Menu

INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE

„Profesorul mediocru vorbeste. Profesorul bun explica. Profesorul foarte bun demonstreaza. Profesorul eminent inspira", spunea la un moment dat scriitorul William Arthur Ward. Un profesor care are câte o doza dintre toate aceste calitati este cu siguranta reghineanul Stefan Molnar. Are 28 de ani si de cinci ani se straduieste în acest spatiu al tineretii fara batrânete care este scoala, sa puna aripi pentru ca fiecare generatie de elevi sa reuseasca sa îi învete zborul. Desi pare la prima vedere un tânar fragil,Stefan si-a ales una dintre cele mai importante bresle din România: cea a profesorilor si îsi asuma profesia, riscurile demnitatea si roadele la fiecare final de an. Este de parere ca omul nu poate deveni om decât daca este educat. Mai mult pe lânga profesia de dascal a reusit sa se impuna si în viata culturala si în sfera organizatorilor de evenimente din Reghin si din judetul Mures.

„Se asteapta ca profesorii sa împlineasca teluri de neatins cu instrumente neadecvate. Miracolul este ca, uneori, ei reusesc sa duca pâna la capat aceasta misiune imposibila", spunea cândva psihologul israelian Haim G. Ginott. Un astfel de cadru didactic este Cornelia Mera, un profesor de istorie esentialmente, cu o vocatie, în sensul latinesc al cuvântului. Si-a perfectat specializarea la Cluj-Napoca, unde si-a însusit formarea de dascal sub stricta supraveghere a triadei învatamântului universitar istoric românesc reprezentata prin academicianul Constantin Daicoviciu, fiul sau Hadrian Daicoviciu si Stefan Pascu. Si-a desavârsit meseria la Reghin, în ,,orasul viorilor” de care si-a legat viata foarte strâns de 35 de ani de când preda la catedra. Spune ca cele mai importante calitati ale unui profesor bun sunt tactul, talentul pedagogic si capacitatea de a forma mintea tinerilor, de a preda în mod creativ fara a te limita la un monolog plictisitor. ,,Dascalii creeaza pentru toate domeniile de activitate, modeleaza viitori angajati competenti si demni de comportamente care aduc valoare în societate. Cred ca societatea româneasca ar trebui sa tina cont de ceea ce înseamna cadru didactic. Pentru ca un popor nepregatit cu un nivel scazut de cultura este usor de manipulat”,e de parere profesorul Cornelia Mera.

,,Învatatura da omului demnitate în timp ce nestiinta e mama raului. Îmi place aceasta profesie pentru ca pot sa formez caractere si sa las în urma mea ceva palpabil. Astazi cunoastere unei limbi straine a devenit aproape obligatorie într-o lume în proces de globalizare. Iar acum poate mai mult ca oricând sunt cel mai usor de ghicit, beneficiile, care le poate aduce unui om, stapânire unui grai strain, cum este de exemplu limba engleza pe care peste 380 de milioane de oameni o vorbesc ca limba materna” declara Bianca Somesan.

Stefan Molnar, Cornelia Mera sau Bianca Somesan sunt doar cativa din profesorii de exceptie reghineni despre care puteti citi in noul numar al Revistei Reghinul Nostru ce va aparea in curand. Speram ca initiativa noastra, ca acum odata cu incheierea anului scolar, de a va prezenta cativa din cei mai iubiti dascali reghineni sa va placa si va dorim lectura placuta.

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

CAMPANIA DE AJUTORARE PENTRU NORA CHIFOR
Fumatul interzis în Reghin încă din 1780.
Viata lunga si multe realizari!
Roadele toamnei scoase la iveala de Ziua Recoltei
Club Dogma, muzica faina pentru oameni faini!
Ordine si Siguranta Publica, dezideratul Politiei Locale
ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR LA REGHIN
UN REGHINEAN ARE SANSA SA DEVINA CAMPION NATIONAL LA CULTURISM
RODICA NEGRU DE LA CREDINTA LA INCREDERE
"CARTEA JUNGLEI” la Reghin
Ziua Culturii nationale la Reghin
MELINDA MOLNAR IN SLUJBA PACIENTULUI
Urmarit international, localizat si identificat
Dragobetele a sarutat fetele anul acesta si la Reghin
Asociatiile de Proprietari din Cartierul Unirii executate silit datorita debitelor la RAGCL
MARIA BORZAN IN LUNA MARTIE
MURESAN MARIA MISS TINERET VREA SA DEVINA CHIRURG CARDIOLOG
Spectacol folcloric de dragobete
REPOPULAREA REGHINULUI
Interviu cu inspiratia:Adina Pescarus
Antoniu Rusu o noua voce speciala
FII SATULUI IN HABIC
CODRUTA BARBUS PREZEINTA FRUMUSETEA IN 111 DE STARI
Asistenta telefonica a cetateanului
Reghin Iubirea Mea
SAVA ALEXANDRU FLORIN - MUZICA ESTE EFORTUL MEU DUREROS SI EUFORIC
Comorile din jurul Reghinului intre mit si adevar
Cine mai adopta cainii fara stapan ?
PROGRAMUL DE VINERI AL ZILELOR REGHINULUI
PASTORALA DE SFINTELE PASTI 2013
ORICE SUCCES AL UNUI REGHINEAN ESTE SUCCESUL TUTUROR REGHINENILOR
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
KLARA EMESE POLITISTUL UNIVERSAL
Omagiu  ultimului om de stiinta autodidact al Transilvaniei Kohl Istvan
INFRACTIUNI RUTIERE
NAVALIREA TATARILOR LA REGHIN
PRIMUL STRAND DE LUX LA REGHIN
UNIREA PRINCIPATELOR SARBATORITA SI LA REGHIN
164 DE ANI DE LA NASTEREA LUI EMINESCU
GALA SPORTULUI REGHINEAN