Menu

PAULA VREA SA TRAIASCA! IMPREUNA O PUTEM AJUTA.

 

Paula are 25 de ani şi suferă de leucemie acută mieloblastică. A fost diagnosticată cu această boală în toamna anului trecut. De atunci, a făcut citostatice regulat pentru a evita o metastază a cancerului și se luptă cu în continuare cu boala. A rezistat cu brio curelor îngrozitoare de chimioterapie, pentru că se încăpăţânează să trăiască. Chiar dacă are doar 1,55 cm înălţime şi cântăreşte 40 de kg, Paula nu se lasă doborâtă de boală, are nevoie de un transplant şi încă nu a găsit un donator compatibil 100% . Dar speranţa moare ultima…

Paula s-a născut într-o familie de muncitori din satul Morăreni, a crescut într-o familie cu 9 fraţi, fiind mezina familiei Albu.

A abandonat şcoala în clasa a XII-a pentru a merge la muncă în străinătate, pentru a-şi ajuta mama. A învăţat de la o vârstă fragedă cât de greu se câştigă banii prin străini. Dar nu s-a plâns niciodată pentru că a fost năpăstuită financiar. În urmă cu trei ani, Paula şi-a fracturat bazinul şi s-a ales cu o tijă metalică în picior, în urma unui accident de circulaţie. A suportat chinurile și a luptat să se vindece. După ce şi-a revenit, a luat din nou calea străinătății. A plecat din nou la muncă în Italia ca ospătar, într-o staţiune turistică în Italia în zona La Guarda. A muncit acolo timp de aproape 6 ani câte 8 luni ca sezonieră şi venea acasă în fiecare concediu. Visul ei era să îşi continue seralul şi apoi să îşi definitiveze studiile universitare. 

Sosită acasă în ţară, în toamna anului trecut, a început să se simtă tot mai rău. O serie de dureri gingivale şi abdominal nu îi dădeau pace, motiv pentru care şi-a făcut o serie de analize medicale în cadrul spitalului ,,Eugen Nicoară”, din Reghin, unde a fost suspectă de leucemie acută mieloblastică.  

În scurt timp starea de sănătate i s-a alterat şi a ajuns la urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu-Mureş, la compartimentul de Hematologie. De data aceasta, diagnosticul a fost clar: leucemie acută mieloblastică.  

Medicii hematologi i-au administrat tratamentele existente în spitalul judeţean însă investigaţiile ce urmau şi tratamentele chirurgicale care ar salva-o pe Paula nu puteau fi realizate în ţară. Familia a înţeles că şansele de viaţă a Paulei cresc dacă reuşesc să o interneze într-o clinică din străinătate şi au făcut toate diligenţele posibile pentru a o putea transfera pe fica lor în Italia, ţară în care a muncit lega. În urmă cu trei săptămâni, tânăra a internată în Roma, la Institutul de Tumori ,,Sfânta Elena”. Vestea proastă este însă, că din cei opt fraţi ai săi nici unul nu este compatibil 100%, pentru transplantul de celule stem. Se caută în continuare donatori neînrudiţi!

DE REŢINUT:

Dacă este compatibil cu un bolnav, donatorul va fi supus unui tratament pentru ca celulele stem din măduva osoasă să migreze către sângele periferic. Pe venă se montează un cateter care este conectat la un aparat care seamană cu cel dializă. Procedura nu durează mai mult de două ore şi este fară riscuri pentru donatori.Celulele stem hematopoetice extrase din organism se refac în câteva zile.

S.O.S. pentru Paula Andreea

Revista ,,Reghinul Nostru” face un apel umanitar către cititorii care nu pot fi indiferenţi la suferinţa semenilor noştri. Mână de la mână, cu puţină bunăvoinţă şi solidaritate, împreună putem ajuta fiecare dintre noi, familia Albu, pentru ca fiica lor, Paula Andreea, să supravieţuiască. Leucemia acută este un tip de leucemie care este foarte agresivă, progresează foarte repede şi durata de supravieţuire fără tratament este foarte scurtă, în care celulele albe afectate proliferează foarte repede. Leucemia acută mieloidă afectează celulele albe de tip mieloid.  

Pentru cei interesaţi să ajute familia Albu, o pot face apelând la numărul de telefon: 0746-192-734 sau depunând orice sumă de bani în contul deschis la sucursala Banca Transilvania: RO94BTRLEURCRT0242030301-Euro, sau în contul: RO47BTRLRONCRT0242030301-LEI, persoană de contact (sora), Szente Olimpia. 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Roadele toamnei scoase la iveala de Ziua Recoltei
A riscat totul ca să o ia "Delazero" în capitală
Cod galben de iarna la Reghin.
Ziua Portilor deschise la Politia Reghin
ORBAN CSABA VREA SA DEVINA COBAI PENTRU EXPERIENTE MEDICALE
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
ANDREEA MILASAN SAU POVESTEA FRUMUSETII CE TRECE DINCOLO DE STICLA
Cine mai adopta cainii fara stapan ?
Elena Costinas reghineanca ce nu lasa iconografia sa moara
Doru Pop stindardul muzicii autentice romanesti
HORATIU FORGACI UN CAMPION FARA "DACA", "DAR" SAU "POATE"
Spectacol folcloric de dragobete
CAMPANIE DE COLECTARE A DESEURILOR
Antrenor nou la FCM
BISERICA DIN HABIC A FOST RESFINTITA
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013
Portret de campion, Horatiu Forgaci
Fiti frumoase, doamnelor.
LUCHIAN PANTEA, UN ACTOR NECONVENTIONAL
Sandor Jozsef, reghineanul care a transformat terapiile cu sare intr-o afacere profitabila
LISTA ELEVILOR REGHINENI PREMIANTI LA OLIMPIADE SAU CONCURSURI SCOLARE
Drepturile banesti pentru ajutorul de încalzire
VASILE POP, O MARCA VERITABILA A CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE MURES
164 DE ANI DE LA NASTEREA LUI EMINESCU
GALA SPORTULUI REGHINEAN - PREMIANTII ANULUI 2013
1 DECEMBRIE SARBATORIT LA REGHIN
Noul sef al Institutului National de Statistica este o mureseanca
Omagiu  ultimului om de stiinta autodidact al Transilvaniei Kohl Istvan
CONFISCARI DE BRAZI
MARIA PRECUP - MESAJUL DE ZIUA INTERNATIONALA A FEMEI
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
MURESAN MARIA MISS TINERET VREA SA DEVINA CHIRURG CARDIOLOG
PROGRAMUL FARMACIILOR REGHINENE IN AUGUST
"O noapte furtunoasa" la Reghin
Clubul Dansul Viorilor a fost vizitat de Mos Craciun
Ispas Alexandru - 100 de ani sarbatoriti la Reghin
Două echipe mureșene față în față în sferturile de finală ale Cupei României la futsal
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
NATALIA GLIGA A CANTAT PENTRU 200 DE PRESEDINTE DE STATE