Menu

REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA

Ziua Naţională a României s-a dovedit a fi şi în acest an un bun prilej de a petrece, cânta, mânca şi dansa în aer liber, chiar dacă termometrele nu indicau mai multe de 2 grade Celsius. Ziua de 1 Decembrie  a fost trăită cu intensitate de toţi reghinenii tineri şi vârstnici prezenţi în centrul municipiului la festivităţile organizate de primărie şi consiliul local. Parada militarilor la care au participat formaţiunile judeţene, uniformele, maşinile de luptă, Imnul Naţional au provocat emoţia şi mândria de a fi român în sufletele celor prezenţi. Reghinenii au ieşit în stradă înarmaţi cu insigne tricolore şi steaguri dovedind încă o dată că sunt patrioţi, că îşi respectă trecutul şi că trăiesc cu speranţa într-un viitor mai bun.La manifestări au fost prezente numeroase oficialităţi, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, parlamentari şi reprezentanţi ai instituţiilor din Reghin. După intonarea inmnului naţional cântat de îndrăgitul interpret Ciprian Istrate, un sobor de preoţi în frunte cu protopopul municipiului au oficiat un ,,Te Deum”  pentru ocrotirea poporului român, pentru pace, unitate şi credinţă şi pentru înţelepciunea cârmuitorilor”. Programul a continuat cu alocuţiunile oficialităţilor care au vorbit despre o Românie prosperă din care tinerii să nu mai plece, îndemând să privim în urmă, cu dorul după martirii neamului, dar şi în viitor.

,,Trăiesc o zi plină de emoţie şi un eveniment deosebit şi le doresc tuturor reghinenilor, indiferent de etnie să se bucure de această zi. La mulţi ani reghineni!”, a transmis  primarul municipiului ec. Maria Precup prin intermediul Revistei ,,Reghinul Nostru”. A urmat apoi mult aşteptata paradă militară în faţa parcului central unde s-au prezentat steagurile de luptă, tancurile şi maşinile de război dotate du tehnică militară de înaltă clasă. Alături de militari au fost prezente şi structurile Jandarmeriei, Detaşamentului de Pompieri Reghin şi a Poliţiei Municipiului.

Aurel Tămaş şi Connect-R au cântat pentru reghineni, la -2 Grade

La orele 15.00 a debutat spectacolul artistic dedicat reghinenilor, dedicat Zilei Naţionale a României la care au urcat pe scenă peste 30 de solişti de muzică populară şi uşoară. Artiştii care au dat tonul la cântec au fost Ciprian Istrate  şi ,,Grupul de Jandarmi Mureşeni”, au urcat pe scenă apoi : Mihaela Istrate,Leontina Pop, Dorina Oprea, Livia Harpa, Livia Sorlea, Andrei Romanică şi Ovidiu Furnea. După momentul artistic al artiştilor mureşeni a urmat Orcestra Casei de Cultură ,,Eurgen Nicoară”, condusă de dirijorul Ioan Conţiu care au susţinut un mini recital instrumental de muzică patriotică şi au asigurat acompaniamentul în premieră a grupului folcloric de tinere speranţe a Reghinului, compus din elevele: Cristina Farcaş, Maria Grama, Alexandra Crişan, Andrea Morariu, Daiana Ciurba şi Daiana Grama.

La orele 17.00 au urcat pe scenă soliştii reghineni, care au evoluat prin rotaţie pe scenă începând de la  Doru Pop, Florina Oprea, Anca Branea-Neamţu şi  Ana Crişan, continuând cu Dumitru Gliga, Mihaela Lateş Botoş, Gabriela Merdariu şi Dănuţ Pop şi încheind cu Corina-Florea Covaciu, Dan Aurelian Ştefan, David Puşcaş, Cristian Ţăran şi Sorina Pantea. 

Spectacolul dedicat Zilei de 1 Decembrie a continuat cu  artişti de talie naţională precum suceveanca Laura Lavric, o vedetă care nu mai are nevoie de nici o prezentare, o vedetă care cântă şi toarce în timp record. Iar să fie conturat perfect pe zone geografice spectacolul, a continuat cu un reprezentant al folclorului oltenesc prin celebrul Gheorghe Roşoga, care deşi a ajuns la respectabila vârstă de 67 de ani a fost pentru prima oară când şi-a descărcat sufletul prin cântec la Reghin.

La orele 20.00 a sosit rândul ardeleanului Aurel Tămaş a ridice reghinenii, la joc prin piesele sale precum: „Din Ardeal până-n Banat”, „De-oi muri m-or pune-n groapă” şi „Bate Doamne lumea rea”. Seara de 1 Decembrie s-a încheiat cu un concert exploziv al artistului Ştefan Mihalache pe numele de scenă Connect-R, interpretul şi producătorul celui mai de succes hit al anului trecutm ,,Vara nu dorm”. La final primarul Reghinului Maria Precup, i-a oferit artistului cadou o iee populară, ţesută manual pentru a-i reaminti să să fie mândru că trăieşte în România. Spectacolul  s-a încheiat cu un superb foc de artificii. La mulţi ani România, La mulţi ani Reghin!.

 

Robert Matei    

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

ACTIVITATEA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA MURES
Adio mama, adio tata. Hai liberare!
TEATRUL PRINDE VIATA LA REGHIN
Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale
Carmen Ioana Frandeș– model inspirațional
VLAD URSAN UN INGER FARA ARIPI
 Editia a VII-a a Cupei Mirona a întregit familia dansului sportiv la Reghin
RAPORTUL ITM MURES
BISERICA DIN HABIC A FOST RESFINTITA
A riscat totul ca să o ia "Delazero" în capitală
ALEX NUT, REGHINEANUL CARE S-A ANTRENAT CU COREGRAFUL LUI MICHAEL JACKSON
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
Noapte in flacari la Bistra-Muresului
Filmul sfarsitului
SAMBATA LA ZILELE REGHINULUI
CAMPANIA DE AJUTORARE PENTRU NORA CHIFOR
Gall Rozalia are nevoie de 2000 de Euro care îi pot salva vederea
MEDIEREA SAU CUM SOLUTIONAM SIMPLU SI EFICIENT CONFLICTELE
Rotary Club Reghin actioneaza in spirit de prietenie pentru comunitate
BIANCA SOMESAN O "MISS TEACHER"
CATALIN CIOBA PROMOTORUL TINERELOR SPERANTE DIN FOLCLOR
ORBAN CSABA VREA SA DEVINA COBAI PENTRU EXPERIENTE MEDICALE
Florin Vos cel mai mediatizat artist reghinean
Reuniune culturala
PRIMUL AVION SMURD DE ASTAZI OPERABIL
REPOPULAREA REGHINULUI
Opt din zece reghineni vor face asta de Revelion!
1 DECEMBRIE SARBATORIT LA REGHIN
Portret de campion, Horatiu Forgaci
IULIA IUONAŞ, UN COPIL CARE OFERĂ VIAŢĂ SPAŢIULUI PUBLIC
BOGDAN STAVILA VREA SA CONFIRME LA ECHIPA MARE DE LA DINAMO BUCURESTI
PESTE 4 MILIOANE DE INSTRUMENTE PRODUSE LA REGHIN
CONTINUA FURTURILE DE BRAZI
,,Reghin orasul viorilor” asteapta creatiile elevilor reghineni
Gabi Toncean aduce la Reghin Campionatul  National de Culturism si Fitness.
In atentia persoanelor cu dizabilitati si a apartinatorilor acestora
O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN
Studenţii Fundatiei Laurentia au colindat Caminul de Varstnici
ZILELE BIBLIOTECII
MARIUS PORTIK SI ALEXANDRA COTOI PREZINTA ZILELE REGHINULUI