGDAN UTA O IA DE LA ZERO IN FIECARE ZI
ZILELE BIBLIOTECII
Tanar aflat la o petrecere a murit înjunghiat de alt invitat
PRIMAVARA ACEASTA ALERGAM PENTRU REGHIN
Doru Pop stindardul muzicii autentice romanesti
Idealuri
Ilie Frandas, protectorul cartilor vechi
Ispas Alexandru - 100 de ani sarbatoriti la Reghin
EDUCATIA CEA MAI PUTERNICA ARMA PENTRU A SCHIMBA LUMEA
RODICA NEGRU DE LA CREDINTA LA INCREDERE
Roadele toamnei scoase la iveala de Ziua Recoltei
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
VLAD URSAN UN INGER FARA ARIPI
IRUM ANGAJEAZA LUCRATOR COMERCIAL
ADI MOLNAR REVINE LA REGHIN
Politia Locala la Raport pe anul 2012
CAMPANIE DE COLECTARE A DESEURILOR
Două echipe mureșene față în față în sferturile de finală ale Cupei României la futsal
Un Reghin infloritor
Portret de campion, Horatiu Forgaci
ZEITA FRUMUSETII, ANCA POP, SE DESTAINUIE REGHINENILOR.
Colindul fulgilor de nea
ANDREEA MILASAN SAU POVESTEA FRUMUSETII CE TRECE DINCOLO DE STICLA
Urmarit international, localizat si identificat
BISERICA SASEASCA INTRE LEGENDA SI ADEVAR
 Aquaserv Reghin la raport, cu Ionut Gabriel Dumitrache
Asistenta telefonica a cetateanului
Elixirul frumusetii la "Felly"
SIGURANTA NU ESTE UN JOC DE NOROC
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
BIANCA SOMESAN O "MISS TEACHER"