Menu

VASILE POP, O MARCA VERITABILA A CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE MURES


Vasile Pop se ocupă de 44 de ani de studierea și analiza proceselor și fenomenelor economice şi poate fi considerat, fără doar şi poate, un specialist în științele economice. În anul 1991 a devenit vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, apoi primvicepreşedinte şi din anul 2002 ales preşedinte, calitate în care susţine interesele comunităţii de afaceri şi în special, pe cele ale membrilor săi în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Timp de mai bine de două decenii a acţionat pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, a unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior. Diplomatul Vasile Pop a reprezentat România în cadrul Camerei de Comerţ Mureş ca şi delegat şi conducător în diferite misiuni economice în ţări precum: S.U.A, Italia, Franţa, Ungaria, China, Olanda, Belgia, Spania, Austria, Turcia, Grecia. Astăzi, Vasile Pop este considerat o marcă veritabilă a Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, este prietenul tuturor oamenilor de afaceri de succes şi este apreciat în sfera investitorilor deoarece a ajutat atât investitorii români, cât şi străini să îşi consolideze potenţialul de export şi să răzbească într-un sistem concurenţial departe de a fi perfect. 

A făcut primele patru clase în satul natal, la Caşva, clasele V-VIII le-a absolvit la centrul de comună în Gurghiu şi studiile liceale le-a făcut la Reghin, în cadrul Liceului nr. 2, profil real, făcând parte din prima promoţie de secţie română după ce s-a comasat liceul român cu liceul maghiar. Vasile este unul dintre absolvenţii promoţiei anului 1963 şi se poate mândri că l-a avut diriginte pe celebrul profesor Geller David, al cărui nume îl poartă astăzi, Concursul memorial de Matematică organizat de Gimnaziul ,,Alexandru Ceuşianu”, de un deceniu la Reghin.
În perioada 1963-1968, Vasile a urmat cursurile Universităţii ,,Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, secţia finanţe-credit. A devenit diplomat-economist şi nu va uita niciodată faptul că între anii 1969-1970 şi-a efectuat perioada de stagiar la Reghin, în cadrul fabricii IUPS, (actualul IRUM - producător de utilaje agricole şi forestiere). Apoi, în urma unui concurs a ajuns la Direcţia Teritorială de Control şi Revizie Mureş în funcţia de inspector financiar, unde timp de doi ani a răspuns de judeţele Mureş şi Harghita. Din 1972, până în 1976 a îndeplinit funcţia de şef birou în cadrul Intreprinderii de Reţele Electrice Mureş. Următorii 11 ani, până în 1991 a muncit în cadrul Trustului de Construcţii Montaj Mureş ca şi contabil şef la Grupul de şantiere nr. 1 Tîrgu-Mureş şi ca director comercial la Grupul de şantiere instalaţii nr. 6. În perioada 1983-1987 a fost delegat din partea României ca director financiar în Pakistan cu un grup de constructori români pe şantierul Lasbela din provincia Balochistan unde se construia în parteneriat cu pakistanezii, la o fabrică de ciment. Acolo a învăţat limba urdu, o limbă indo-iraniană, a făcut baie într-o noapte de revelion în Marea Arabiei din Oceanul Indian şi binenţeles timp de patru ani şi-a îmbogăţit cunoştinţele despre cultura pakistaneză şi tradiţiile din oraşul Karachi.

De la Caşva la frâiele Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului


 Întors în România, la scurt timp a devenit contabil şef în cadrul Trustului de Construcţii Montaj Tîrgu-Mureş până la desfiinţarea sa când Vasile s-a angajat ca vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Tîrgu-Mureş, pe vremea când preşedinte era Nan Gheorghe. În anul 2002 a devenit preşedinte, în prezent fiind la cel de al treilea mandat, valid până în 2015, când Vasile Pop va împlini frumoasa vârstă de 70 de ani. În România există 42 de Camere de Comerţ şi Industrie, iar în topul CCI-urilor Mureşul este o Cameră reprezentativă situându-se în primele 10 din România. ,,CCI Mureş este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri din judeţul Mureş. Noi ne gospodărim singuri, ne autofinanţăm şi suntem de utilitate publică, dar şi pentru mediul privat. Însă în cadrul Camerei desfăşurăm şi cursuri de perfecţionare, de pregătire profesională şi muncim la diferite proiecte de dezvoltare a firmelor membre şi pe resurse umane, finanţate de Uniunea Europeană. Avem proiecte cu valori începând de la 10.000 şi până la câteva milioane de euro. Întocmim totodată raporte de evaluare şi expertiză şi nu în ultimul rând pregătim trei târguri anual: <<Târgul de Primăvară>>, <<Târgul Zilelor Târgumureşene>> şi <<Târgul de Toamnă>>, a declarat pentru revista Reghinul Nostru, Vasile Pop.   
        
De 19 ani CCI premiază elita mediului de afaceri
mureşean
Camera de Comerţ şi Industrie Mureş are în prezent un număr de peste 500 de firme membre, firme care deţin o pondere semnificativă de aproximativ 70% din cifra de afaceri la nivelul judeţului Mureş. CCI a bifat până în prezent de la înfiinţare, din 1990, cu succes 19 ediţii a ,,Topului firmelor din judeţul Mureş”, în care se celebrează anual elita mediului de afaceri mureşean, o competiţie de marcă a operatorilor economici cu cele mai bune rezultate economico-financiare, ce reprezintă o adevărată carte de vizită a mediului de afaceri mureşean. Competiţia rămâne motorul progrsesului şi în acest context ,,Topul firmelor din judeţul Mureş”, reprezintă un eveniment cu multiple conotaţii. Pragmatic, întrucât este un instrument de clasificare al firmelor din judeţul Mureş conform unei metodologi unice în ţară ce foloseşte un sistem de indicatori economici fără echivoc şi permite ulterior întocmirea clasamentelor la nivel naţional. „Topul firmelor întocmit de camerele de comerţ este reprezentativ pentru că este singurul clasament întocmit la nivelul tuturor operatorilor economici activi, în număr de peste 15.000 în acest an, în judeţul Mureş„ explică Vasile Pop. Totodată, este o competiţie de recunoaştere publică şi recompensare a performanţelor mureşene în afaceri în cadrul unui eveniment special de amploare şi de rezonanţă în mediul economic şi social al judeţului Mureş. ,,Camera de Comerţ şi Industrie Mureş este şi o bună sursă de promovare, întrucât edităm în fiecare an catalogul ,,Topul firmelor din Judeţul Mureş” care se bucură de o largă distribuţie în mediile de afaceri din ţară şi din străinătate. Catalogul este o sursă preţioasă de informare, la îndemâna investitorilor şi a tuturor celor interesaţi de contacte de afaceri cu partenri din judeţ, fiind astfel, un mijloc de promovare şi o garanţie de bonitate şi seriozitate pentru firmele prezente în clasamente” a explicat preşedintele CCI Mureş, Vasile Pop.   
Profil:
Născut: în 21 mai 1946 în localitatea Caşva, în familia agricultorilor Florea şi Teodora, fiind cel de al doilea băiat al familiei. 
Studii: absolvent al Universităţii ,,Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca secţia finanţe credit, specializare diplomat-economist. Este atestat ca expert evaluator, expert în lichidări de societăţi, expert organizări de firme şi atestat de CECCAR ca şi cenzor. 
Familie: căsătorit din anul 1972 cu medicul stomatolog Emilia Pop. Împreună au doi fii, Călin, economist de profesie în cadrul Aquaserv Tîrgu-Mureş şi Radu, medic stomatolog în cadrul Centrului Medical SC. Conviv SRL. Din partea copiilor Vasile Pop are şi trei nepoţi: Rareş, Ema şi Izabela.  
Ce îţi place: timpul liber îmi place să îl petrec în casa părintească a soţiei, din Solovăstru, în grădina mea din Corunca unde fac agricultură de plăcere, unde am o livadă de meri din care le ofer roade la toţi prietenii şi rudele mele. 
Ce nu îţi place: nu accept lenea şi nu îmi plac oamenii care vorbesc mult. În plan personal asta am încercat toată viaţa, să educ oamenii din jurul meu să îi fac cinstiţi, productivi şi responsabili. Mentorul meu spiritual în viaţă a fost Corneliu Lupea, primul meu şef de serviciu în Cadrul Direcţiei Teritoriale de Control şi Revizie, un economist de excepţie, de la care am învăţat că moralitatea înseamnă să faci ceea ce este corect indiferent de ce ţi se spune.

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

Aytai Ghita, solistul care a adus la Reghin moda cantatului la nunti
Colindul fulgilor de nea
Rotary Club Reghin actioneaza in spirit de prietenie pentru comunitate
Campania "Fiindca ne pasa"
LISTA ELEVILOR REGHINENI PREMIANTI LA OLIMPIADE SAU CONCURSURI SCOLARE
Carmen Ioana Frandeș– model inspirațional
PRIMAVARA ACEASTA ALERGAM PENTRU REGHIN
GALA SPORTULUI REGHINEAN - PREMIANTII ANULUI 2013
Biblioteca Municipala cauta parteneri pentru Reghinul cultural
DUPA 25 DE ANI, AU REINCEPUT SERBARILE IERNII LA REGHIN
Sarbatoarea Soborului Sfantului Ioan Botezatorul
PRIMUL STRAND DE LUX LA REGHIN
CAMPANIA DE AJUTORARE PENTRU NORA CHIFOR
Ziua Culturii nationale la Reghin
1 DECEMBRIE SARBATORIT LA REGHIN
Două echipe mureșene față în față în sferturile de finală ale Cupei României la futsal
IULIA IUONAŞ, UN COPIL CARE OFERĂ VIAŢĂ SPAŢIULUI PUBLIC
Reghin Iubirea Mea
DANIEL BOTOG, COLECTIONARUL REGHINEAN CARE ADUNA BANI DE PE TOT GLOBUL
REGHINUL IN SARBATOARE DE ZIUA NATIONALA
Ziua Portilor deschise la Politia Reghin
Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale
Filmul sfarsitului
FII SATULUI IN HABIC
Drepturile banesti pentru ajutorul de încalzire
Campanie de prevenire a furturilor din autoturisme
VASILE POP, O MARCA VERITABILA A CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE MURES
BISERICA SASEASCA INTRE LEGENDA SI ADEVAR
 Multumim Radu Tuculescu pentru „ARS MARIS” a sasea oara
Moment Solemn in Jandarmeria Mureseana
Vizitele la spital permise doar intre orele 15-20
Astazi: deschiderea laboratorului urban EDU+
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013
Ghita Zileriu  la Reghinul in direct
Gospodari şi oameni de onoare din judeţul Mureş
Din 6 ianuarie se schimba modul de contact al Protectiei Consumatorului
BOGDAN STAVILA VREA SA CONFIRME LA ECHIPA MARE DE LA DINAMO BUCURESTI
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
Maria Precup „Un intelept ia propriile sale decizii, un om ignorant urmeaza opinia publica”