Menu

PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.

 

Paula are 25 de ani şi suferă de leucemie acută mieloblastică. A fost diagnosticată cu această boală în toamna anului trecut. De atunci, a făcut citostatice regulat pentru a evita o metastază a cancerului și se luptă cu în continuare cu boala. A rezistat cu brio curelor îngrozitoare de chimioterapie, pentru că se încăpăţânează să trăiască. Chiar dacă are doar 1,55 cm înălţime şi cântăreşte 40 de kg, Paula nu se lasă doborâtă de boală, are nevoie de un transplant şi încă nu a găsit un donator compatibil 100% . Dar speranţa moare ultima…

Paula s-a născut într-o familie de muncitori din satul Morăreni, a crescut într-o familie cu 9 fraţi, fiind mezina familiei Albu.

A abandonat şcoala în clasa a XII-a pentru a merge la muncă în străinătate, pentru a-şi ajuta mama. A învăţat de la o vârstă fragedă cât de greu se câştigă banii prin străini. Dar nu s-a plâns niciodată pentru că a fost năpăstuită financiar. În urmă cu trei ani, Paula şi-a fracturat bazinul şi s-a ales cu o tijă metalică în picior, în urma unui accident de circulaţie. A suportat chinurile și a luptat să se vindece. După ce şi-a revenit, a luat din nou calea străinătății. A plecat din nou la muncă în Italia ca ospătar, într-o staţiune turistică în Italia în zona La Guarda. A muncit acolo timp de aproape 6 ani câte 8 luni ca sezonieră şi venea acasă în fiecare concediu. Visul ei era să îşi continue seralul şi apoi să îşi definitiveze studiile universitare. 

Sosită acasă în ţară, în toamna anului trecut, a început să se simtă tot mai rău. O serie de dureri gingivale şi abdominal nu îi dădeau pace, motiv pentru care şi-a făcut o serie de analize medicale în cadrul spitalului ,,Eugen Nicoară”, din Reghin, unde a fost suspectă de leucemie acută mieloblastică.  

În scurt timp starea de sănătate i s-a alterat şi a ajuns la urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu-Mureş, la compartimentul de Hematologie. De data aceasta, diagnosticul a fost clar: leucemie acută mieloblastică.  

Medicii hematologi i-au administrat tratamentele existente în spitalul judeţean însă investigaţiile ce urmau şi tratamentele chirurgicale care ar salva-o pe Paula nu puteau fi realizate în ţară. Familia a înţeles că şansele de viaţă a Paulei cresc dacă reuşesc să o interneze într-o clinică din străinătate şi au făcut toate diligenţele posibile pentru a o putea transfera pe fica lor în Italia, ţară în care a muncit lega. În urmă cu trei săptămâni, tânăra a internată în Roma, la Institutul de Tumori ,,Sfânta Elena”. Vestea proastă este însă, că din cei opt fraţi ai săi nici unul nu este compatibil 100%, pentru transplantul de celule stem. Se caută în continuare donatori neînrudiţi!

DE REŢINUT:

Dacă este compatibil cu un bolnav, donatorul va fi supus unui tratament pentru ca celulele stem din măduva osoasă să migreze către sângele periferic. Pe venă se montează un cateter care este conectat la un aparat care seamană cu cel dializă. Procedura nu durează mai mult de două ore şi este fară riscuri pentru donatori.Celulele stem hematopoetice extrase din organism se refac în câteva zile.

S.O.S. pentru Paula Andreea

Revista ,,Reghinul Nostru” face un apel umanitar către cititorii care nu pot fi indiferenţi la suferinţa semenilor noştri. Mână de la mână, cu puţină bunăvoinţă şi solidaritate, împreună putem ajuta fiecare dintre noi, familia Albu, pentru ca fiica lor, Paula Andreea, să supravieţuiască. Leucemia acută este un tip de leucemie care este foarte agresivă, progresează foarte repede şi durata de supravieţuire fără tratament este foarte scurtă, în care celulele albe afectate proliferează foarte repede. Leucemia acută mieloidă afectează celulele albe de tip mieloid.  

Pentru cei interesaţi să ajute familia Albu, o pot face apelând la numărul de telefon: 0746-192-734 sau depunând orice sumă de bani în contul deschis la sucursala Banca Transilvania: RO94BTRLEURCRT0242030301-Euro, sau în contul: RO47BTRLRONCRT0242030301-LEI, persoană de contact (sora), Szente Olimpia. 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

LOREDANA COFARI: AM AJUNS ACOLO UNDE AM VISAT
CONFISCARI DE MATERIAL PIROTEHNIC LA REGHIN
Spectacol folcloric de dragobete
Preotul protopop Teodor Beldean despre “Nasterea Domnului”
Ioan Contiu, omul pe care vioara l-a plimbat prin lume
VASILE POP, O MARCA VERITABILA A CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE MURES
FINALUL ZILELOR REGHINENE
Suspecti de furturi identificati
Portret de campion, Horatiu Forgaci
MARIA PRECUP - MESAJUL DE ZIUA INTERNATIONALA A FEMEI
Numele soluţiilor de securitate privată este LEX GUARD SECURITY!
TEATRUL PRINDE VIATA LA REGHIN
MELINDA MOLNAR IN SLUJBA PACIENTULUI
Noapte in flacari la Bistra-Muresului
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
APIA a inceput de vizare a carnetelor agricole
Parteneriat politie- cetateni
Fiti frumoase, doamnelor.
Ilie Frandas, protectorul cartilor vechi
CAMPANIA DE AJUTORARE PENTRU NORA CHIFOR
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
LA 28 DE ANI, BOGDAN UTA O IA DE LA ZERO IN FIECARE ZI
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
REPOPULAREA REGHINULUI
In atentia persoanelor cu dizabilitati si a apartinatorilor acestora
CAMPANIE DE COLECTARE A DESEURILOR
Szocs Peter - lupta de 8 ani împotriva cancerului
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
8 martie sarbatorim Ziua Internationala a Femeii
Gospodari şi oameni de onoare din judeţul Mureş
SAMBATA LA ZILELE REGHINULUI
Roxana Marian: "As poza in Playboy”
Romania ar putea interzice mai multe tipuri de tigari.
Vizitele la spital permise doar intre orele 15-20
Filmul sfarsitului
CONTINUA FURTURILE DE BRAZI
Cod galben de iarna la Reghin.
SA FIE PRIMAVARA, PENTRU UN NOU INCEPUT!
Clubul Dansul Viorilor a fost vizitat de Mos Craciun
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti