Menu

KLARA EMESE POLITISTUL UNIVERSAL

Klara Varga Emeşe are 31 de ani, este din Reghin şi este singura femeie agent principal din cei 23 de poliţişti lucrători ai centrului zonal de Poliţie Gorneşti. Munceşte în Ministerul de Interne de 7 ani şi poate fi considerată un model de urmat pentru mulţi tineri care visează să facă carieră în zilele noastre pe merit chiar şi în România. A absolvit o şcoală de poliţie în Cluj-Napoca ?i şi-a început activitatea profesională în cadrul Postului de poliţie Voivodeni, ca ajutor de şef de post unde a activat până în urmă cu doi ani. Din 2011 s-a mutat cu activitatea în cadrul Centrului Zonal de Poliţie Rurală Gorneşti şi are o locuinţă de Serviciu la Glodeni, la 14 km de Reghin. Deşi are un corp de fotomodel, Klara a ales să facă o carieră în Ministerul de Interne, este o poliţistă neînfricată, mereu în stand by pentru o posibilă intervenţie la timp. Şi-a asumat dorinţa de a lucra într-un domeniu rezervat bărbaţilor şi nu s-a dat bătută. Şi-a câştigat respectul pas cu pas. Azi este o femeie autoritară, fermă şi corectă  care duce profesionalismul la superlativ în meseria de poliţist. Recunoaşte că este o meserie atipică pentru o domnişoară, dar se încăpăţănează să muncească zi de zi cu un pistol şi o maşină în dotare, urmărind răufăcători, hoţi, violatori sau psihopaţi care pun în pericol liniştea şi ordinea publică a comunităţii locale. Este o poliţistă universal activă  pe toate liniile de muncă, începând de la cercetare penală, la juridic şi proximitate, continuând cu circulaţia rutieră şi încheind cu ordinea publică. Este o persoană greu de destabilizat atât fizic cât şi psihic, deoarece gândeşte şi acţionează nepărtinitor în slujba unei profesii plină de sacrificii şi abnegaţie. Îşi cunoaşte limitele, iubeşte ordinea, este obiectivă şi cel mai important nu amestecă obligaţiile cu distracţia. În timpul liber însă, este o fată ca oricare alta. Klara are o slăbiciune pentru pantofi şi nu ezită să îşi cumpere, când are ocazia, câte o pereche de încălţăminte cu stil. În ultimii 7 ani reghineanca a reuşit să strângă o adevărată colecţie de pantofi, botine şi cizme, în număr de 177 de perechi în prezent, achiziţionate personal sau primite cadou.

Klara este trup şi suflet în meseria de poliţist
Klara a absolvit şcoala generală şi un liceu de profil bio-chimie în Reghin, după care şi-a continuat studiile universitare la Cluj-Napoca la Universitatea de Ştiinţe Economice “Dimitrie Cantemir”, timp de patru ani. S-a hotărât, însă, să îşi îngheţe studiile în ultimul an de facultate în favoarea unui loc de muncă foarte bine plătit în Spania timp de doi ani. A învăţat limba spaniolă şi a câştigat o sumă frumoasă de bani. În anul 2005 s-a reîntors la Reghin şi s-a căsătorit cu un luduşean. În toamna anului 2006 a făcut un curs de poliţie la Cluj-Napoca şi în plan personal a divorţat în anul 2007. În anul 2009 a avut un incident neplăcut când un cetăţean în stare de ebrietate a atacat-o, în sediul poliţiei, agresorul s-a ales cu un dosar penal de ultraj, încă în lucru. La începutul carierei, a încercat să înveţe cât mai mult din experienţa celor care aveau mai mulţi ani de meserie decât vârsta ei. Şi, în primul rând, a deprins să fie un om de echipă, recunoscând că momentele dificile ale anchetelor nu le poţi depăşi decât alături de colegi. A avut parte de situaţii limită şi a învăţat că viteza de reacţie conform legii de multe ori poate salva vieţi. Agentul principal Klara Varga a muncit din greu, n-a aşteptat doar ca succesul să-i surâdă. Este plină de energie, curajoasă, optimistă şi crede în steaua ei! În anul 2011 şi-a reluat studiile şi a absolvit cursurile Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi administrative ,,Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş.

Klara Varga Emeşe - stăpâna pantofilor din Reghin 
Pantofii sunt slăbiciunea domni?oarelor ?i Klara ?tie exact ce vrea când vine vorba de încăl?ăminte. Cum prin magazine nu găsea întotdeauna ce-şi dorea, de multe ori a apelat la comenzile pe internet. Astfel din anul 2005, după ce s-a reîntors în ţară şi-a schimbat total garderoba şi stilul vestimentar. Atunci a făcut o adevărată obsesie pentru pantofi şi cizme, motiv pentru care în prezent, acasă la Reghin şi în locuinţa de serviciu Klara a reuşit să strângă o adevărată colecţie de pantofi şi cizme, accesorii care depăşesc  colecţia de pantofi a cântăreţei Antonia care numără 100 de pantofi şi botine. Colecţia reghinencei se apropie de cifra 200. La ultima numărătoare erau 176  de perechi şi 8 genţi marca “Luis Vuitton”. În colecţia poliţistei se găsesc toate sortimentele de pantofi, începând de la cei  cu tocuri de peste 15 cm, la pantofi sport, sandale cu pietre aplicate şi cizmuliţe care mai de care mai şic. Astfel fiecare ieşire în afara serviciului pentru Klara e o adevărată provocare pentru a-şi asorta încălţămintea cu îmbrăcămintea. “Am o problemă când merg undeva, îmi place întotdeauna să am ceva nou la mine. Detest să port aceleaşi haine. Ziua, dacă merg la shopping, nu mă îmbrac extravagant, dar dacă merg la o petrecere îmi permit să fiu şi sexy dacă este cazul”. Indiferent că este sau nu criză, că este caniculă sau vijelie, un lucru este cert, Klara are cu ce să se încalţe şi în sezonul estival şi în cel rece. ,,Însă lunar merg să achiziţionez ceva nou, mă cunosc toţi proprietari de magazine de încălţăminte. A devenit chiar amuzant, am trei magazine de top de unde îmi achiziţionez încălţămintea care îmi oferă reduceri de 10% la orice vreau să încalţ “, explică Klara. Visul cel mai mare al poliţistei este în viitorul apropiat să îşi construiască o casă proprie pe un teren moştenit de la bunica ei din Iara de Mureş ?i acolo să îşi construiască un dressing gigant în care să îşi poată compartimenta pantofii şi genţile la discreţie.     

Cred în bărbatul care îmi e predestinat
„Bărbatul ideal pentru minte trebuie să mă atragă de la prima vedere altfel nu are farmec. Eu nu prea mă dau în vânt cu întâlnirile. Acel bărbat trebuie să mă aprecieze aşa cum sunt şi să nu încerce să mă schimbe. Nu îmi plac bărbaţii geloşi şi bărbaţii care se străduiesc să te impresioneze într-un mod arogant. Îmi plac oamenii care au aceea carismă naturală. Când apare acel bărbat în viaţa mea îl pun pe primul loc şi fac tot ce îmi stă în putinţă să aibă parte de cât mai multe seri romantice cu lumânări, dulcegării ambalate şi petale de trandafir. Îmi doresc să îmi reiau viaţa de familie şi de ce nu să nasc un copil, poate anul acesta, poate anul viitor ”, a mai subliniat Klara Varga.


Profil:
Născută: în Reghin pe data de 2 mai 1982 dintr-o familie mixtă de români şi maghiari, fiind cel de al cincilea copil al familiei. ,,Mama mi-a educat sensibilitatea, m-a învăţat ordinea, meticulozitatea şi gospodăritul în timp ce tata ma sfătuit discret să cred mereu în forţele proprii şi să mă respect ca om!”.     
 
Studii: Liceul ,,Lucian Blaga” profil biologie-chimie.
Universitatea ,,Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Drept, Specializare jurist - promoţia 2012.  Vorbeşte fluent limbile maghiară, engleză şi franceză.
Familie: Divorţată
 
Ce-i place: Iubesc muzica şi dansul. Totodată de câte ori am ocazia fac kangoo jumps, iar în week-end ador să plec în excursii. Până în prezent am avut şansa să vizitez  ţări precum: Spania, Italia, Franţa, Norvegia, Grecia şi Danemarca şi sper că va urma.
Ce nu-i place: Nu îmi place să fiu minţită şi nu accept compromisurile.

Robert MATEI


back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

HORATIU FORGACI UN CAMPION FARA "DACA", "DAR" SAU "POATE"
Roadele toamnei scoase la iveala de Ziua Recoltei
FINALUL ZILELOR REGHINENE
Portret de campion, Horatiu Forgaci
Holera si ciuma neagra in istoria Reghinului
Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
Secretul unei casnicii - familia Maior
Fiti frumoase, doamnelor.
1 DECEMBRIE SARBATORIT LA REGHIN
DACA FRUMUSETEA AR AVEA IZ DE TOAMNA
Carmen Ioana Frandeș– model inspirațional
PRIMUL STRAND DE LUX LA REGHIN
Cod galben de iarna la Reghin.
Idealuri
Asociatiile de Proprietari din Cartierul Unirii executate silit datorita debitelor la RAGCL
ULTIMA ZI DIN FESTIVALUL VAII MURESULUI
KLARA EMESE POLITISTUL UNIVERSAL
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
INFRACTIUNI RUTIERE
S.P.C.L.E.P REGHIN DESERVEŞTE 92.000 DE LOCUITORI
"O noapte furtunoasa" la Reghin
IULIA IUONAŞ, UN COPIL CARE OFERĂ VIAŢĂ SPAŢIULUI PUBLIC
Antoniu Rusu o noua voce speciala
GABI CRISAN, REGHINEANUL CARE SI-A GASIT IMPLINIREA IN ANGOLA
CATALIN CIOBA PROMOTORUL TINERELOR SPERANTE DIN FOLCLOR
ACCIDENT GRAV LA SUSENI
BISERICA DIN HABIC A FOST RESFINTITA
RAGCL  Reghin are cel mai mic pret din Romania la transportul în comun
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
Sarbatoarea Soborului Sfantului Ioan Botezatorul
MELINDA MOLNAR IN SLUJBA PACIENTULUI
Moment Solemn in Jandarmeria Mureseana
Opt din zece reghineni vor face asta de Revelion!
BOGDAN STAVILA VREA SA CONFIRME LA ECHIPA MARE DE LA DINAMO BUCURESTI
APIA a inceput de vizare a carnetelor agricole
PROGRAMUL DE DUMUNICA A ZILELOR REGHINULUI
Sorina Bloj o femeie din viitor care canta trecutul
FII SATULUI IN HABIC
VLAD URSAN UN INGER FARA ARIPI
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013