Menu

O "CERERE DE CASATORIE" REUSITA, IN CULISELE TEATRULUI REGHINEAN

Premiera piesei de teatru “Cerere în căsătorie”, de vineri, 7 februarie a umplut pana la refuz sala de spectacole a Casei de Cultură “George Enescu”. Adaptarea după Anton Pavlovici Cehov, jucată de actorii amatori ai trupei “Din culise”, sub bagheta regizorală a actorului profesionist Luchian Pantea şi a scenografului Măriuca Ignat, a fost una foarte reuşită. Iubitorii de teatru au descoperit că această formă de artă, încet, dar cu şanse reale, prinde din nou viaţă la Reghin. O comedie de 45 de minute în trei personaje jucată de Enea German, Remuş Cociş şi Lucia Mihuţ, a  fost la înăţime şi a reuşit să aducă în prezent o intrigă veche de când lumea. 

Aplauze diplome şi flori pentru actorii ,,Din Culise”

Spectacolul are la bază cererea în căsătorie adresată lui Stepan Stepanovici Ciubukov, interpretat de Enea German, de către tânărul Ivan Vasilievici Lomov (Remus Cociş) care cere mâna Nataliei Stepanova  interpretată de Lucia Mihuţ. O poveste aparent simplă, o banală cerere în casătorie în care Ivan  vine să o ceară pe Natalia de la tata. Acesta din urmă este fericit, dar mersul firesc al lucrurilor este perturbat de o mică neînţelegere familială mai veche.  Personajele sunt firi uşor colerice, iar povestea ia o amploare de un comic absurd. Alternaţa stărilor, de la bucurie la ceartă, de la aparenta moarte la momentele fericite, toate au făcut delicuiul publiculului care la sfârşit i-a aplaudat minute în şir pe actorii trupei ,,Din Culise” şi pe Marcel Naste, directorul Casei de Cultură ,,George Enescu” şi fondatorul  trupei. În sală s-a râs, s-a aplaudat şi s-a trăit fiecare emoţie, iar la final actorii au fost recompensaţi din partea publicului cu flori şi cu diplome oferite de primărie, pentru ,,Contribuţia excepţională adusă la creşterea şi dezvoltarea teatrului şi actelor culturale desfăşurate în Municipiul Reghin”.  

Remus Cociş, o revelaţie pentru teatrul reghinean

Dacă Enea German este cunoscut în oraş ca făcând teatru amator de circa 30 de ani alături de soţia sa Ana Maria German şi Lucia Mihuţ este cunoscută publicului reghinean din piese precum: ,,Acul cumetrei Gurton” şi  "Doctor fără voie" de Moliere, în care a făcut senzaţie cu rolul de doică în 2007,  Remus Cociş Mihai este o stea în devenire si a fost revelaţia serii la premiera ,,Cerere în Căsătorie”. Remus este un tânăr şarmant, cu o putere de autocontrol rar întâlnită, care şi-a cucerit publicul prin timbrul său vocal omogen, a cărui  ton poate fi moale precum catifeaua, la fel cum poate deveni într-o fracţiune de secundă răguşit sau usturător de tăios.  În ciuda talentului său, care spune că vine de undeva de Sus şi uşurinţei cu care se transpune în pielea personajelor pe care le interpretează, Remus are doar 18 ani, este elev la Liceul Tehnologic „Petru Maior”, profil matematică-informatică, însă recunoaşte că are o înclinaţie foarte mare spre teatru încă din copilărie. În şcoala primară a jucat în mai multe scenete şi diverse scheciuri comice alături de Asineta Cătinean. Datorită talentului său a fost cooptat în trupa Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu”, „Din Culise”, cu a cărui membri  Remus Cociş a realizat un rol remarcabil în piesa ,,Acul cumetrei Gurton”.  Datorită succesului de care s-a bucurat premiera piesei ,,Cerere în Căsătorie”,  va fi rejucată la cererea publicului în cursul lunii viitoare şi în alte locaţii, ba mai mult, actorii trupei ,,Din Culise”, au în plan un nou proiect teatral care să încânte publicul amator de teatru.

Robert MATEI

 

 

back to top

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

REGHINUL IN IMAGINI

EDUCATIA CEA MAI PUTERNICA ARMA PENTRU A SCHIMBA LUMEA
Club Dogma, muzica faina pentru oameni faini!
DAREGHINTV CASTIGATOAREA SIMFEST 2013
PRIMUL STRAND DE LUX LA REGHIN
Dragobetele a sarutat fetele anul acesta si la Reghin
MARIA BORZAN IN LUNA MARTIE
GALA SPORTULUI REGHINEAN
Editorial - Radu Tuculescu
Cod galben de iarna la Reghin.
Tinerete fara batranete la Reghin!
PROGRAMUL FARMACIILOR REGHINENE IN AUGUST
INVATATURA DA OMULUI DEMINITATE
MEDIEREA SAU CUM SOLUTIONAM SIMPLU SI EFICIENT CONFLICTELE
ZEITA FRUMUSETII, ANCA POP, SE DESTAINUIE REGHINENILOR.
Szocs Peter - lupta de 8 ani împotriva cancerului
CRISTIAN ASZALOS O REVELATIE IN PRESA SPORTIVA
CATALIN CIOBA PROMOTORUL TINERELOR SPERANTE DIN FOLCLOR
Elixirul frumusetii la "Felly"
Adio mama, adio tata. Hai liberare!
Campanie de prevenire a furturilor din autoturisme
ARTA FOTOGRAFICA UN ALT MOD DE A PASI IN VIATA
Vizi Imre "Impecabil"
La Multi Ani 2013!
Roxana Marian: "As poza in Playboy”
Vant puternic si viscol pana marti
Urmarit international, localizat si identificat
Interviu cu inspiratia:Adina Pescarus
Din 6 ianuarie se schimba modul de contact al Protectiei Consumatorului
Tabara de Schi la Toplita
163 DE ANI DE EXISTENTA A JANDARMERIEI ROMANE
ZEITA FRUMUSETII, ANCA POP, SE DESTAINUIE REGHINENILOR
Muzeul etnografic din Reghin, membru în Asociația Muzeelor din Aer Liber
Clubul Dansul Viorilor a fost vizitat de Mos Craciun
De vorba cu Maria Neag
 Peisaj de toamna cu miros de scoala
CAMPANIA UMANITARA NORA CHIFOR
RAGCL  Reghin are cel mai mic pret din Romania la transportul în comun
Gospodari şi oameni de onoare din judeţul Mureş
MIHAELA POP - DE PE SCENA DIRECT PE PODIUMUL DE MODA
Roadele toamnei scoase la iveala de Ziua Recoltei