Menu

MARIUS PORTIK CEL CARE A RIDICAT STACHETA IN MEDIA LOCALA

Dacă nu după nume, măcar după fizionomie sau voce, majoritatea reghinenilor îl ştiu pe Marius Portik. De la radio, de la televizor sau de la cele mai importante evenimente organizate în municipiul Reghin.

A început să lucreze încă de mic, atunci când muzica era pe casete, iar în oraș se auzea un singur post de radio. Acolo s-a auzit și Marius pentru prima oară în eter. Un puști de nici 14 ani, ușor graseiat. În câțiva ani a reușit să ajungă unul dintre cei mai apreciați profesionişti din media mureşeană şi unul din cei mai cunoscuţi dj locali. Apoi a trecut de la radio la televiziune şi de la muzică la design publicitar.
„Nu e vorba de ce mi-a plăcut mai mult sau mai puțin. Nici de bani sau de faimă. E vorba de faptul că la un anumit punct simți nevoia să faci mai mult. Eu aveam cam 19 ani când am trecut de la radio la televiziune, un domeniu mult mai competiv şi motivant.”
La 24 ani a luat din nou o decizie radicală. Deşi
conducea departamentul de producţie al celei mai
puternice televiziuni din Ardeal, la momentul respectiv, şi lucra ca designer pentru câteva din cele mai puternice brand-uri auto: Chevrolet, Opel, Dacia şi Hyundai, a renunţat la tot şi a decis să se mute în Bucureşti.

“In 2009, după absolvirea facultăţii de jurnalism am fost admis la cel mai bine cotat masterat din domeniul multimedia şi am decis să plec. La câteva zile după decizia mea m-a sunat cineva să îmi spună că vrea să investească într-o televiziune în Reghin și că ar vrea ca eu să mă ocup de asta. Am acceptat pe loc. Reghinul avea nevoie de așa ceva. Știam că va fi un succes. Am acceptat fără să mă gândesc a doua oară, deși știam că îmi va fi greu.”
Marius a reuşit în două luni să pună pe picioare proiectul DAReghin TV. De atunci televiziunea emite zilnic 12 ore de program local dedicat reghinenilor din patru platouri de filmare, realizează singurul jurnal de ştiri locale din Reghin şi
transmite în direct cele mai importante evenimente din oraş.

„Cred că am fost la momentul respectiv pionierii multor lucruri legate de televiziunea locală. Multă vreme am crezut că şi România va adopta modelul de media locală din SUA însă şi aici români au reuşit să inventeze o reţetă proprie bazată pe interese politice şi dorinţa celui mai puternic financiar de a închide gura concurenţei. Cu toate acestea, eu cred că există loc şi trebuie inclusiv la Reghin să existe o cuncurenţă pe această piaţă.”

TVR, MXM, FJSC. Niște litere și niște job-uri
După ce a înfiinţat şi s-a implicat în deschiderea mai multor posturi locale de radio şi televiziune în 
Transilvania, Marius s-a dedicat mai mult design-ului fiind de 3 ani designer-ul Televiziunii Române şi profesor asociat la Facultatea de Jurnalism şi Ştiintele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. În paralel coordonează MX Media, firmă ce se ocupă de design publicitar şi implementare web.  

Marius, câte ore dormi?
„A fost mai greu la început. Aproape în fiecare joi noaptea plec la Reghin. Ajung dimineață și muncesc non stop tot week-end-ul, până duminică seara, când mă urc din nou în maşină şi mă întorc la Bucureşti sau plec în călătorii. Practic, sunt zile sau nopți când nici măcar nu îmi dau seama cum trece timpul. Sunt atât de absorbit de ceea ce fac încât nu realizez. Am impresia că nu somnul mă ține în viață, ci setea de muncă.”

Trei ani de București l-au învățat multe. Cum trece timpul într-un loc care prin definiție nu are răbdare, cum e să fii singur pe lume, cum să te descurci pe cont propriu și să te lupți pentru ceea ce vrei. A venit în București pentru studii. S-a impus şi a rămas pentru că a considerat că merită. Și pentru că acolo găsea o împlinire ciudată, un amalgam de sentimente și o dorință nestăpânită de a continua.

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

MELINDA MOLNAR IN SLUJBA PACIENTULUI
REPOPULAREA REGHINULUI
LOREDANA COFARI: AM AJUNS ACOLO UNDE AM VISAT
Campanie de prevenire a furturilor din autoturisme
S.P.C.L.E.P REGHIN DESERVEŞTE 92.000 DE LOCUITORI
ZILELE REGHINULUI EDITIA 2013
HORATIU FORGACI - CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
A riscat totul ca să o ia "Delazero" în capitală
Preotul protopop Teodor Beldean despre “Nasterea Domnului”
Dragobetele a sarutat fetele anul acesta si la Reghin
TARGUL MESTERILOR POPULARI SI FESTIVAL NATIONAL DE POEZIE LA REGHIN
Moment Solemn in Jandarmeria Mureseana
ANDREEA SUCIU: "SUNT CEEA CE MI-AM DORIT SA FIU"
 Multumim Radu Tuculescu pentru „ARS MARIS” a sasea oara
MARIA BORZAN IN LUNA MARTIE
Romania ar putea interzice mai multe tipuri de tigari.
VLAD URSAN UN INGER FARA ARIPI
ZEITA FRUMUSETII, ANCA POP, SE DESTAINUIE REGHINENILOR.
CATALIN CIOBA PROMOTORUL TINERELOR SPERANTE DIN FOLCLOR
Ispas Alexandru - 100 de ani sarbatoriti la Reghin
ULTIMA ZI DIN FESTIVALUL VAII MURESULUI
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013
UN REGHINEAN ARE SANSA SA DEVINA CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
 Editia a VII-a a Cupei Mirona a întregit familia dansului sportiv la Reghin
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
Szocs Peter - lupta de 8 ani împotriva cancerului
FURT DE ENERGIE ELECTRICA LA IDICEL
Gall Rozalia are nevoie de 2000 de Euro care îi pot salva vederea
MESAJUL PRIMARULUI MARIA PRECUP
VASILE POP, O MARCA VERITABILA A CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE MURES
Antrenor nou la FCM
Obiective... demarare...  rezultate... start
Disparitie
BISERICA DIN HABIC A FOST RESFINTITA
Filmul sfarsitului
CONFISCARI DE MATERIAL PIROTEHNIC LA REGHIN
150 de ani de istorie
NAVALIREA TATARILOR LA REGHIN
Un Reghin mai altfel: al nostru, al tuturor
LOREDANA BENDRIS - PE URMELE UNUI VIS